To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Podwójne halogeny w galancie

carbon11 - 03-08-2011, 08:29

piotrkor1, poszło PW
sveno - 03-08-2011, 20:03

piotrkor1 napisał/a:
Jake oznaczenia ma ten przekaźnik?
a nie można poprostu podpiąć się bezpośrednio pod długie światła z reflektorów? Tzn: żarówkę halogenu bezpośrednio zasilić z kostki, bez żadnych przekaźników?
carbon11 - 04-08-2011, 02:14

sveno napisał/a:
a nie można poprostu podpiąć się bezpośrednio pod długie światła z reflektorów? Tzn: żarówkę halogenu bezpośrednio zasilić z kostki, bez żadnych przekaźników?

bezpiecznik tego nie wytrzyma 220W poboru prądu z czterech żarówek :!:

sveno - 19-08-2011, 21:22

carbon11 napisał/a:
bezpiecznik tego nie wytrzyma 220W poboru prądu z czterech żarówek :!:
jeżeli Watt to poboru mocy, a 220W to przy 12V pobór prądu jest poniżej 20A, dać bezpiecznik 20A, tylko czy instalacja to wytrzyma, może ktoś sprawdzić jaki bezpiecznik jest przy światłach długich?

Jeżeli naprawdę nie da rady tak ,to pozostaje przekaźnik, pytanie jaki? Czy w skrzynce bezpieczników pod maską jest jakieś wolne miejsce na wpięcie dodatkowego przekaźnika, np, takiego tak coby instalacja wyglądała jak fabryczna? (zamierzam zamontować w swoim Galu zderzak od Avanca prelifta)

carbon11 - 31-08-2011, 20:47

oryginalnie w długich jest 15A

nie pozostaje przekaźnik tylko musi być dodatkowy :P
ja w swoim mam dwa przekaźniki od drogowych i dalekosiężnych .

KamilR10 - 22-11-2011, 06:07

Witam. Ja mam pytanie troche z innej beczki, chodzi i wymiane zarowek w swiatlach przciwmglowych z przodu, czy ktos je wymienial na jakies inne albo czy mozna stosowac tam inny kolor? Jak zarowka tam siedzi? :)
sveno - 22-11-2011, 10:49

KamilR10 napisał/a:
Jak zarowka tam siedzi? :)
H3
KamilR10 napisał/a:
czy mozna stosowac tam inny kolor?
można stosować jaki kolor Ci sie tylko podoba pod warunkiem, że jest to biały!!!
Jesli chodzi o samą wymiane to jest bardzo kłopotliwa, ja wolałem zdjąć zderzak niż się gimnastykować pod autem :) , chyba, że masz kanał

KamilR10 - 22-11-2011, 19:26

sveno napisał/a:
można stosować jaki kolor Ci sie tylko podoba pod warunkiem, że jest to biały!!!

Czyli bialy albo standardowy zolty? :P

Edit: to np. moge zamontowac tam cos takiego z tej aukcji? :)
http://moto.allegro.pl/Sh...5&utm_rule_id=4

sveno - 22-11-2011, 20:19

po co Ci zenon w przeciwmgielnych? Chyba tylko dla "fajnej" barwy, bo soczewka w tej lampie jest silnie rozpraszająca i na bank nie poprawisz sobie tym widoczności, pomijając już fakt, że jest to nielegalne :)
KamilR10 napisał/a:
moge zamontowac tam cos takiego z tej aukcji?

z montażem nie powinno być problemu, ale tak jak napisałem jest to nielegalne :) czytaj nie pisz głośno o tym na forum :)

edit: i najważniejsze, wybrałeś najgorsze z możliwych miejsc do montażu zenona, jako że ta soczewka nie daje koncentrycznego snopa światła tylko świeci dookoła, będziesz oślepiał wszystko: zaczynając od mrówek pod kołami a kończąc na wronach nad Tobą, oczywiście gdzieś tam pomiędzy są kierowcy jadący z naprzeciwka :)

KamilR10 - 22-11-2011, 22:10

Tak wlasnie cos mi nie pasowalo, dlatego odpada taka opcja :P a wiec pozostaja zwykle zarowki H3 np. http://moto.allegro.pl/za...1858607094.html
Jackall - 25-11-2011, 22:45

sveno napisał/a:
ta soczewka nie daje koncentrycznego snopa światła tylko świeci dookoła
Nie wiem jak w Galu ale w Omedze była przesłona przed soczewką w halogenie i bardzo ładnie, równo i nie wysoko odcinało snop światła.
W "zwykłych" halogenach też w miarę odcina a nie świeci po niebie.

KamilR10 - 05-02-2012, 14:20

Żarówki mam, zwykłe H3 osram, night breaker plus. Teraz kwestia wymiany, nie mam kanału, jest może jakiś tutorial jak wymienić tą żarówkę? Spróbuje to zrobić bez kanału i bez ściągania zderzaka, tylko muszę wiedzieć za co się zabrać na początku :P
carbon11 - 05-02-2012, 20:19

nie trzeba kanału (choć na pewno ułatwił by sprawę ) demontować zderzaka tez nie musisz

Jedyne co to bez podnoszenia musisz wymontować halogen :P
Ten za szybą łatwo wyjąć gorzej z podwójnym :wink:

KamilR10 - 05-02-2012, 22:42

carbon11 napisał/a:
nie trzeba kanału (choć na pewno ułatwił by sprawę ) demontować zderzaka tez nie musisz

Jedyne co to bez podnoszenia musisz wymontować halogen :P
Ten za szybą łatwo wyjąć gorzej z podwójnym :wink:

Ja mam pojedynczy :wink: Wiesz może jakie jest mocowanie, są jakieś śruby albo zatrzaski po bokach?

carbon11 - 05-02-2012, 22:46

Jedna śrubka na klucz 10 od spodu skierowana główką do dołu więc nie będziesz miał problemu z odkręceniem i blaszka (zatrzask) w halogenie od zewnętrznej strony

ale czasem już wypada po odkręceniu śrubeczki :wink: