To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Spot interregionalny Wierchomla 17-19.II.2012

tpodsiadlo - 08-01-2012, 01:04

jest jakas organizacja finansowa ktora np zbiera wczesniej kase i rezerwuje noclegi czy raczej jedziemy na slowo?
Tomek - 08-01-2012, 08:14

tpodsiadlo napisał/a:
jest jakas organizacja finansowa ktora np zbiera wczesniej kase i rezerwuje noclegi czy raczej jedziemy na slowo?

organizacja sveno S.A.

właśnie sveno - kiedy kasa do Ciebie?

mjsystem - 08-01-2012, 12:14

Mam nadzieję, że wjedziemy tam autami bez łańcuchów?
Sveno, podaj nam kwoty do zapłacenia i nr rachunku, bo znając zycie lepiej rezerwację zrobić wczesniej.

Jackall - 08-01-2012, 12:41

sveno napisał/a:
poza tym ktoś musi nam śnieg z drogi odgarnywać a Twój Avance na Eibachu nadaje się idealnie
Nie będę pokazywał palcem kto na Orawie trawę Avance'owym-pługozderzakiem szorował :P
tomek84 napisał/a:
sveno - kiedy kasa do Ciebie?
Podłączam się do pytania :wink:
mjsystem napisał/a:
Mam nadzieję, że wjedziemy tam autami bez łańcuchów?
Też mam taką nadzieję :twisted: Wiadomo, że bez zimówek nie ma się co wybierać ale drogi powinny być przejezdne bo całkiem sporo ludzi tam jeździ.

I jeszcze pytanie do tych którzy się wybierają czy jedziecie z dziećmi czy znów my będziemy jedynymi z małym wszędobyslkim (g)(M)adziorkiem?

sveno - 08-01-2012, 12:49

powiem tak: nie chciałbym bawic sie w zbieranie kasy, a własciciele gospodarstwa to prawdziwi gorale-u nich dane słowo cenniejsze od pieniedzy!
Co do wiazdu to Galantem tam juz kilka razy wjechałem ale lekko nie jest. Kontrola trakcji tylko przeszkadza no i warto pamietac z ktorej strony baku jest odpływ w waszym aucie, bo parking jest lekko nachylony i raz miałem niespodzianke rano auto nie chciało zapalic :)

Jackall - 08-01-2012, 14:46

sveno napisał/a:
Kontrola trakcji tylko przeszkadza
Jak dobrze, że jej nie posiadam :evil:
sveno napisał/a:
warto pamietac z ktorej strony baku jest odpływ
Będziemy patrzeć jak Ty parkujesz albo zatankujemy do pełna :wink:
Tomek - 08-01-2012, 14:55

Jackall napisał/a:
sveno napisał/a:
Kontrola trakcji tylko przeszkadza
Jak dobrze, że jej nie posiadam :evil:

jak dobrze, że można ją wyłączyć

Jackall napisał/a:

sveno napisał/a:
warto pamietac z ktorej strony baku jest odpływ
Będziemy patrzeć jak Ty parkujesz albo zatankujemy do pełna :wink:

burżuj

Jackall - 08-01-2012, 14:59

tomek84 napisał/a:
można ją wyłączyć
wiem, wiem dlatego się "bardzo cieszę" że jej nie mam :|
tomek84 napisał/a:
burżuj
O wypraszam sobie, pierwsze primo to nie powiedziałem co zatankujemy do pełna :P a drugie primo to pewnie gdy założę gaz też nie będę do pełna tankował
mjsystem - 08-01-2012, 18:25

sveno napisał/a:
powiem tak: nie chciałbym bawic sie w zbieranie kasy, a własciciele gospodarstwa to prawdziwi gorale-u nich dane słowo cenniejsze od pieniedzy!

Spoko, czyli 100zł od osoby na weekend?
Podaj jeszcze godzinę spotkania, możemy umówic sie np na wspólną jazdę od Krakowa do Wierchomii, oraz ewentualnie adres docelowy.

Jackall - 08-01-2012, 18:54

Z Krakowa do Wierchomli jest ok 140km, dojazd powinien zająć ok 2-2.5h, oczywiście, że możemy jechać w grupie :wink:
Pozostaje tylko kwestia o której mamy być na miejscu.

mjsystem - 08-01-2012, 19:06

Jackall napisał/a:
Z Krakowa do Wierchomli jest ok 140km, dojazd powinien zająć ok 2-2.5h, oczywiście, że możemy jechać w grupie

Byłem ostatnio w Muszynie, drogę znam, ale kolumna kilku misków robi wrażenie :mrgreen:

sveno - 08-01-2012, 23:45

Jackall napisał/a:
Nie będę pokazywał palcem kto na Orawie trawę Avance'owym-pługozderzakiem szorował :P
ale Tomkowy zbierze więcej śniegu :) i to o całe 3cm :P
Jackall napisał/a:
I jeszcze pytanie do tych którzy się wybierają czy jedziecie z dziećmi czy znów my będziemy jedynymi z małym wszędobyslkim (g)(M)adziorkiem?
jeżeli pojedzie moja siostra to ona zabiera 2 maluchów :) także dorzucisz Madzie i zrobimy domowe przedszkole :)
Jackall napisał/a:
Też mam taką nadzieję :twisted: Wiadomo, że bez zimówek nie ma się co wybierać ale drogi powinny być przejezdne bo całkiem sporo ludzi tam jeździ.
droga tam jest zawsze przejezdna-dba o to właściciel stoku :) i mało kto jezdzi z łańcuchami, bo naprawdę nie są konieczne.
mjsystem napisał/a:
Spoko, czyli 100zł od osoby na weekend?

dokładnie, w cenie 2 noclegi i wyżywienie: kolacja w piątek, sobota 3 posiłki, niedziela śniadanie i obiad. Dzieciaki liczone są trochę inaczej, ale się jeszcze muszę dowiedzieć.
mjsystem napisał/a:
Podaj jeszcze godzinę spotkania, możemy umówic sie np na wspólną jazdę od Krakowa do Wierchomii, oraz ewentualnie adres docelowy.

Kolejny który przekręca nazwę :) nie to żebym się czepiał ale ta miejscowość to Wierchomla a nie Wierchomia :)
Nie wyobrażam sobie jazdy nie w grupie :) dla mnie to jedna z fajniejszych części takich imprez :) Co do godziny spotkania to zapewne będzie uzależnione to od tego kto o której kończy pracę/zajęcia/popołudniowy sex. Myślałem o tym, zeby wyjechać w piątek i dojechać tak na 19-20, może być ciężko, chyba, że możecie wziąć sobie urlop na piątek?
Jackall napisał/a:
Z Krakowa do Wierchomli jest ok 140km, dojazd powinien zająć ok 2-2.5h
w piątkowe popołudnie/wieczór? Chyba helikopterem :biggrin: ten czas co podałeś to do Sącza, doliczyć trzeba godzine na przebicie się przez Sącz i dotarcie do celu. Inne trasy nie są szybsze (przez Gdów i Limanową lub Myślenice-Lubień i Łącko- ta jest najpiękniejsza)
Jackall napisał/a:
o której będziemy to będziemy :) najwyżej mniej "zatankujemy"
Tomek - 09-01-2012, 07:20

sveno napisał/a:
Nie wyobrażam sobie jazdy nie w grupie :) dla mnie to jedna z fajniejszych części takich imprez :) Co do godziny spotkania to zapewne będzie uzależnione to od tego kto o której kończy pracę/zajęcia/popołudniowy sex. Myślałem o tym, zeby wyjechać w piątek i dojechać tak na 19-20, może być ciężko, chyba, że możecie wziąć sobie urlop na piątek?

ja myślałem o tym, żeby jechać w piątek rano
jeśli śnieg tam jest
mam już na piątek dzień urlopu, który mogę sobie skasować, w miarę potrzeb

sveno - 09-01-2012, 09:51

mjsystem napisał/a:
oraz ewentualnie adres docelowy.

Wierchomla 55 (chyba, ale sam numer jest nieistotny, bo i tak domy nie są po kolei, dlatego zamieszczam mapkę:
http://maps.google.com/ma...147374197cc9f32

tomek84 napisał/a:
jeśli śnieg tam jest
jest.
tomek84 napisał/a:
ja byłbym za, ale co z resztą?
Rebelias - 09-01-2012, 11:32

sveno napisał/a:
tomek84 napisał/a:
ja byłbym za, ale co z resztą?

My jeśli mielibyśmy przyjechać to napewno w sobote rano wyjedziemy ponieważ w piątek pracuje i musze do polski dojechać a co do dojazdu to bliżej mi będzie przez słowacje... Druga kwestia to czy będe sam czy z Magdą bo sesje się zaczynają i tu też będzie problem ale to jeszcze jest troche czasu.