To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Adam Małysz w Dakarze 2012 za sterami Mitsubishi

Arturro-86 - 30-09-2011, 09:09

Czepiacie się Adama - niech realizuje swoje pasje.
Ten człowiek dał Polakom tyle radości, jak żaden inny sportowiec.

A ja życzę mu szczęścia, mam nadzieję, że uda mu się ukończyć Dakar :p

Myślicie, że nie jeździ od młodości w rajdach, to od razu można go spisać na straty :?:

To co powiecie na temat TEGO PANA :?:

JCH - 30-09-2011, 13:01

Arturro-86 napisał/a:
To co powiecie na temat TEGO PANA :?:
Ten pan, jak widać w tabelce na wikipiedii kilka ładnych lat jeździł zanim coś tam osiągnął :)
Ale broń Boże, ja się Adama nie czepiam. Niech jeździ no bo ileż lat można skakać i skakać, i skakać, i skakać....... :)

cns80 - 30-09-2011, 14:57

Misiek :) napisał/a:
ak bym miał kasę na życie rodziny to bym nawet za darmo mógł jeździć (dla przyjemności)
Ciekawe czy tak samo byś śpiewał po przejechaniu całego Dakaru :)
Jackall - 30-09-2011, 14:58

Też nie mam nic do Adama ale nie rozumiem dlaczego od razu rzuca się na tak głęboką wodę jak Dakar?!? Przecież mógłby najpierw nabrać doświadczenia przez sezon czy dwa w krótszych, bezpieczniejszych i mniej wymagających rajdach
JCH - 30-09-2011, 15:36

Jackall napisał/a:
dlaczego od razu rzuca się na tak głęboką wodę jak Dakar?
Można postawić pytanie: "A dlaczego nie, skoro są możliwości" ;)
Martyna Wojciechowska też poszła na Dakar a nie przypominam sobie aby coś, gdzieś wcześniej ale mogę się mylić :roll: I co ważne - ukończyła go.

Student - 30-09-2011, 19:19

A ja się czepiam.

To ze ktoś dobrze skakał to nie znaczy że będzie dobrze jeździł, podobnie z młodym pokoleniem aktorów , poza młodym Szturem sama kaszana.

Generalnie Małysz bawi sie za darmo i tyle, raczej nic nie osiągnie.
Dajcie samochód za darmo żebym nie musiał sie martwić że coś urwę a pokażę wam takie same fajerwerki a jak będzie trzeba przeskoczę Pajerakiem amfibię na poligonie ale będzie ubaw :rolleyes: .

Małysz powinien robić to co umie , niech idzie na ryby... :badgrin:

Misiek :) - 30-09-2011, 21:14

Student napisał/a:
Małysz powinien robić to co umie , niech idzie na ryby... :badgrin:

Puszian nie umie walczyć w MMA. Pokazał to kilkukrotnie. Dajmy szanse Adamowi się wykazać. Pozatym Jego nazwisko też daje rozgłos.
Jak się okaże że się nie nada i będzie kilka klęsk bez poprawy to wtedy wydawajmy wyroki.

Jackall - 30-09-2011, 21:41

Misiek :) napisał/a:
Jak się okaże że się nie nada i będzie kilka klęsk bez poprawy to wtedy wydawajmy wyroki
Jest taki nieśmiertelny tekst Perfectu - "Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym"

Myślę, że problem polega na tym że teraz "gwiazdy" muszą umieć śpiewać, grać na akordeonie, być super aktorami i w ogóle alfą i omegą :|
I nie ważne czy mówimy tu o byłym skoczku, siłaczu czy aktorze który już sobie nie radzi w swoim fachu.

Plus dla Adama, że (z tego co piszecie bo sam nie mam takiej informacji) robi to dla przyjemności a nie dla kasy :P
Chociaż moim skromnym zdaniem więcej pożytku byłoby z niego gdyby trenował młodych skoczków ale do tego nie wszyscy się nadają.

j-rules - 30-09-2011, 22:06

Czepiacie sie. Przeciez nie poszedl do tanca z gwiazdami. Widocznie po zakocnzeniu kariery, niezwykle bogatej, czuje jeszcze jakis maly niedosyt - w jego przypadku to tylko ukazuje jego waleczny charakter. Skoro ma potrzebe sprawdzania sie caly czas to niech to robi wlasnie w taki sposob - po mesku. Dakar to nie bułka z maslem ale zdecydowanie wiekszosc kierowcow nie liczy na zarobki a na samospelnienie.

hehe, postawa w stylu dajcie mi kase tez pojade i zrobie takie widowsiko... no wlasnie. Dajcie.
Najpierw pasowaloby dac z siebie chociaz kawalek tego co Małysz a pozniej mozna marzyc co dalej ;)

krzychu - 30-09-2011, 22:56

Czepiacie się. Ja przynajmniej ze 2 razy z nim rozmawiałem. Naprawdę świetny, skromny człowiek. A nie przyszło Wam do głowy, że to spełnienie jego marzeń? Dorobił się w życiu mnóstwa rzeczy... Pół życia na diecie, ćwiczył tylko poszczególnie partie ciała, ciągle zgrupowania, dziwne historie z żoną itd.
Może od zawsze o tym marzył? Może to spełnienie marzeń? Znalazł ludzie, który mu w spełnianiu marzeń pomogą... Boli Was to? Zazdrościcie? Niech się bawi, a to, że media robią z tego sensacje to tylko ich problem nie Małysza.

To nie jest Schumacher, który wrócił do F1 w nie wiadomo jakim celu...

jaca71 - 01-10-2011, 16:28

krzychu, +1, Wszystko to racja

Ale trzeba jeszcze dodać że taki Małysz w teamie to wielka szansa na napływ sponsorów i kasy :) niezależnie od wyników, no może poza strasznymi wtopami. Ale jak urwie zawieszenie jak Hołek, czy poleci przez wydmę za daleko to nikt do niego żalu mieć nie będzie.

krzychu - 01-10-2011, 16:42

jaca71 napisał/a:

Ale trzeba jeszcze dodać że taki Małysz w teamie to wielka szansa na napływ sponsorów i kasy :)

Pewnie tak, ale to problem lub zysk dla teamu. A to czy Adam coś dostaje za jazdę, nie dostaję albo wręcz dopłaca to nie powinno być tak naprawdę naszą sprawą. Na pewno nie robi tego dla kasy albo sławy. Robi to dla siebie.

m6riano - 01-10-2011, 19:21

Student napisał/a:
Dajcie samochód za darmo żebym nie musiał sie martwić że coś urwę a pokażę wam takie same fajerwerki a jak będzie trzeba przeskoczę Pajerakiem amfibię na poligonie ale będzie ubaw :rolleyes: .

i jeszcze krate "tyskacza" na odwage..;-)

romero - 01-10-2011, 21:16

Student napisał/a:
A ja się czepiam.

Jak zauważyłem to chyba tak z natury.
Pozdrawiam.

wojzi - 01-10-2011, 23:41

Nie no panowie. Małysz ma ile? 34 lata. Toż to jeszcze młody facet. To, że odszedł ze sportu to co, ma teraz całe życie siedzieć i pierdzieć w stołek, albo odcinać kupony od sławy jak pożal się Boże Wojtek Fortuna.

Pamiętajcie, skoki to niesamowita adrenalina. I może czymś takim dla niego ten Dakar. Popatrzcie na innych skoczków, finowie i Norwegowie grają w zespołach rokowych i ścigają się. I nikt im tego nie wypomina. ALe u nas trza dywagować od razu nad Małyszem.

A co do trenowaniania to najlepsi trenerzy: Pointner i Kojonkoski jakimiś wybitnymi skoczkami nie byli - najlepsze ich miejsce to 9 i to w jakimś konkursie a nie klasyfikacji generalnej :twisted: - a Lepisto to nawet skocznikiem nie był, a trenował trzech największych skoczków w historii: Nykänena, Ahonena i Małysza.