Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] V6, 1998r, sedan, Winter Edition, Lubań
apikus - 08-09-2011, 14:36
Cytat: | Ja póki co biorę pod uwagę wyjazd na oględziny (500km...), a wy jak myślicie? |
To ja Ci zaproponuję jeszcze umówienie się ze sprzedawcą w Zgorzelcu (ma kilka Galantów) i obejrzenie większej ilości egzemplarzy. Może coś wybierzesz innego.
Juiceman - 08-09-2011, 22:05
alkoos napisał/a: | A czy móglbym kogoś poprosić w ocenie stanu technicznego tego Galanta? Zależy mi zwłaszcza na tym czy np 8 miesięcy stania na dworze mogło spowodować "zastanie się" hamulców i ile mógłby kosztować ich remont w takim wypadku. Oraz czy cena, biorąc pod uwagę powyższe informacje - jest adekwatna do stanu auta. Co do rozrządu dowiedziałem się że zrobienie kosztowałoby ok 800zł.
Chciałbym mieć kawał porządnego Mitsu na dziesiątki tys. km, bo wyjechałbym nim do niemiec, a tam serwis jest cholernie drogi. |
Pytaj się Bartka - tego co odpowiedział Tobie w regionalnych.
alkoos - 10-09-2011, 11:31
KUPIONY!
Kupilem go ostatecznie za 12000. Zakochalem sie w tym aucie gdy wracalem nim do domu.
Do zrobienia mam:
-rozrzad,
-ogrzewanie (klima dziala ale nie grzeje...)
-elektryczna antenka
-zaciski skorodowane, tylne slabo hamuja
-konserwacja podlogi (oslony tlumika itp)
-cos lekko klekocze a'la diesel ale nie przejmowalem sie tym bo czytalem ze popychacze zaworowe tak maja w tym modelu
-pilota brak od zamka centralnego
karoseria 4/5, zawieszenie 5/5, silnik 5/5 (nie spodziewalem sie ze to taki wariat), skrzynia 5/5
Myslicie ze to dobry zakup, czy przeplacilem..?
wookash83 - 10-09-2011, 13:32
czyli 900zl mniej niż pisał sprzedawca, cena normalna jeśli potwierdzi się jego stan..V6 potrafi zdziwić jeśli przedtem się nią nie jeździło
alkoos - 10-09-2011, 15:38
Ogrzewanie dzięki waszym radom jest już własnoręcznie naprawione (ułamany trybik)!
Zarowno ono jak i Webasto działaja prawidłowo, nie mogę się doczekać zimy!
Z minusów - odpadła mi dzisiaj przerdzewiała osłona tłumika jak jechałem
Porobie fotki i wrzuce do "nasze galanty", gdy znajdę chwilę. No i do zobaczenia na jakimś spocie!
Misiek :) - 14-09-2011, 20:19
Gratuluje zakupu
SPIDER-ek - 14-09-2011, 22:58
fj_mike napisał/a: | seir ma Winter Edition bez sprysków, zatem się zgadza |
ja też nie mam sprysków, a mam edycje Winter
Gratulacje zakupu
|
|
|