Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Jak wymienić płyn do spryskiwaczy?
robertdg - 09-11-2011, 17:35
Normalną butelke litrową, niestety ceny nie tylko w tym jednym sklepie oscylują w tejże granicy, podobnie w sklepach internetowych - cena wraz z przesyłką w tej samej cenie oscyluje
Z mojej strony koniec OT
SHARK1979 - 09-11-2011, 18:31
wojzi napisał/a: | jak się go szybciej pozbyć. |
Bierzesz wężyk podczepiasz do takiej wielkiej strzykawki "żaneta" i wysysasz w starą bańkę pozdro
Juiceman - 09-11-2011, 23:34
wojzi napisał/a: |
Tyle że ja mam jeszcze tak dużo że psikanie by mi zajęlo nie wiem ile dlatego mi chodzio o opis jak się go szybciej pozbyć. |
Zajeło by Ci z 5min 10min max:-) no chyba, że Carisma ma większy baniak niż galant. (też się zdziwiłem, że tak szybko idzie )
M@teusz607 - 10-11-2011, 00:00
tomicarisma napisał/a: |
- włącz spryskiwacz szyby przedniej.
- poczekaj minutę lub dwie i płyn jest w pojeminku.
|
nie jest gdzieś napisane żeby nie psikać dłużej niż 4 sekundy bo się silniczek spali?
Jeżeli w zwykłej i GDI jest takie samo rozwiązanie to gdzieś przy dnie tego zbiornika na płyn jest taki gumowy wężyk- ściągnąć go (kucając koło samochody powinieneś chyba sięgnąć), poczekać aż płyn ucieknie na ziemię lub go łapać, jak przestanie to założyć wężyk i wtedy końcówkę wypsikać lub dolać koło 0,5 litra zimowego i normalnie użytkować, jak się skończy to lać tylko zimowy
wojzi - 14-11-2011, 02:03
Wykorzystałem podpowiedź Juicemana. Kilka minutek siedzenia w aucie i płyn wypsikany całkowicie - faktycznie mnie zdziwiło, że to tak szybko.
Polecam wszystkim, bez odkręcania, zasysania czy czgego kolwiek innego. I bardzo szybko.
|
|
|