To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - P O M O C Y ! ! ! Gdzie najtaniej kupić polisę OC

JCH - 16-02-2007, 21:36
Temat postu: Ubezpieczenie OC
Dostałem dziś mailem ofertę z mBanku - oferuję ubezpieczenia komunikacyjne. Tak pobieżnie licząc wyszło mi o połowę taniej za OC niż w tej chwili w PiZetjU. Może trzeba w końcu wypowiedzieć im tę umowę :roll:
sla - 16-02-2007, 21:59

Nie można jako porównanie cen ubezpieczenia podawać tylko koszty opłat, ponieważ ich zakres jest różny. Za miesiąc muszę wykupić AC, OC i NW dlatego dzisiaj drążyłem temat. Ubezpieczam jak zwykle w pakiecie, najwyższa opcja.Zdecydowanie najtaniej wyszadł Link4-2124zł, na drugim miejscu Axa-2263. Inni zdecydowanie drożej lub słabo z Assistance, samochodem zastępczym itp.itd.
JCH - 17-02-2007, 09:03
Temat postu: Ubezpieczenie OC
sla napisał/a:
Nie można jako porównanie cen ubezpieczenia podawać tylko koszty opłat, ponieważ ich zakres jest różny.
Przy ubezpieczeniu OC zakres ubezpieczenia jest w zasadzie podobny, jeśli nie identyczny (chyba, że dochodzą jakieś "gratisy" typu zielona karta, holowanie).
Anonymous - 17-02-2007, 09:19

Witam.
Ja podobnie jak kolega ubezpieczyłem swojego Lancera w HDI-Samopomoc. Sprawdzałem wiele innych ofert i tylko Compensa miała w miarę niskie stawki, jednak najtaniej wyszło w HDI. Oczywiście nie jest to tak dobra firma jak PZU czy WARTA, ale jeżeli chcesz możliwie najtaniej zapłacić to myślę że HDI będzie najlepsze.

sla - 17-02-2007, 10:50

Gratisy typu holowanie, samochód zastepczy itp są bardzo istotne, to nie jest breloczek do kluczy ,tylko coś co daje poczucie większego bezpieczeństwa.
Anonymous - 17-02-2007, 21:08

Witam,

Ja właśnie ubezpieczyłem auto w PZU, mam bardzo niskie OC, nawet dostałem AC dla mitsu z 90 roku !!!

Muszę jednakże wspomnieć, iż mam zniżki 50% OC i 50% AC.

jawlo - 17-02-2007, 22:42

W styczniu ubezpieczałem mojego STAR-a i OC wyliczyli mi 559zł.
AC z 60% zniżką wyszło 1336zł.

Chyba musze się rozglądnąć za inną firmą ubezpieczeniową. :?

xor - 18-02-2007, 21:34

Polecam Hestię. Najtaniej, i najsolidniej. Z 'rodzinnego' doświadczenia :)