Zloty i Spoty - Spot interregionalny Wierchomla 17-19.II.2012
tpodsiadlo - 08-01-2012, 01:04
jest jakas organizacja finansowa ktora np zbiera wczesniej kase i rezerwuje noclegi czy raczej jedziemy na slowo?
Tomek - 08-01-2012, 08:14
tpodsiadlo napisał/a: | jest jakas organizacja finansowa ktora np zbiera wczesniej kase i rezerwuje noclegi czy raczej jedziemy na slowo? |
organizacja sveno S.A.
właśnie sveno - kiedy kasa do Ciebie?
mjsystem - 08-01-2012, 12:14
Mam nadzieję, że wjedziemy tam autami bez łańcuchów?
Sveno, podaj nam kwoty do zapłacenia i nr rachunku, bo znając zycie lepiej rezerwację zrobić wczesniej.
Jackall - 08-01-2012, 12:41
sveno napisał/a: | poza tym ktoś musi nam śnieg z drogi odgarnywać a Twój Avance na Eibachu nadaje się idealnie | Nie będę pokazywał palcem kto na Orawie trawę Avance'owym-pługozderzakiem szorował
tomek84 napisał/a: | sveno - kiedy kasa do Ciebie? | Podłączam się do pytania
mjsystem napisał/a: | Mam nadzieję, że wjedziemy tam autami bez łańcuchów? | Też mam taką nadzieję Wiadomo, że bez zimówek nie ma się co wybierać ale drogi powinny być przejezdne bo całkiem sporo ludzi tam jeździ.
I jeszcze pytanie do tych którzy się wybierają czy jedziecie z dziećmi czy znów my będziemy jedynymi z małym wszędobyslkim (g)(M)adziorkiem?
sveno - 08-01-2012, 12:49
powiem tak: nie chciałbym bawic sie w zbieranie kasy, a własciciele gospodarstwa to prawdziwi gorale-u nich dane słowo cenniejsze od pieniedzy!
Co do wiazdu to Galantem tam juz kilka razy wjechałem ale lekko nie jest. Kontrola trakcji tylko przeszkadza no i warto pamietac z ktorej strony baku jest odpływ w waszym aucie, bo parking jest lekko nachylony i raz miałem niespodzianke rano auto nie chciało zapalic
Jackall - 08-01-2012, 14:46
sveno napisał/a: | Kontrola trakcji tylko przeszkadza | Jak dobrze, że jej nie posiadam
sveno napisał/a: | warto pamietac z ktorej strony baku jest odpływ | Będziemy patrzeć jak Ty parkujesz albo zatankujemy do pełna
Tomek - 08-01-2012, 14:55
Jackall napisał/a: | sveno napisał/a: | Kontrola trakcji tylko przeszkadza | Jak dobrze, że jej nie posiadam
|
jak dobrze, że można ją wyłączyć
Jackall napisał/a: |
sveno napisał/a: | warto pamietac z ktorej strony baku jest odpływ | Będziemy patrzeć jak Ty parkujesz albo zatankujemy do pełna |
burżuj
Jackall - 08-01-2012, 14:59
tomek84 napisał/a: | można ją wyłączyć | wiem, wiem dlatego się "bardzo cieszę" że jej nie mam
tomek84 napisał/a: | burżuj | O wypraszam sobie, pierwsze primo to nie powiedziałem co zatankujemy do pełna a drugie primo to pewnie gdy założę gaz też nie będę do pełna tankował
mjsystem - 08-01-2012, 18:25
sveno napisał/a: | powiem tak: nie chciałbym bawic sie w zbieranie kasy, a własciciele gospodarstwa to prawdziwi gorale-u nich dane słowo cenniejsze od pieniedzy! |
Spoko, czyli 100zł od osoby na weekend?
Podaj jeszcze godzinę spotkania, możemy umówic sie np na wspólną jazdę od Krakowa do Wierchomii, oraz ewentualnie adres docelowy.
Jackall - 08-01-2012, 18:54
Z Krakowa do Wierchomli jest ok 140km, dojazd powinien zająć ok 2-2.5h, oczywiście, że możemy jechać w grupie
Pozostaje tylko kwestia o której mamy być na miejscu.
mjsystem - 08-01-2012, 19:06
Jackall napisał/a: | Z Krakowa do Wierchomli jest ok 140km, dojazd powinien zająć ok 2-2.5h, oczywiście, że możemy jechać w grupie
Pozostaje tylko kwestia o której mamy być na miejscu. |
Byłem ostatnio w Muszynie, drogę znam, ale kolumna kilku misków robi wrażenie
sveno - 08-01-2012, 23:45
Jackall napisał/a: | Nie będę pokazywał palcem kto na Orawie trawę Avance'owym-pługozderzakiem szorował | ale Tomkowy zbierze więcej śniegu i to o całe 3cm
Jackall napisał/a: | I jeszcze pytanie do tych którzy się wybierają czy jedziecie z dziećmi czy znów my będziemy jedynymi z małym wszędobyslkim (g)(M)adziorkiem? | jeżeli pojedzie moja siostra to ona zabiera 2 maluchów także dorzucisz Madzie i zrobimy domowe przedszkole
Jackall napisał/a: | Też mam taką nadzieję Wiadomo, że bez zimówek nie ma się co wybierać ale drogi powinny być przejezdne bo całkiem sporo ludzi tam jeździ.
| droga tam jest zawsze przejezdna-dba o to właściciel stoku i mało kto jezdzi z łańcuchami, bo naprawdę nie są konieczne.
mjsystem napisał/a: | Spoko, czyli 100zł od osoby na weekend? |
dokładnie, w cenie 2 noclegi i wyżywienie: kolacja w piątek, sobota 3 posiłki, niedziela śniadanie i obiad. Dzieciaki liczone są trochę inaczej, ale się jeszcze muszę dowiedzieć.
mjsystem napisał/a: | Podaj jeszcze godzinę spotkania, możemy umówic sie np na wspólną jazdę od Krakowa do Wierchomii, oraz ewentualnie adres docelowy. |
Kolejny który przekręca nazwę nie to żebym się czepiał ale ta miejscowość to Wierchomla a nie Wierchomia
Nie wyobrażam sobie jazdy nie w grupie dla mnie to jedna z fajniejszych części takich imprez Co do godziny spotkania to zapewne będzie uzależnione to od tego kto o której kończy pracę/zajęcia/popołudniowy sex. Myślałem o tym, zeby wyjechać w piątek i dojechać tak na 19-20, może być ciężko, chyba, że możecie wziąć sobie urlop na piątek?
Jackall napisał/a: | Z Krakowa do Wierchomli jest ok 140km, dojazd powinien zająć ok 2-2.5h | w piątkowe popołudnie/wieczór? Chyba helikopterem ten czas co podałeś to do Sącza, doliczyć trzeba godzine na przebicie się przez Sącz i dotarcie do celu. Inne trasy nie są szybsze (przez Gdów i Limanową lub Myślenice-Lubień i Łącko- ta jest najpiękniejsza) Jackall napisał/a: | Pozostaje tylko kwestia o której mamy być na miejscu. | o której będziemy to będziemy najwyżej mniej "zatankujemy"
Tomek - 09-01-2012, 07:20
sveno napisał/a: | Nie wyobrażam sobie jazdy nie w grupie dla mnie to jedna z fajniejszych części takich imprez Co do godziny spotkania to zapewne będzie uzależnione to od tego kto o której kończy pracę/zajęcia/popołudniowy sex. Myślałem o tym, zeby wyjechać w piątek i dojechać tak na 19-20, może być ciężko, chyba, że możecie wziąć sobie urlop na piątek? |
ja myślałem o tym, żeby jechać w piątek rano
jeśli śnieg tam jest
mam już na piątek dzień urlopu, który mogę sobie skasować, w miarę potrzeb
sveno - 09-01-2012, 09:51
mjsystem napisał/a: | oraz ewentualnie adres docelowy. |
Wierchomla 55 (chyba, ale sam numer jest nieistotny, bo i tak domy nie są po kolei, dlatego zamieszczam mapkę:
http://maps.google.com/ma...147374197cc9f32
tomek84 napisał/a: | jeśli śnieg tam jest | jest.
tomek84 napisał/a: | ja myślałem o tym, żeby jechać w piątek rano | ja byłbym za, ale co z resztą?
Rebelias - 09-01-2012, 11:32
sveno napisał/a: | tomek84 napisał/a:
ja myślałem o tym, żeby jechać w piątek rano
ja byłbym za, ale co z resztą? |
My jeśli mielibyśmy przyjechać to napewno w sobote rano wyjedziemy ponieważ w piątek pracuje i musze do polski dojechać a co do dojazdu to bliżej mi będzie przez słowacje... Druga kwestia to czy będe sam czy z Magdą bo sesje się zaczynają i tu też będzie problem ale to jeszcze jest troche czasu.
|
|
|