To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - MITSUBISHI z Filipin

Juiceman - 17-10-2011, 14:14

Wszystko ładnie pięknie cacy ale dochodzą tu też koszta spedycji dla firmy, która prawdopodobnie się tym zajmie. No chyba, że zamawiający ma pojęcie o wypełnieniu wszelkich manifestów, papierów celnych to w sumie tylko kontakt. No i jeszcze ktoś musi podjechać tym autem do portu/ miejsca załadunku do kontenera?
Anonymous - 18-10-2011, 21:24

Soczku, ale pytanie dotyczyło kosztu transportu z Filipin do Gdyni. Więc takowy podałem. Owszem, dochodzą pewne kwoty manipulacyjne. Ale one w porównaniu do kosztu samego pudła są niskie.
Ten port w D to Hamburg ew. Bremerhaven. Natomiast ja napisałem że auto byłoby w Gdyni do odboiru. Więc to różnica rzędu 800km :)
Nie wiem jak Wy chcecie kupić takie auto. Ale dla mnie sprowadzanie samochodu którego się nie widziało z kraju gdzie poziom kultury technicznej jest w najlepszym wypadku na naszym poziomie jest ryzykowne.
Sprowadzałem dla klientów indywidualnych dwa samochody z USA. Pierwszym autem był MB E a drugim Dodge Viper. W Stanach Zjednoczonych jest tak że są specjalistyczne firmy które dowożą wybrane auto do portu. Mnie za każdym razem kosztowało to 100 $. Natomiast większość firm sprowadzających auta z Ameryki te opłaty sumuje i oczywiście dodaje koszt własnej marży. I na ogół dla ostatecznego klienta ta operacja jest nie widoczna.

xylen - 18-10-2011, 23:02

Hej, pracuję na co dzień Filipińczykami i jeśli się zdecydujesz na 100% ( czego po kilkunastu wizytach w tamtym rejonie odradzam) na sprowadzenie stamtąd auta mogę się ich popytać co i jak. Obawiam się tylko że kosztu transportu będą duże ( nie ma bezpośredniego połączenia Manila-EU) a auto...no cóż kupa złomu to delikatne określenie...
Marianekk - 20-10-2011, 21:36

xylen napisał/a:
nie ma bezpośredniego połączenia Manila-EU

Statkiem jest Antwerpen jakiś port w Niemczech i potem juz Manila.
Kolega z pracy zanim wyjedzie na wakacje (jeździ tam co roku) wysyła wcześniej paczkę z prowiantem :D (tez mnie to bawi) a ostano meble wysyłał kontenerem koszt okolo1000eur.
Pozdrawiam
Marian

m6riano - 21-10-2011, 15:26

Marianekk napisał/a:
wysyła wcześniej paczkę z prowiantem :D

ta...pewnie z alko...;-)