To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] V6, 1998r, sedan, Winter Edition, Lubań

apikus - 08-09-2011, 14:36

Cytat:
Ja póki co biorę pod uwagę wyjazd na oględziny (500km...), a wy jak myślicie?

To ja Ci zaproponuję jeszcze umówienie się ze sprzedawcą w Zgorzelcu (ma kilka Galantów) i obejrzenie większej ilości egzemplarzy. Może coś wybierzesz innego.

Juiceman - 08-09-2011, 22:05

alkoos napisał/a:
A czy móglbym kogoś poprosić w ocenie stanu technicznego tego Galanta? Zależy mi zwłaszcza na tym czy np 8 miesięcy stania na dworze mogło spowodować "zastanie się" hamulców i ile mógłby kosztować ich remont w takim wypadku. Oraz czy cena, biorąc pod uwagę powyższe informacje - jest adekwatna do stanu auta. Co do rozrządu dowiedziałem się że zrobienie kosztowałoby ok 800zł.

Chciałbym mieć kawał porządnego Mitsu na dziesiątki tys. km, bo wyjechałbym nim do niemiec, a tam serwis jest cholernie drogi.

Pytaj się Bartka - tego co odpowiedział Tobie w regionalnych.

alkoos - 10-09-2011, 11:31

KUPIONY! :biggrin:

Kupilem go ostatecznie za 12000. Zakochalem sie w tym aucie gdy wracalem nim do domu.
Do zrobienia mam:
-rozrzad,
-ogrzewanie (klima dziala ale nie grzeje...)
-elektryczna antenka
-zaciski skorodowane, tylne slabo hamuja
-konserwacja podlogi (oslony tlumika itp)
-cos lekko klekocze a'la diesel ale nie przejmowalem sie tym bo czytalem ze popychacze zaworowe tak maja w tym modelu
-pilota brak od zamka centralnego

karoseria 4/5, zawieszenie 5/5, silnik 5/5 (nie spodziewalem sie ze to taki wariat), skrzynia 5/5

Myslicie ze to dobry zakup, czy przeplacilem..?

wookash83 - 10-09-2011, 13:32

czyli 900zl mniej niż pisał sprzedawca, cena normalna jeśli potwierdzi się jego stan..V6 potrafi zdziwić jeśli przedtem się nią nie jeździło ;)
alkoos - 10-09-2011, 15:38

Ogrzewanie dzięki waszym radom jest już własnoręcznie naprawione (ułamany trybik)! :)

Zarowno ono jak i Webasto działaja prawidłowo, nie mogę się doczekać zimy! ;)

Z minusów - odpadła mi dzisiaj przerdzewiała osłona tłumika jak jechałem :shock:

Porobie fotki i wrzuce do "nasze galanty", gdy znajdę chwilę. No i do zobaczenia na jakimś spocie! :twisted:

Misiek :) - 14-09-2011, 20:19

Gratuluje zakupu :)
SPIDER-ek - 14-09-2011, 22:58

fj_mike napisał/a:
seir ma Winter Edition bez sprysków, zatem się zgadza ;)

ja też nie mam sprysków, a mam edycje Winter

Gratulacje zakupu