Nasze Miśki - 3000GT SL 91' MT
Tomek - 10-10-2011, 08:13
może to dobre zdjęcia, ale z zewnątrz sie świetnie sie prezentuje
te poszerzenia nadkoli robią robotę
możesz zdradzić ile cię to nieszczeście kosztowało??
bo po opisie mniemam, że niewiele
kleryk-3kgt - 10-10-2011, 15:48
Rafal_Szczecin napisał/a: | kleryk-3kgt napisał/a: | Nurtuje mnie jedno, gdzie widziałeś pod maską turbiny? |
nie zagladalem pod maske, jedynie, co to wlasnie w dowod gdzie widnieje vr4.
rosom w takim razie ma to cos kolo 222 km |
Napieprzasz posty bo tak bo lubisz czy po prostu lubisz walić w klawiaturę?
NIE MASZ BLADEGO POJĘCIA O CZYM PISZESZ. Gdzie widzisz napis VR-4? W dowodzie masz 210KW a to nie VR-4 seryjny.
Skąd 222konie?
Widziałeś kiedyś SL i VR-4 na własne oczy?
ehhhhhhhhhhhhh.
Kosztował mnie Passata B5 z 2000roku 2,5TDI kombi, bo za niego się zamieniłem.
Poszerzenia itd. to lipa, szpachla, pisałem ze będzie to zrywane i robione z profilowanej blachy itd.
W środku, deska nadaje się do flokowania bo po zerwaniu badziewnych skór, nie udało mi się doczyścić taśmy 2stronnej.
Rafal_Szczecin - 10-10-2011, 16:57
Cytat: |
Napieprzasz posty bo tak bo lubisz czy po prostu lubisz walić w klawiaturę?
NIE MASZ BLADEGO POJĘCIA O CZYM PISZESZ. Gdzie widzisz napis VR-4? W dowodzie masz 210KW a to nie VR-4 seryjny.
Skąd 222konie?
Widziałeś kiedyś SL i VR-4 na własne oczy?
ehhhhhhhhhhhhh.
Kosztował mnie Passata B5 z 2000roku 2,5TDI kombi, bo za niego się zamieniłem.
Poszerzenia itd. to lipa, szpachla, pisałem ze będzie to zrywane i robione z profilowanej blachy itd.
W środku, deska nadaje się do flokowania bo po zerwaniu badziewnych skór, nie udało mi się doczyścić taśmy 2stronnej.
|
kleryk-3kgt napisał/a: | Tak, SL to wolnossak, 225koni. |
kleryk-3kgt napisał/a: | W dowodzie masz 210KW |
kleryk-3kgt napisał/a: | natomiast w dowodzie rejestracyjnym jest to VR-4 jak w mordę strzelił |
nie spinaj sie tak, bo ci zylka peknie
niestety musisz sie pogodzic z tym, ze masz niezlego parcha, w dodatku przeplaciles za niego a w papierach masz namodzone lepiej niz pod maska
kleryk-3kgt napisał/a: | Widziałeś kiedyś SL i VR-4 na własne oczy? |
a ty widziales co kupowales ?
bo ja bym nie chcial tego egzemplarza kupic nawet za 1000 zl
Saqu - 10-10-2011, 17:07
kleryk-3kgt napisał/a: | W dowodzie masz 210KW |
to jest jakieś 280km? albo coś ponad to
Tomek - 10-10-2011, 17:23
kleryk-3kgt napisał/a: | Napieprzasz posty bo tak bo lubisz czy po prostu lubisz walić w klawiaturę? |
przyzwyczaj się
kleryk-3kgt napisał/a: |
Kosztował mnie Passata B5 z 2000roku 2,5TDI kombi, bo za niego się zamieniłem. |
no to tak czy tak się nie wykosztowałeś
kleryk-3kgt napisał/a: | Poszerzenia itd. to lipa, szpachla, pisałem ze będzie to zrywane i robione z profilowanej blachy itd. |
niech sobie będzie lipa, ale na zdjęciach mi się podoba
doprowadzisz go do jako takiego stanu i będzie git
bo do igły do raczej nie da rady, chyba, że wiekszym nakładem
mkm - 10-10-2011, 17:48
Koniec pyskówki.
Rafal_Szczecin, póki co to Ty się spiąłeś.
Gość kupił auto, które zamierza reanimować, a Ty od trzeciego zdania udowadniasz mu, że jest naiwniakiem który dał się naciąć i walisz, że za 1000zł byś go nie kupił...
Zacząłeś dobrze, ale potem już poleciałeś po bandzie, a ostrzeżenie dla Forumowicza w okresie ochronnym za słowo, którego nawet ja rb nie nagradzam to była mocna przesada.
kleryk-3kgt, spokojnie poczytaj sobie Forum, żebyś wiedział, że fakt, że objechałeś beemkę jest tutaj najmniej interesującym szczegółem tej historii. Czekam na opisy co będziesz robił przy aucie.
Zyczę powodzenia w poprawianiu partactwa poprzedników i liczę na obszerne fotorelacje.
kleryk-3kgt - 10-10-2011, 18:08
Tomek, no właśnie do igły chce go doprowadzić. Prawda jest okrutna ze kupić niezajeżdżonego SLa to jest nie lada wyczyn.
No widzisz Rafał, to co ty byś chciał a czego nie mało nas obchodzi. Najwidoczniej pomyliło Ci się coś i nie jechałeś tym w ogóle, bo nikt nie odważył by się pisać takich bzdur będąc przekonanym.
Rafał, kompromitacji czas zaprzestać i wstydu oszczędzić.
Mkm fakt że jechałem na ECU od nowszego modelu jest istotny.
Ale mimo to masz rację, napieprzajcie sobie posty i żyjcie we własnym świecie, gdzie w wolnossaku szuka turbin i wie lepiej o samochodzie kogoś innego niż właściciel do tego jest modem zach-pom.
Wiem czym jeżdżę wiem co kupiłem, jestem zadowolony.
To jest postawa mistumaniaka że bierze coś co jest egzotyką w naszym kraju i nie patrząc na koszta, stara się przywrócić porządek. Mam mała wiedzę na temat tego samochodu, na tym forum nie mam czego szukać bo wyjdzie jeszcze że samochód był kradziony potem przepiłowany na pół i złączony z VR-4.
Uciekam stad, papatki.
volve - 10-10-2011, 18:58
Czytam tak sobie od wczoraj ten temat i w końcu nie wiem, ktora to wersja 3000GT ? Bo SL to zapewne ~225KM, natomiast skoro masz w dowodzie 210 KW to z tego co kiedys czytałem w poscie n300GT, to na Europe VR4 wychodziły właśnie o mocy 285 KM(przynajmniej w papierach, było to coś związane z podatkiem czy coś takiego).
Sądzę, że jednak wiesz co masz pod maską, czyli wersja wolnossąca 225KM, a po prostu przy rejestracji w urzędzie ktoś strzelił gafę(bywa).
Widzłałem zdjęcia środka, które wstawiłes 3/S Klub i tak dyplomatycznie mówiąc trochę pracy przed Tobą
Ale mam nadzieje, ze dasz rade doprowadzić auto do jak najlepszego stanu, mało jeździ u nas 3000GT, więc każdy w dobrym stanie to rarytas
Powodzenia przy naprawach
zbyszek05 - 10-10-2011, 19:27
Zauważyłem tak a propo podobny model na allegro - ospoilerowanie podobne kolor itd...pewnie to nie ten model ale zapodam linka:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C20877368.html
Cieszę się ze zakupiłeś te 3000gt /zamieniłeś / mimo tego że teraz masz wiatr w oczy , cieszę się że nie
zważasz na niepochlebne opinie ale fakt jest taki że niektórzy mierzą swoja miarką .Mają samochody bezwypadkowe i od pierwszego własciciela - niestety jakby każdy znał historię swojego auta to by go nie kupił . Zresztą o gustach się nie rozmawia ...
Co do mocy silnika to teoretycznie jest tak jak piszesz i osiągi mimo że silnik jest bez turbo będą zadowalające bo samochód wazy ok 1600kg zatem stosunek masy do mocy jest fajny.Ecu od silnika z 93 powyżej a ecu z silnika 93 poniżej za dużo się nie różni - samochód będzie chodził tak samo mimo że w silnikach przed liftem jest inny zapłon / wszystko jest takie jak w sigmie 24v / kiedyś z "braku laku"
miałem w sigmie ecu z 95 i chodziło na impulsatorze - palił się ce ale dlatego że nie widziało kontroli trakcji / potem silnik chodził na ecu z 92 sigmy potem z 3000GT sl potem znowu sigma i sl ...zatem sam widzisz .Co do sl z napędem na 4 koła to myślę że w Japoni taki model był - ale o tym to musisz dowiedzieć się na forum 3000gt - bo jeżeli sigma/diamante była dostępna w wersji 24V z napędem na wszystkie koła ?
Ja cię podziwiam - samochód z wyglądu jest ładny ,silnik myślę ze też ciągnie bo 6g72 cięzko zakatować ,troszkę czasu poświęcisz i samochodzik będzie lala .pozdro
Anonymous - 10-10-2011, 19:43
kleryk-3kgt napisał/a: | Najwidoczniej pomyliło Ci się coś i nie jechałeś tym w ogóle, bo nikt nie odważył by się pisać takich bzdur będąc przekonanym.
Rafał, kompromitacji czas zaprzestać i wstydu oszczędzić. |
niestety muszę wyprowadzić Cię z błędu, auto stało u Rafała na serwisie, tzn mechanicy którzy tam pracują przyjeżdżali nim żeby pokazać jaką padakę aktualnie robią po pracy do sprzedaży bo właścicielowi zależy żeby to jako tako jeździło przynajmniej do momentu sprzedaży... a nie jeździło w tamtym okresie wcale.
uwierz mi to że ktoś stara Ci się opisać opłakany stan auta jaki widział jeszcze niedawno i chce Ci uświadomić o tym, że rarytas to w tym stanie nie jest i raczej długa droga przed Tobą żeby nim kiedykolwiek był, nie oznacza że ma złe intencje, po prostu gdy sam piszesz że kleryk-3kgt napisał/a: | Mam mała wiedzę na temat tego samochodu | niektórzy chcą pomóc zanim kleryk-3kgt napisał/a: | nie patrząc na koszta | włożysz w to auto majątek a i tak dalej będzie kupa.
no ale najważniejsze że:
kleryk-3kgt napisał/a: | Wiem czym jeżdżę wiem co kupiłem, jestem zadowolony. | w taki razie powodzenia w "odrestaurowywaniu" tego auta no i najważniejsze żebyś Ty był zadowolony
btw. dziwi mnie tylko fakt że poprzedni właściciel wziął w rozliczeniu paska 2,5 który przecież ikoną niezawodności nie jest... no ale zawsze łatwiej go sprzedać niż tego 3kgt. chociaż może akurat powiększyła mu się rodzina i potrzebował kombi
kochajj - 10-10-2011, 19:55
zbyszek05 napisał/a: | Zauważyłem tak a propo podobny model na allegro - ospoilerowanie podobne kolor itd...pewnie to nie ten model ale zapodam linka:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C20877368.html
Cieszę się ze zakupiłeś te 3000gt /zamieniłeś / mimo tego że teraz masz wiatr w oczy , cieszę się że nie
zważasz na niepochlebne opinie ale fakt jest taki że niektórzy mierzą swoja miarką .Mają samochody bezwypadkowe i od pierwszego własciciela - niestety jakby każdy znał historię swojego auta to by go nie kupił . Zresztą o gustach się nie rozmawia ...
Co do mocy silnika to teoretycznie jest tak jak piszesz i osiągi mimo że silnik jest bez turbo będą zadowalające bo samochód wazy ok 1600kg zatem stosunek masy do mocy jest fajny.Ecu od silnika z 93 powyżej a ecu z silnika 93 poniżej za dużo się nie różni - samochód będzie chodził tak samo mimo że w silnikach przed liftem jest inny zapłon / wszystko jest takie jak w sigmie 24v / kiedyś z "braku laku"
miałem w sigmie ecu z 95 i chodziło na impulsatorze - palił się ce ale dlatego że nie widziało kontroli trakcji / potem silnik chodził na ecu z 92 sigmy potem z 3000GT sl potem znowu sigma i sl ...zatem sam widzisz .Co do sl z napędem na 4 koła to myślę że w Japoni taki model był - ale o tym to musisz dowiedzieć się na forum 3000gt - bo jeżeli sigma/diamante była dostępna w wersji 24V z napędem na wszystkie koła ?
Ja cię podziwiam - samochód z wyglądu jest ładny ,silnik myślę ze też ciągnie bo 6g72 cięzko zakatować ,troszkę czasu poświęcisz i samochodzik będzie lala .pozdro |
Jeśli to to z ogłoszenia to pod maską bardzo ładnie to wyglada...
widze ze lotka z tyłu inna,
Tomek - 10-10-2011, 20:01
kochajj napisał/a: |
Jeśli to to z ogłoszenia to pod maską bardzo ładnie to wyglada...
widze ze lotka z tyłu inna, |
to nie to
rosomak1983 - 10-10-2011, 20:18
kleryk-3kgt napisał/a: | Przecież oto tutaj chodzi "Life is 2 short to drive boring cars" Nieprawdaż Rosomaku |
TRUE !!!
Xsystoff - 10-10-2011, 21:52
2.5 TDI to niezla kupa, wiec dobrze ze kolega sie go pozbyl i kupil cos ciekawego.
Nie wdajac sie w przepychanki o stanie technicznym tego ezgemplarza to jednak zainteresowalbym sie rozbieznoscia dowod <--> stan faktyczny, bo pomylka w urzedzie jest mniej prawdopodobna niz szczepan czyli tzw przebicie numerow (przespawanie ich). Ktos rozbil VR4 i na jego papierach zarejstrowal SL`a bez cla/akcyzy/podatku przespawujac pole numerowe lub cala scianke grodziowa. Jestem na to przewrazliwiony po poszukiwaniach ladnego w123 gdzie 3/4 to szczepany. Rozkoduj VIN Miśka i będziesz wiedział czy pomyłka czy...
Wszyc - 10-10-2011, 22:12
Dajcie na luz wszyscy -_-' chcecie powrzucać na sztrucla największego na tym forum który nie jeździ i nie wiadomo czy będzie zapraszam temat: Reaktywacja Galanta -_-'
Ale dajcie na luz nowemu użytkownikowi tej 3000gt -_-' jak to ma być pomoc to może nie zaczepnym tonem takim -_-'
Spoko auto i na pewno do zrobienia wcale nie tak dużym kosztem jak tu się przeżywa
|
|
|