To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.0 2000r, sedan, Zduńska Wola

Anonymous - 03-11-2011, 21:50

ładny :) szkoda tylko że 2 litry :P

progi w kolorze, org wychodziły czarne - pewnie mod poprzedniego właściciela.

skóra taka pół oryginalna w sumie :P bo to w salonach niektórych dokładali ale fakt nie jest to fabryczna skóra z galanta, brakuje też skóry na gałce. przy tym przebiegu powinna być jeszcze w niezłym stanie.

no i nie ma gumki na krańcówce prawych tylnych drzwi. (czyli akurat ta strona której nie było widać na fotce zachęcającej jak nie było jeszcze innych fotek) ;)

ogólnie pojechałbym obejrzeć, cena też nawet całkiem całkiem, mógłby dorzucić zimówki i jak wszystko zgadza się z opisem to warto brać...

ps. do sprzedawcy ;)
Cytat:
7" alufelgi firmy "autec"

a nie miało być aLutec ? bo taką firmę kojarzę a autec to nie bałdzo :P

Tomek - 03-11-2011, 21:55

Derpin napisał/a:

progi w kolorze, org wychodziły czarne - pewnie mod poprzedniego właściciela.

wszystko OK, w sportach i Elegance były takie progi

fj_mike - 03-11-2011, 22:00

Derpin napisał/a:

Największy minus tego auta ale Pyra20 takiego właśnie szuka.

tomek84 napisał/a:

Dokładnie ;)

Tomek - 03-11-2011, 22:11

fj_mike napisał/a:
Derpin napisał/a:

Największy minus tego auta

mogło być gorzej, np. GDI

fj_mike napisał/a:
ale Pyra20 takiego właśnie szuka.

błąd, błąd

fj_mike - 03-11-2011, 22:12

tomek84 napisał/a:
błąd, błąd

Tłumaczyłem mu już ale chce 2.0 :P

jarekrk - 03-11-2011, 22:21

spokojnie, ja też już teraz szukam 2.0 :) mam nadzieję ,że będę pierwszy :lol:

Mam do was pytanie, może ktoś miał kontakt z tym sprzedającym, czy jest możliwość dogadać się z nim aby zarejestrował auto na PL ?
Nie chce mi się na prawdę z tym bawić, i tyle razy o wałach z papierami słyszałem ,że nie patrzę nawet na tablice z poza naszego Kraju.

Anonymous - 03-11-2011, 22:27

tomek84 napisał/a:

no to Rafała sport był jakiś dziwny bo org były czarne a malował dopiero sam :P

fj_mike - 03-11-2011, 22:37

Dominik, SE miały progi malowane fabrycznie pod kolor ;)
Pyra20 - 03-11-2011, 22:53

Jakby mnie było stać to jeździłbym nawet 5 litrową benzyną a ceny na stacji nie rozpieszczają.
Galant bardzo mi się podoba, ale nie choruje na niego. Koleś za samochód chce 15,6, trzeba doliczyć ponad 2k na opłaty i 3k na gaz. W tej cenie można się rozglądnąć za seatem ibiza 3 generacji z silnikiem ASZ 130km :)

Anonymous - 03-11-2011, 23:05

Pyra20 napisał/a:
Koleś za samochód chce 15,6, trzeba doliczyć ponad 2k na opłaty i 3k na gaz. W tej cenie można się rozglądnąć za seatem ibiza 3 generacji z silnikiem ASZ 130km :)

ja tam widzę 13.6 + opłaty i ewentualnie gaz.

nie porównujmy ibizy do galanta :roll:

Pyra20 - 03-11-2011, 23:12

faktycznie, nie wiem co mi się ubzdurało że 15,6.

Nie porównuje tylko, chodzi o to że rozglądam się za różnymi markami i modelami nie koniecznie to musi być gal. Żebym to było 150km ode mnie to jutro bym pewnie pojechał zobaczyć.

błyskawica76 - 03-11-2011, 23:32

Derpin napisał/a:
nie porównujmy ibizy do galanta :roll:
jestem za! :) )
Tomek - 04-11-2011, 07:51

Pyra20 napisał/a:
Jakby mnie było stać to jeździłbym nawet 5 litrową benzyną a ceny na stacji nie rozpieszczają.
Galant bardzo mi się podoba, ale nie choruje na niego. Koleś za samochód chce 15,6, trzeba doliczyć ponad 2k na opłaty i 3k na gaz. W tej cenie można się rozglądnąć za seatem ibiza 3 generacji z silnikiem ASZ 130km :)

szczerze powiem koledze, że zastanawiałem się ostatnio nad różnicami kosztowymi w utrzymaniu 2.0 i 2.5 i są takie:

- 6 świec zamiast 4
- 2 uszczelki pod deklami, zamiast 1
- 24 zawory, popychacze, zamiast 16
- w niektórych przypadkach wyższe ubezpieczenie (swoją drogą płacić OC od pojemności to jakaś paranoja)
- nieco droższa instalacja gazowa
i zapewne kilka niuansów jeszcze

spalanie to samo, a przyjemność z jazdy nieoceniona

jedno Ci jednak doradzę, Galanta trzeba CHCIEĆ, jeśli tego nie czujesz to odpusc, bo bedziesz narzekać i Cie to auto wykonczy nerwowo, jak jednego pana

Owczar - 04-11-2011, 10:17

Pyra20, edytuj post bo zamknę temat.
Gizmo - 05-11-2011, 23:26

Tak się składa że ja dziś byłem obejrzeć między innymi to cacko.
Jeśli chodzi o sprzedawcę to na tle tych wszystkich handlaży z Gliwic itp wypadł bardzo pozytywnie. Gość bardzo konkretny. To co mówi, to jest. Auta raczej nie są picowane na sprzedaż.
Egzemplarz o którym tutaj mowa wygląda bardzo obiecująco. Raczej nie miał żadnych poważnych przygód. Zrobione tylne nadkola, aczkolwiek nie do końca dokładnie, bo na jednej reperaturce wyszły delikatne parchy. Wnętrze zadbane i wygląda raczej na swój przebieg. Nie jestem specjalistą od samochodów, ale gdybym nie kupił od Gościa innego Gala to chyba bym wziął tego. Moja ocena może nie być super dokładna bo byłem zajęty oglądaniem swojego egzemplarza, ale wydaje mi się że jest wart swojej ceny. Tym bardziej, że sprzedawca powiedział, że co do tego to jeszcze można trochę urwać.