To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] INSTRUKCJA - Wymiana oświetlenia wewnątrz Galanta.

SPIDER-ek - 01-09-2011, 09:15

Pieraś, zarąbistą masz stopkę :)
jAZZMAN - 01-09-2011, 11:46

Stopka Pieraśa ekstra :)

Atak na marginesie..
Dodałem dziś opis demontażu oświetlenia wewnątrz kabiny (oświetlenie włączające się po otwarciu drzwi). Na dniach powinien pokazać się opis co zrobić, gdy po otwarciu drzwi nie świeci światło w kabinie.

Tym czasem pozdrawiam.

Bobo - 02-09-2011, 21:41

Dobra robota jAZZMAN!! Przyda mi się bo przy zegarach mam niekompletne podświetlenie :)
nerus - 03-09-2011, 15:55

jAZZMAN, dobra robota!
Z pewnością przyda się ten temat wielu forumowiczom,którzy jeszcze nie przerabiali tematu naprawy podświetlenia wnętrza w galu :wink:

sveno - 04-09-2011, 16:53

jAZZMAN, jesteś wielki, dzieki za tutka, lece demontować zegary.
btw masz literówkę w spisie treści powinno być IX zamiast XI przy demontażu zegarów, to samo w tekście ;)

SPIDER-ek - 04-09-2011, 21:09

Podpowiedz z mojej strony do pkt XI. Demontaż oświetlenia wewnątrz kabiny
demontarz tylnych lampek w całości jest łatwiejszy i mniejsze ryzyko uszkodzenia klosza, wystarczy poprostu pociągnąć za całą lampę od strony drzwi i wyjdzie cała.

Pewnie z podsufitkowa lampka jest podobnie, ja nie chciałem szarpać za mocno, więc czekam aż ktoś podpowie.

sveno - 04-09-2011, 21:28

SPIDER-ek napisał/a:
Pewnie z podsufitkowa lampka jest podobnie, ja nie chciałem szarpać za mocno, więc czekam aż ktoś podpowie.
nie!!! Ta centralna lampka nad lusterkiem jest przykręcona na dwie śruby, które da się odkręcić dopiero po zdjęciu klosza. Z tylnymi lampkami masz oczywiście racje
SPIDER-ek - 04-09-2011, 21:35

sveno, no i się wyjaśniło, dzięki. Więc pozostaje sposób opisany w tutku. Do tylnich jednak lepiej wyciągać całość bo poręczniejsze to jest.
gołąb - 04-09-2011, 21:36

A czy wie ktoś co powinno się świecić w w okolicach gałki zmiany biegów w tiptronicu.....Ściślej czy ikonki tiptronica + i - powinny być podświetlone?
SPIDER-ek - 04-09-2011, 21:45

napewno świecą się PRND z + i - nie jestem pewien ale pewnie też
gołąb - 04-09-2011, 21:53

SPIDER-ek napisał/a:
napewno świecą się PRND z + i - nie jestem pewien ale pewnie też
prnd to wiem, chodzi mi o +-
jAZZMAN - 05-09-2011, 12:12

Przede wszystkim dziękuję za słowa uznania. To motywuje do dalszej pracy :) choć już niewiele zostało :(

sveno napisał/a:
masz literówkę

Już nie mam - dzięki :) .

SPIDER-ek napisał/a:
Podpowiedz z mojej strony do pkt XI

Wrzuciłem Twoje fotki do tematu :)

sveno napisał/a:
Ta centralna lampka nad lusterkiem jest przykręcona na dwie śruby,

Zgadza się, widać je na tym zdjęciu

Jeśli będziecie rozbierać tiptronic i wymieniać oświetlenie to proszę o fotki i opis :)

gołąb - 08-09-2011, 19:01

Ja się trochi boję robierać samemu, bo jestem straszny żeźnik i mogę coś popsuć....jednak ciekawi mnie czy te lamki +- w tipie powinny świcić czy nie....u mnie oczywiście nieświecą, a jak u reszty właścicieli takowych....powinny, czy niepowinny świecić
yaro1976 - 08-09-2011, 20:18

gołąb napisał/a:
Ja się trochi boję robierać samemu, bo jestem straszny żeźnik i mogę coś popsuć....jednak ciekawi mnie czy te lamki +- w tipie powinny świcić czy nie....u mnie oczywiście nieświecą, a jak u reszty właścicieli takowych....powinny, czy niepowinny świecić

powinny, u mnie świeciły, potem kaput, ale jak pomyślę ile trzeba rozebrać wnętrza aby się tam dostać, to mnie się odechciewa, ale pewnie wkrótce trzeba będzie podjąć wyzwanie :P

QwiateQ - 08-09-2011, 22:28

yaro1976 napisał/a:
powinny

Chyba muszę Cie zmartwić. Poszukajcie w postach "Zhan"a, pytałem o to samo i podpowiedział mi że żadne kable tam nie idą oraz nie jest poprowadzone żadne tworzywo by światło dostarczyć. Poprawcie mnie jak się. mylę