Nasze Miśki - Galant 2,5 V6 Elegance Nardi Torino by Zolar
Tomek - 03-11-2011, 17:50
Hugo napisał/a: | tomek84 napisał/a: | doczytaj, o prawdopodobnych przyczynach wymiany | Doczytałem... Co to za auto, w którym po zaliczeniu dziury w drodze pada łożysko. Znów przytoczę prawdziwe auto dla porównania jakim jest Mazda, zaliczyłem nią więcej dziur niż Galantem i w ogóle nie było tematu łożysk w kołach. Są wieczne. |
a to wina Galanta, czy producenta łożyska, że są słabe??
deejay - 03-11-2011, 19:40
Piekny Elegance , gratuluje
Ps. To że łożysko zostało wymienione po takim przebiegu to nie ma na to reguły , są "dziury" i "dziury" Ja w serwisie wymieniam łożyska po 2000 , 8000 i po 30 tkm i co ty na to , a ty HUGO tylko siejesz Defetyzm na MM Wiekszośc z nas jest zadowolona z EA , bo Mitsubishi to jedno z najmniej awaryjnych aut z tamtych lat i słynące z najżywotniejszych silników , bo obecne auta to nie to samo co 10-20 lat temu
Zolar - 03-11-2011, 20:43
Nie sądziłem, że przy tej okazji rozgorzeje taka dyskusja na temat jakości łożysk. Na obronę Mitsubishi dodam jedynie, że przydzwoniłem zdrowo w dość głęboką dziurę. Samochód był ponadto w pełni obciążony. Pierdyknięcie było tak duże, że zatrzęsły się wszystkie plastiki i szyby. Zatrzymałem się, ale ponieważ było ciemno to nic nie zauważyłem. Dopiero rano odnotowałem bąbel na oponie i wgniecenie na feldze. W tym miejscu wydaje się, że poniższa sugestia odnośnie zakładania 17'-tek z SE jest słuszna.
yaro1976 napisał/a: | pomyśl dobrze 2 razy, bo:
1. gną się szybciej niz Mój po... |
Dzięki za wszystkie opinie.
fj_mike - 03-11-2011, 21:01
Zolar, optymalny rozmiar to 16".
Kolorek fajny ale do pakietu SE czy Avance średnio będzie pasował - z drugiej strony to tobie ma się podobać a nie nam
Gratuluję misia, bardzo fajnie wyposażony. Mógłby jeszcze mieć TCL
I postaraj się uzupełnić pakiet Nardi o wajchę ręcznego z elementami "drewna".
SPIDER-ek - 03-11-2011, 21:29
fj_mike napisał/a: | Zolar, optymalny rozmiar to 16". |
Przychylam się opinii. Na 16 jest optymalny komfort/wygląd. Na 17 gubi się plomby, pomimo że lepiej wygląda.
m6riano - 04-11-2011, 03:27
deejay napisał/a: | Mitsubishi to jedno z najmniej awaryjnych aut z tamtych lat i słynące z najżywotniejszych silników , bo obecne auta to nie to samo co 10-20 lat temu |
Dokładnie...;-)ostatnio spotkałem gościa w EA2W co miał 600tkm z czego 400 na LPG.
Hugo - 04-11-2011, 10:33
tomek84 napisał/a: | a to wina Galanta, czy producenta łożyska, że są słabe?? | No jasne, że producenta, ale co to ma do rzeczy? deejay napisał/a: | a ty HUGO tylko siejesz Defetyzm na MM | Masz rację, postaram się trochę opanować. Po prostu zbyt surowo go oceniam i wciąż próbuję przyrównywać do starszych i o niebo lepszych modeli aut japońskich.
Tomek - 04-11-2011, 10:48
Hugo napisał/a: | tomek84 napisał/a: | a to wina Galanta, czy producenta łożyska, że są słabe?? | No jasne, że producenta, ale co to ma do rzeczy? |
przecież Ty napisałeś:
Hugo napisał/a: | Co to za auto, w którym po zaliczeniu dziury w drodze pada łożysko. |
więc już nie wiem, czy narzekasz na słabe łożysko, czy na Galanta
Andrew - 04-11-2011, 10:57
Mnie jakby galant wkurzał tak jak Huga, to bym go po prostu sprzedał
Zolar piękne auto, zadowolenia z nabytku
Hugo - 04-11-2011, 18:50
tomek84 napisał/a: | więc już nie wiem, czy narzekasz na słabe łożysko, czy na Galanta | Słuchaj łożysko jest do kitu, no ale jakby leżało na półce to by nie padło, wiadomo. A, że jest zastosowane w tym aucie i padnie to przecież nie będę się wkurzał na samą część tylko normalnie musi się dostać całemu autu To raczej normalne, nigdy sie nie wkurzałem na części
Tomek - 04-11-2011, 19:32
Hugo napisał/a: | tomek84 napisał/a: | więc już nie wiem, czy narzekasz na słabe łożysko, czy na Galanta | Słuchaj łożysko jest do kitu, no ale jakby leżało na półce to by nie padło, wiadomo. A, że jest zastosowane w tym aucie i padnie to przecież nie będę się wkurzał na samą część tylko normalnie musi się dostać całemu autu To raczej normalne, nigdy sie nie wkurzałem na części |
a będziesz Ty na zlocie
bo normalnie czuje, że trzeba się z Tobą napić
sveno - 04-11-2011, 19:41
Zolar, gratulacje nabytku, niech się sprawuje. I głupoty mówią, że w tym kolorze Avance wyglądałby źle, Avance w każdym kolorze wygląda bosko, także nie zastanawiaj się i modyfikuj
SPIDER-ek - 04-11-2011, 20:15
tomek84 napisał/a: | Hugo napisał/a: | tomek84 napisał/a: | więc już nie wiem, czy narzekasz na słabe łożysko, czy na Galanta | Słuchaj łożysko jest do kitu, no ale jakby leżało na półce to by nie padło, wiadomo. A, że jest zastosowane w tym aucie i padnie to przecież nie będę się wkurzał na samą część tylko normalnie musi się dostać całemu autu To raczej normalne, nigdy sie nie wkurzałem na części |
a będziesz Ty na zlocie
bo normalnie czuje, że trzeba się z Tobą napić |
Panowie ja coś czuję że też nabrałem ochoty z Wami się napić na zlocie Może wtedy przekonamy Hugo do Galanta że wszystkie samochody się psują:)
Bo znam jednego takiego narzekacza na wszystko u mnie w pracy i jest "o taki gość"
pitbu77 - 04-11-2011, 21:06
Oj Panowie, Panowie...
Odpowiem tak:
1. Są wersje Nardi Torino w kolorach innych niż ciemne.
2. Łożyska czasem padają a czasem długo się mają. Czasem przygrzmocisz tak, że gniesz felgę, wahacz, drążki i wsio inne tylko nie łożysko. A czasem grzmotniesz tak, że łożysko rozpada się w drobny mak a cała reszta nietknięta (wiem z autopsji - prawo złośliwości Murphy'iego).
3. Kto kołuje szkło na zlot?
Matejko - 04-11-2011, 22:18
w leonie lozysko wymienialem po 39 tys tylne i teraz mam 74tys i przod polecial - nie ma normy, mimo to ze to niby dobry skf
|
|
|