To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Gal Anonim SE 2.5 by bbandi

sveno - 25-10-2011, 13:42

skoro robiłes juz zbierznosc z przodu trzeba bylo odrazu tył ustawic bo ja sobie w ten sposob zniszczyłem opony na tyle :( z niewiadomych przyczyn tył był lekko rozjechany i po 15tys km nowe opony nadaja sie co najwyżej na bandę do toru gokartowego ;)
bbandi - 25-10-2011, 13:57

sveno, nie wiem czemu na diagnostyce mi powiedział że tył jest stały i się go nie ustawia hmm...
ale przystawiał te urządzenia tyle że nie regulował.

SPIDER-ek - 25-10-2011, 14:04

bbandi napisał/a:
sveno, nie wiem czemu na diagnostyce mi powiedział że tył jest stały i się go nie ustawia hmm...

Bał się że jak ruszy śruby to będzie kicha. Zazwyczaj śruby są w takim stanie że kwalifikują się do wymiany na nowe.
Druga opcja to poprostu diagnosta PIPA

sveno - 25-10-2011, 14:21

bbandi napisał/a:
to widze ze dobry snafca z niego :) zbierznosc z tyłu ustawia sie srubami mimosrodowymi u mnie na szczescie ruszyły sie bez wiekszego problemu ale np. Hugo wycinał. Teraz to juz po ptakach ale radze co jakis czas patrzec na tylne opony i mierzyc głebokosc bierznika bo u mnie cieło je rowno na całej szerokosci
Hugo - 25-10-2011, 15:22

bbandi napisał/a:
ich rozmiar 195/60/15.
Mam taki sam rozmiar. Stan średni.
Hugo - 25-10-2011, 15:25

bbandi napisał/a:
nie wiem czemu na diagnostyce mi powiedział że tył jest stały i się go nie ustawia hmm...
No to prawdziwy specjalista :mrgreen:
sveno napisał/a:
zbierznosc z tyłu ustawia sie srubami mimosrodowymi u mnie na szczescie ruszyły sie bez wiekszego problemu ale np. Hugo wycinał
Musiały być jakiś czas temu ruszone. Normalnie 99,9% się zapieka na amen.
bbandi - 26-10-2011, 13:14

Hugo, co do tarcz to nie znalazłem na alle.. tych mountainsów:/

Zamówiłem u siebie w mieście tarcze brembo i klocki yokoshima zapałaciłem za cały komplet 320zł...

SPIDER-ek - 26-10-2011, 13:21

bbandi, aż się prosi aby rura została srebrzanką przejechana :)
bbandi - 26-10-2011, 13:25

SPIDER-ek, mówisz... :P

A jaką te srebrzankę?.

SPIDER-ek - 26-10-2011, 13:28

Przykładowo:
-BOLL Lakier termiczny w aerozolu 650°C : srebrny
Szybko schnąca farba na bazie silikonowej, która przeznaczona jest do lakierowania elementów narażonych na działanie wysokich temperatur w zakresie pojazdów samochodowych, motocykli itp.
1 x 500ml w sprayu = 22zł

A efekt uzyskujesz np:

bbandi - 26-10-2011, 13:34

THX - będziemy działać, szkoda że koleś od konserwacji na to nie wpadł :| , przed zima myślę że jeszcze to opędzluję.
Hugo - 26-10-2011, 15:26

bbandi napisał/a:
Zrobiłem od razu zdjęcie spodu po konserwacji:
Jezu, wszystko zafajdal konserwą, nawet wahacze.
bbandi napisał/a:
klocki po lewej stronie zjechane do zera a po prawej prawie całe
W najlepszym przypadku prowadnice były zapieczone i raczej przed montażem mechanik je oczyscił i przesmarował, w gorszym przypadku tłoczki ciężko pracują, a prawy wręcz się zapiekł. Raczej będzie to gorsze. Napewno mechanik ich nie zregenerował, więc dalej będzie to samo.
SPIDER-ek - 26-10-2011, 16:00

Hugo napisał/a:
Jezu, wszystko zafajdal konserwą, nawet wahacze.

:) oj tam, oj tam, po prostu zrobił żeby nie zjadło wahaczy :) bo wahacze drogie :)

Hugo - 26-10-2011, 19:01

SPIDER-ek napisał/a:
oj tam, oj tam, po prostu zrobił żeby nie zjadło wahaczy
Nie wydaje mi się żeby je oczyścił z rdzy i zapodkładował, a jeśli tego nie zrobił to konserwacja jest "psu na budę". Ja swoje dolne poprzeczne 4 szt. przy okazji wymiany gum na poliuretanowe oczyściłem maksymalnie dokładnie z korozji, zapodkładowałem i polakierowałem na czarno. To samo z drążkiem stabilizacyjnym i jego obejmami. Wahacze wleczone mam nowe, więc są ładne czarne. To samo łączniki stabilizatora i amortyzatory. Wahacze górne praktycznie nie posiadały korozji, więc tylko je oczyściłem i psiknąłem masą natryskową. Tym sposobem wszystko ma "ręce i nogi". A tutaj trochę taką "starą szkołą" poszedł Pan konserwant...
bbandi - 26-10-2011, 19:23

Jak dla mnie to wszystko jest bardzo fajnie zrobione lacznie z klockami i tarczami, jak ktos się lubi bawic i co chwile konserwowac elementy to jego wola, mi zrobil od razu wszystko i się ciesze, ladnie na czarno bez zadnych glutow i niewiadomo jakich zaciekow, dla mnie rewelacja.