Sigma/Diamante Techniczne - podpięcie pod komputer serwisowy
wojtas - 18-07-2011, 11:17
Ja nieświadomie jeździłem na otwartym dolocie i nie widzę różnicy gdy jest zamknięty. Bardziej przepłwomierz.
VirMan - 18-07-2011, 11:22
wojtas021180, true - nie ma gigantycznej różnicy - jak jest otwarty ( ustawiony na over 3000 rpm ) to dół mozę być nieco mułowaty ale generalnie nie ma problemów. jak jest na stałe zamknięty i masz ustawione na low to powyżej 3.5k jest problem. Przepływomierz jest tu najważniejszym punktem. pytanie również czy po tylu strzałach dalej siatka tam jest. Strzelanie w wydech to też lambda , mozeblos się zawiesza z brudu i też strzela i muli (przelewa albo ubogo daje) podepnij sie pod lambdę i zobacz jak pracuje.
kotomi - 18-07-2011, 14:55
VirMan
Póki co autko tacza sie wyłącznie na banzynie. Przy przebiegu rocznym ok 1000 do 2000 km nie usmiecha mi sie wykłądac ok 2200 zł na wymianę instalacji gazowej na sekwencję. Przepływomierz jest wstawionu używany. Ponoć wszystko z nim ok, ale dla wszytskiego wsadzę jeszcze jeden. A z tym VIC to jakas poważna robota? Czy to ten od strony lewego błotnika w kolektorze dolotowym?
VirMan - 18-07-2011, 16:07
skoro masz takie przebiegi to wogóle wywal gaz z pod maski (w dowodzie może zostać) i dopieść ładnie to co tam jest przede wszystkim gaz zaburza charakterystykę dolotu więc będziesz miał poprawę. samo to moze pomóc , zresetuj komputer, sprawdź czy przepływomierz jeszcze istnieje (poprawna siateczka) i wtedy spróbuj.
zbyszek05 - 18-07-2011, 19:43
Przepływka jak siądzie to zapali CE . Jeżeli wypniesz łącze to też zapali CE , druga sprawa jest taka że gdy wypniesz łącze to auto na wolnych obrotach na benzynie będzie pracowało równo dopiero gdy dodasz gazu to zacznie się dławić i prychać . Jak wepniesz łącze w przepływkę to zauważysz różnicę jak jest z i bez. Ogólnie fakt jest taki że jak łupało w przepływkę to mogło uszkodzić jej owy "plaster miodu" lecz nie wydaje mi się by to było przyczyną .Vic kotomi masz stojąc przed maską w kolektorze z prawej strony.
Strzelanie w wydech na benzynie może być i raczej jest kwestją zapłonu jak już to ktoś tutaj zauważył
Anonymous - 18-07-2011, 20:49
kotomi, jak coś to podjedź do mnie do firmy po przepływkę, tylko powiedz kiedy będziesz to ją zabiorę ze sobą....sprawdzisz i jedną rzecz wyeliminujesz z mozliwości wymienionych przez kolegów
Rajek - 18-07-2011, 21:13
VirMan napisał/a: | skoro masz takie przebiegi to wogóle wywal gaz z pod maski (w dowodzie może zostać) i dopieść ładnie to co tam jest |
święta racja! Przeplywka może być uszkodzona nawet jeśli nie świeci się CE, jak wypniesz przy pracującym silniku te będzie reakcja, jak ją wepniesz to również. Jak miałem jeszcze moją sigmę miałem te same problemy, wymieniłem 3 przepływki i nic. Tak jak mówią koledzy podmień przepływkę od razu zresetuj komputer, ja byłem już w takiej desperacji, że odłączałęm aku na noc, później zgodnie z postami na tym forum uczyłem obrotów i wydawało się, że sytuacja się poprawiła, ale chyba mi się tylko wydawało. Ps. tęskię za moją sigmą. Życzę powodzenia i WYTRWAŁOSCI.
kotomi - 19-07-2011, 09:48
Hej czuję, że będzie potrzebny ktoś w rodzaju Dr. House odmy sig
|
|
|