Outlander II GEN Techniczne - stukajace klocki z przodu
Dario_W - 07-09-2011, 09:13
Mi też stukało, ale przestało.
Ja nie mogę znaleźć serwisu, który znalazł by przyczynę luzów z przodu. Podobno końcówki drążków są ok, ale może jakieś gumy czy coś... Przód ucieka mi na prawo i lewo, co szczególnie widoczne jest przy silniejszym wietrze.
Trik - 07-09-2011, 23:28
Dzisiaj w ASO sugerowano mi, że blaszki 51150 mogły by rozwiązać problem stukania klocków. W Lancerze też ich nie ma. Tylko mam jedno ale. Klocki zużywają się i co, miałbym co np 10Kkm dokładać kolejną blaszkę?
[ Dodano: 07-09-2011, 23:33 ]
Dario_W, Może cos nie tak z oponami. Np za niskie ciśnienie w jednej oponie, tzn róznica cisnien przód - tył, lewa - prawa. Może jeszcze miękkość opon. Mi tak kolibało jak jeździłem latem na zimowych oponach.
Dario_W - 08-09-2011, 08:35
nie zakładaj proszę, że tego nie sprawdziłem. proszę Cię!
były próby na samym początku ze zmianą ciśnienia w oponach. wszystko było sprawdzane już kilka razy. ciśnienie wyrównywane, potem wpadli na pomysł, żeby dać więcej powietrza wszędzie, potem, żeby mniej... to nie to.
Jest jakaś wada w zawieszeniu ewidentnie. Auto zachowuje się jakby przeskakiwało coś w zawieszeniu, gdzieś jest jakiś luz. Skoro końcówki drążków nie to może jakieś gumy dostały w dupę, może... sam nie wiem. Pewnie będzie tak, że wytrzymam te 3 lata i sprzedam ten samochód i zmienię markę skoro serwisy sobie tak słabo radzą.
andrzejGb - 03-10-2011, 21:38
niestety klocki firmy TRW zaczeły piszczeć po jakimś czasie , po za tym mam automat w czasie powolnego puszczania hamulca np, pod światłami gdy koła ruszają a klocki jeszcze dociskają tarcze powstaje chrupanie . poprzednie klocki chrupały tylko na początku / 1 hamowanie / ale nie piszczały za to przy mocnym hamowaniu też dawały odgłosy. kolejne klocki bedą innej firmy
fufaj3 - 12-04-2012, 15:48
Witam
Panowie od wczoraj tez mi klocki stukają podczas hamowania dźwiek jakby ktos młotkiem udezył w tarcze raz po przejechaniu kawałka i znowu naciśnieciu na pedał znowu ten dzwięk
tak jakby zacisk miał za duzy luz międzi klockiem a tarczą
jakaś konktertna rada
andrzejGb - 12-04-2012, 22:14
u mnie w zawieszeniu nicsie nie dzieje
Piotr32 - 03-07-2012, 15:46
Podepnę się pod temat.
W moim samochodzie też stukają klocki z przodu, z tym że przy jeździe po dziurach, wybojach.
W marcu wymieniłem klocki na TRW. Założyłem nowe blaszki. Przejechałem około 4000 km i dzwonią ponownie.
Mechanik stwierdził że, klocki mają luz poziomy między tarczą a zaciskiem.
Czy spotkał ktoś się z taką przypadłością?
fufaj3 - 09-07-2012, 16:06
Witam
ja dzisiaj wymieniłem te blaszki oraz na nowe klocki EBC green
stukanie ustało
POLECAM te KLOCKI są SUPER
drugi raz je montuje
a stukały na najtanszych zamiennikach
więc lepiej dopłacic 100zł i cieszyć się cichym hamowaniem
rezon - 09-07-2012, 16:22
fufaj3 napisał/a: | POLECAM te KLOCKI są SUPER | EBC faktycznie są super, ale można na nich przygrzać zwykłe tarcze (blueprint). U mnie TRW też nie stukają - mam teraz trzeci komplet.
skaut - 30-08-2012, 16:09
rezon, podaj kod tych klocków.
rezon - 30-08-2012, 21:36
TRW to takie http://allegro.pl/mitsubi...2563835975.html
EBC takie http://allegro.pl/dp2954-...2579592602.html
skaut - 31-08-2012, 09:18
Czyli TRW - GDB3200. Też wczoraj na takie zmieniłem, tylko?!? jest małe ale.
Otóż np tutaj:
TRW
Napisane jest, że ten typ klocków dedykowany był do roku produkcji V.2008
Dla roczników młodszych dedykowane są - GDB1126
Czy ktoś potrafi wyjaśnić mi różnice pomiędzy tymi dwoma rodzajami klocków?
sampler - 31-08-2012, 10:48
do stukajacych klockow polecam podkladki antywibracyjne EBC. Mialem taki problem w galancie bo naklejeniu juz nic nie stuka
Grzesq - 31-08-2012, 12:57
Nie wiem z czego to wynika, że niektórym klocki stukają ?
U mnie nic nie stukało nie zależnie jakich używałem, a miałem ori fabryczne , TRW a na koniec EBC red stuff. Może jedank nie zawsze powodem stukania są klocki ?
|
|
|