To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Legnum [MT] Projekt 86 drift team

Saqu - 10-07-2011, 14:33

jakieś postępy przy pracach? :)
tom1312 - 10-07-2011, 14:39

Właśnie. Co tam nowego?? Ja też jestem ciekaw jak projekt Legnum postępuje :wink:
borimichal - 10-07-2011, 16:32

Brak postepow,na miśka nie było czasu,a dzis wyjezdzam na wakacje.
Zaraz po powrocie mam zamiar ostro sie za niego zabrac,przerobic grodź,załatwic sprzeglo i zmienic rozrząd i tu pytanie pasuje z wolnossacego 2,5 ?

A apropo przekładni to miałem ostatnio w rekach przekladnie z lancera 94 rok,gnojnika i ja po dorobieniu mocowan w kolysce mysle tez mozna byloby bez wiekszych problemow zaadaptowac.

Co do kompa mines`a to pisałem im maila,maja dac znac co tam w tym komputerze faktycznie siedzi.
Co do odpowiedzi co to za ustrojstwo lezy koło lewarka od biegów to taki gadzet do mierzenia czasów na setke,sprawdzania v-maxa itp.

pepi - 10-07-2011, 16:48

borimichal napisał/a:
zmienic rozrząd i tu pytanie pasuje z wolnossacego 2,5 ?

tak graty te same poza paskiem

EDIT: Poprawa cytatu

borimichal - 27-10-2012, 23:10

Jako ze przez caly rok zajmowalem sie driftwozami misiek poszedl w odstawke ale wkoncu znalazlem troche czasu na niego.
Mysle ze przy przekładce pomyslalem o wszystkim i wyszło mi to całkiem niezle ;) .

kilka fotek,zaraz po poskladaniu i odpaleniu(obecne zrobie jak bede miał chwile czasu)
Fura zarejstrowana i ubezpieczona na krotkim vinie i wbita nazwa legnum w dowod.

Pozatym odpisali mi z minesa:
usuneli ograniczenie predkosci,
przesuneli odcinke +300rpm
boost ustawiony od 0.9 do 1 bara max
strojone na 100 oktanowym paliwie

co do przekładni to kupiłem ta pasujaca bez przeróbek.

Przy porzadkowaniu podcisnien odłamał sie krociec od zaworku doładowania,wkleiłem grubszy i turba pompowaly tylko 0.5bara(teraz nie wiem czy przy wklejaniu nowego krócca zaworek sie uszkodził czy moze wóz miał jakis zewnetrzny zawor-oba podcisniesnia w tym zaworku byly zaslepione)
wkazdym badz razie wzialem mbc z nissana i doładowanie jest ogarniete.

Najblizsze plany to przejazdzka z szerokopasmowka,zalatwienie jeszcze jednego przewodu do klimy i grilla.

ktore halogeny powinienem dokupic do tego zderzaka?

sveno - 28-10-2012, 00:39

borimichal napisał/a:
ktore halogeny powinienem dokupic do tego zderzaka?

Halogeny z przedliftowego Legnuma-nie do zdobycia w PL :( ale podejdą P&P te z wersji SE:
http://allegro.pl/mitsubi...2722330603.html
z tym że to też towar mocno deficytowy. Jak masz kratki to same halogeny są identyczne jak te małe z przedliftowego Avanca: http://allegro.pl/halogen...2737218958.html

Marcino - 28-10-2012, 09:39

kolejna zacna fura..:)
Juiceman - 28-10-2012, 10:10

halogeny takie jak u mnie obecnie
borimichal - 28-10-2012, 21:13

w bagazniku znalazłem dwa takie halogeny,bez zadnych kratek.

dzisiaj troche pojezdzilem,nawet po sniegu i prawie sie zakopalem, e46 w ix`ie wypada pod tym wzgledem lepiej-niestety.
Pozatym musze cały czas brac poprawke na mase i nauczyc sie wychodzenia z poslizgu(złe nawykii z driftwozu)

pytanie dla posiadaczy vr4 i legnumow,jak Wam wstaja seryjne turbiny?
dajmy na to jadac na 4 biegu od niskich obrotów kiedy pojawia sie u was 0.5 bara?

borimichal - 25-12-2013, 16:05

Troche czasu mineło od ostatniego posta.

Od poskładania samochod jeździ bez wiekszych problemów.
Z przekłądki jestem w 100%zadowolony.

Zderzak udało sie skompletować, ale tej zimy zdążył sie juz troszke rozkompletować.

Co do osiągów to na hamowni nie byłem ale z czarnym sti`kiem z zdjec(około 330koni) idzie jak równy z równym ;)
Mina ludzi którzy myslą ze na start podjeżdza zwykły galant -bezcenna :D

dorzucam kilka fotek i fimików jak fura lata.

Zapraszam do polubienia naszego fanpejdża
https://www.facebook.com/Projekt86DriftTeam
Znajdziecie tam dużo ciekawego materialu z udziałem naszych driftowozów jak i mitsubishi.

mkm - 25-12-2013, 16:11

borimichal napisał/a:
Znajdziecie tam dużo ciekawego materialu

Mam nadzieję, że w tym dziale również :wink:

Piękna jazda :D

madź - 25-12-2013, 20:46

Już wcześniej widziałam filmiki z Twojej jazdy... Wow...
mystek - 25-12-2013, 20:48

Dokładnie, po facebooku już krążą filmiki z ostatniej Twojej jazdy, także jesteś popularny, a konkretniej Twoje auto :) . Rozumiem, że planujecie wystartować w większej ilości rund w 2014? Jakieś większe plany jeszcze na modzenie auta?
borimichal - 25-12-2013, 23:58

Priorytetem dla nas są zawody driftingowe.
Ale bardzo możliwe ze jeszcze gdzies się pokażemy :)

Na wiosne będę chcial odswieżyć go z zewnątrz,skompletować zderzak itp.

Co do modów to na ogarnianie dwóch samochodów niebardzo jest moneta,a obecnie jeżdze nim na codzień więc większych modów nie przewiduje.

jacek11 - 26-12-2013, 09:16

=D> =D> =D>