[XX-92]Galant E3xA i starsze - Luźne rozmowy o naszych Galantach E3 i starszych
Arturro-86 - 08-09-2011, 22:27
deejay napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | kamilek napisał/a:
Potwierdzacie?
nie - u mnie prawie nic się nie psuje
potwierdzam tylko, że świetnie mi się nim jeździ i jest jednym z niewielu aut, gdzie się doskonale czuję jako kierowca; dużo lepiej niż w innym moim Mitsu |
Ja tez za rok planuje przyjechac swoim byłym E33 na zlot , to jest auto nie do zajechania i mega wygodne na długie trasy , uwielbiam nim jezdzić |
A Elegance'a też byś brał
Bo ja na przyszły zlot już bym się chciał pojawić (w tym nie mogłem ze względu na wesele kuzyna) i poprostu muszę obejrzeć to cudo
Ale E33 też chętnie bym zobaczył, nigdy nie siedziałem w tym samochodzie, nawet pod maskę nie zaglądałem... a na pewno warto
deejay - 08-09-2011, 22:29
Arturro-86 napisał/a: | A Elegance'a też byś brał |
albo jeden , albo drugi
Arturro-86 - 08-09-2011, 23:14
deejay napisał/a: | Arturro-86 napisał/a: | A Elegance'a też byś brał |
albo jeden , albo drugi |
No to trudno... chłopakom powiedziałeś, że E33 przyjedziesz, to ich nie ma co oszukiwać
Ja się może pofatyguję do Wrocławia moim rekinem, odwiedziłbym na pewno Ciebie, byś pewnie zerknął fachowym okiem na to i owo
deejay - 09-09-2011, 14:42
Nie ma problemu , zapraszam
kamilek - 12-09-2011, 20:52
...i zapadła taka niezręczna cisza...
Chwalcie się co tam u Was? Ja właśnie nowe felgi założyłem do swojej Gala, pozbyłem się tym samym ori alu-kołpaków (wszyscy których się pytałem myśleli że te felgi to kołpaki ), ale się nie przejmuję, ładnie je wyczyszczę na błysk i zarzucam do E16, myślę że przypasują do niego szprychówki
(tak się prezentują nowe i stare ze zdjętymi dekielkami)
Wszyscy mnie męczą o te ramki ale się nie daje, jeszcze trochę i będą białe, o to chodzi
Z innej mańki - widzieliście kiedyś climatronic w Galancie E3?
xcracing - 12-09-2011, 22:28
kamilek napisał/a: | Z innej mańki - widzieliście kiedyś climatronic w Galancie E3? |
Nooo, fajnie to wygląda...
Widywałem takie głównie w wersjach z kierownicą po prawej stronie, choć być może i na Stany takie szły.
carlRP - 13-09-2011, 10:16
Pierwszy raz na oczy widze climatronik w E3x i już go chce mieć
xcracing - 13-09-2011, 18:21
Proszę bardzo..
Panel klimy
kamilek - 13-09-2011, 19:18
Ta, do tego wypadałoby mieć wszelkie wiązki, silniczki sterujące, i inne duperele.
A poza tym to nie wiedziałem że coś tam jeszcze jest, jakaś podstawka pod kubek? Wow wow wow...
A Galanty E1 też miały climatronik, bardzo podobny do tego Mam gdzieś fotę, jak znajdę to wrzucę. Takie wypasy w połowie lat '80, jest dobrze
i_Lolek - 15-09-2011, 23:56
kamilek napisał/a: | Możecie powiedzieć mi, jak to jest? Dlaczego tak nam frekwencja nie dopisuje? Wszędzie widzę rekiny, kilka E-piątek, a my? Przecież reprezentujemy auta z czasów świetności marki, wzór niezawodności i solidności (w porównaniu do nowszych Mitsu), napewno macie/mamy się czym pochwalić. Gdzie WY się podziewacie? |
wreszcie ktos powiedział to, co chyba wszystkim "starogalantowcom" od dawna chodziło po głowie.
niestety w moim przypadku to nie takie proste.
ale idea jest jak najbardziej słuszna.
gdybym mógł, na pewno bym sie pojawił.
ps. pamietam jak po zeszłorocznym zlocie wyraziłeś kamilek swoje niepocieszenie, właśnie z powodu małej frekwencji E3x.
napisałes o tym chyba w topiku o wrazeniach pozlotowych, (czy cos w tym stylu).
ale wtedy nie sprawiło to takiego odzewu. w tym roku znalazłes lepsze miejsce, żeby obudzić towarzycho.
kamilek - 16-09-2011, 22:34
Cytat: | wreszcie ktos powiedział to, co chyba wszystkim "starogalantowcom" od dawna chodziło po głowie |
Nie byłbym tego taki pewien, z tego co widzę, to chyba mało kto myśli o takich rzeczach. Ale po to jest ten temat, żeby (spróbować) to zmienić Żeby do nastepnego roku każdy myślał, kruca fuks, jeżdżę takim wyjątkowym i rzadkim autem, może pochwaliłbym się nim przed innymi, i przy okazji spotkał posiadaczy takich samych furaczy?
A przy okazji - widzieliście filmik który zapodałem w temacie xracinga?
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Jak dla mnie najpiękniejszy Galant E3 na tej planecie Te chromowane klamki, super sprawa, ciekawe czy gdzieś do dostania, czy oddał jakoś do pochromowania standardowe plastikowe. I lusterka w kolor nadwozia, powiem Wam że ładnie to wygląda. A czarna maska i te felgi, masakra I składane lusterka, pierwszy raz widzę w Galancie E3 To są ori lusterka? Może z rekina jakoś zaadoptował, jak myślicie?
xcracing - 17-09-2011, 21:08
Galant rzeczywiście bardzo ładny choć ja jestem zwolennikiem raczej wyglądu fabrycznego.
Chromowane klamki chyba ciężko kupić ale pewnie można by sobie przerobić - pochromować te plastikowe, ciekawe jakby się to trzymało na tym tworzywie.
Maska to chyba włókno węglowe, kiedyś planowałem sobie taką z Chin sprowadzić ale trochę się boję o jakość.
Składane lusterka widywałem już w Galantach VR4 ze Stanów, chyba jest to seria. Można takie kupić na ebay-u.
Przełącznik regulacji i składania lusterek jest identyczny chyba w którymś Pajero
gondoljerzy - 17-09-2011, 23:00
Klamki w tym stylu to chyba najłatwiej uzyskać przez polakierowanie czymś co kilka lat temu reklamowano pod nazwą FANTACHROM. Lakier z efektem chromu/polerowanego metalu, do tego w różnych kolorach. Składane lusterka? Fajny bajer, ale do czego to właściwie miało by być przydatne?
Zysiuu - 17-09-2011, 23:06
Do tego, że wychodząc z auta nie musisz składać lusterek ręcznie, a wielu ludzi tak robi w obawie o uszkodzenie lusterka. Mnóstwo aut np. w wąskich uliczkach ma potrzaskane lusterka przez osoby które nie czują własnego auta. Dodatkowo pewnie trudno jest je ręcznie otworzyć, a to zapobiega kradzieży samego lustra.
Maretzky85 - 18-09-2011, 08:23
Dla mnie to jest mistrzostwo w Galantach E3:
http://www.youtube.com/watch?v=3BtJ0MlxxGc
|
|
|