Nasze nieMiśki ;-) - Nowy dupowóz Studenta - niby japończyk / podobnie jak Cari
Anonymous - 15-08-2011, 02:57
Saqu napisał/a: | Dj Lexus, cari też nie była produkowana w Japonii skrzynie biegów np mają od francuzów, diesle mają od volvo? jedynie gdi mają japońskie części jeśli chodzi o silnik.
a trwałość tych samochodów chyba jest bardzo dobra moim zdaniem patrząc na inne marki. |
Nie wszystkie diesle mają skrzynki z Volvo. Dla ścisłości...
Skrzynie biegów:
1.3 82KM -> Renault
1.6 90, 99 i 103KM -> Renault
1.8 116KM -> Renault
1.8 GDI 125KM, 122KM -> Mitsubishi
1.9 TD 90KM -> Renault
1.9 DI-D 102KM, 115KM -> Volvo
"jedynie gdi mają japońskie części jeśli chodzi o silnik"
Jeżeli chodzi o silnik to wszystkie benzyniaki mają motory Mitsubishi. 4g92 i 4g93 wkładane były także do Coltów, Lancerów, Mirage, Galantów, Space Starów, Space Runnerów i wielu innych samochodów.
Saqu - 15-08-2011, 08:03
kuzi, ogólnie to chodziło mi, że to są bardziej składaki europejskie(?) niż typowe rasowe japońce
Dj Lexus - 15-08-2011, 09:46
Saqu napisał/a: | Dj Lexus, cari też nie była produkowana w Japonii skrzynie biegów np mają od francuzów, diesle mają od volvo? jedynie gdi mają japońskie części jeśli chodzi o silnik.
a trwałość tych samochodów chyba jest bardzo dobra moim zdaniem patrząc na inne marki. |
Mniej więcej chodzi mi o to że silniki w Avensisie są ''robione'' przez Polskie rączki. A tak jak napisał Kuzi, benzynowe w Mitsubishi zdaję się były sprowadzane do Holandii z Japonii. A potem wiadomo wkładane do Carism, a w Avensisie produkt Polski. Chyba jeden z adminów Jackie, w którymś temacie napisał że te silniki (skrzynie) z Polski raczej nie wróżą dużej niezawodności.
Student - 15-08-2011, 11:03
O niezawodność sie nie martwię.
Serwis Toyoty działa na wysokim poziomie (np. jak zareklamujecie uszkodzenia powierzchni skóry na kierownicy to nie ma dyskusji idzie kiera do wymiany, z parowaniem Xenonów jest podobnie) choć ostatnio robię cięcia.
Odpowiadając na pytanie:
Tak mam Xenony chociaż nie Bi.
W planach wstawienie świateł dziennych zamiast halogenów ,
1. albo zwykłe ledy 70mm
2. Hella halogeny z ledami 90mm - tutaj jest problem bo mogę nie wejść
Zobaczę co wybiorę najpierw muszę wyłączyć opcję skandynawską w serwisie.
|
|
|