Space Star Techniczne - [MSS ALL] [SKRZYNIA BIEGÓW] Problem z dźwignią
xjacobs - 26-07-2008, 00:42
zapewne masz tulejki do wymiany - problem stary jak space star i carisma
polecam ten wątek:
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Misiek79 - 25-02-2010, 23:34
Ile kosztuje taki zestaw tulejek? Pracuje w serwisie samochodowym (na dodatek ASO, ale nie mitsubishi ) i nie mam nawet czasu podnisc mojego bzyka,a jak wjade na serwis w celu wymiany plynow i filtrow to zapominam o tych tulejkach ( i tak w kolko). Jezdze juz tak od ponad roku i juz mnie to irytuje:)
xjacobs - 26-02-2010, 13:46
na allegro kolo 70-80 jak dobrze pamiętam
tom1972 - 14-04-2010, 16:40
witam:) jestem posiadaczem speace stara i zacząłem mieć problem z haczącą jedynką ,z biegiem czasu dwójka dołączyła , szczególnie jedynki ( musiałem szukać )w lewarku. No to nic tylko przestudiowałem FORUM - i problem sie okazał jasny. W miejscowych sklepach tulejki nie do dostania , na ALLEGRO oczywiście są - 80 zł i na drugi dzień już były. Teraz tylko jeszcze kuzyn który posiada kanał , i do roboty. Robota jest dla dwóch osób , samemu o wiele trudniej , w niektórych momentach było trudno dostać się do niektórych tulejek ale trochę sprytu i powoli do przodu , w szczególności do tych które są w samym lewarku biegów bo te które są na końcach wybieraka i na połączeniu z lewarkiem to bez problemu. Gdy wymienialiśmy tulejki miałem pewne obawy czy to coś da ? bo zużycie starych tulejek nie było namacalne , niektóre miały tylko minimalny ( mniej niż minimalny luz) ... jednak pierwsza jazda spejsem i ...ogromna radość PROBLEM ZNIKŁ skrzynia jak NOWA z chęcią udzielę pomocy w tym temacie.
rajmund35 - 31-05-2010, 14:29
u mnie też jedynka słabo chodziła, tulejki zostały wymienione i jest ok.
Natomiast, chciałem się zapytać, czy u was tez drążek delikatnie drży?
W moim hyundaiu accencie nic mi nie drżało.
Jeżdżę często w korkach i czasami trzymam drążek np na 2 i czuję drganie?
Czy ten typ tak ma ?
Dzięki
rryba - 01-06-2010, 06:53
rajmund35 napisał/a: |
Jeżdżę często w korkach i czasami trzymam drążek np na 2 i czuję drganie?
Czy ten typ tak ma ?
Dzięki |
U siebie mam motor 1,3 i potwierdzam wibracje drążka, w sumie przyjąłem że tak musi być
jedras - 14-09-2010, 00:24
Witam,
gdzie w Wawie (warsztat) na dobrym poziomie mogę wymienic tulejki?
|
|
|