Nasze Miśki - Zielona historia 2G
Hubeeert - 03-01-2012, 23:04
Misfit napisał/a: | wysprzeglik | albo pompka przy pedale sprzęgła.
Saqu - 03-01-2012, 23:45
nie widać tam żadnych wycieków jakichś? pocenia się?
Misfit - 04-01-2012, 00:53
Delikatne plamy sa, lekko wilgotna wykladzina takze ;/ zauwazylem takze ze jak pompuje to pod pedalem slychac takie jakby syczenie, jakby powietrze sie dostawalo.
Tylko teraz pytanie, gdzie jest pompka sprzegla ?Wysprzeglik z tego co sie orientuje jest tuz pod korkiem gdzie dolewa sie plyn. Tylko jak sprawdzic czy pompka czy wysprzeglik ;p ?
Saqu - 04-01-2012, 02:20
no właśnie tam gdzie dolewasz płyn to jest pompa sprzęgła, do niej wchodzi tłoczek który sterujesz pedałem, pompka umieszczona na grodzi powinna być.
zaś wysprzęglik masz przy skrzyni,
To jak pompa się poci to wypadałoby się rozejrzeć za jakimś zestawem regeneracyjnym albo pompkę wymienić
Misfit - 04-01-2012, 07:32
dzieki kolego za wskazowki tylko ze jak pompka do wymiany to mniej wiecej wiem gdzie ja nabyc, tak za zestawem regeneracyjnym nie bardzo wiem o co chodzi ;/
Zawsze myslalem ze to wysprzeglik jest obok zbiorniczka a tu jednak psikus
m6riano - 04-01-2012, 18:45
Jaki masz silnik?
bo np. do 4G63 kupowałem taki:
http://allegro.pl/zestaw-...1978968330.html
Jogurt - 04-01-2012, 18:51
ładny kliper, ciekawy ma kolor.
Misfit - 06-01-2012, 22:10
Setup zimowy 2012
Misfit - 18-01-2012, 14:58
I ww koncu stalo sie to o co balem sie najbardziej :/
W zwiazku z wymiana klamki w ubieglym roku pekl zamek i ciegna ktore przekreca kluczyk oderwalo sie od zamka, klamke wymienilem, zamek zostal stary bez mozliwoci otwarcia kuczyka z drzwi . Otwieralem z drugiej strony, nie robilo mi to wiekszego problemu poniewaz mialem garaz, teraz chwilowo nie mam garazu, misiek pod chmurka! Drzwi i zamek przymarzl, myslalem ze odmarznie i wroci do normy, lecz wyglada na to ze zamek dziala aczkolwiek ciegna od klamki popuscilo, klamka unosi sie, lecz nie otwiera drzwi i teraz pytanie do forumowiczow.
Jak otworzyc bezpiecznie klipsa nie uszkadzajac niczego, kiedys czytalem na forum ze jest taka mozliwosc wiec prosil bym zainteresowanych w temacie o pomoc
P.s Jak to w klipsach bywa bagaznik z kluczyka takze nie dziala :/
pech to pech, prosze o pomoc na PW
Pozdrawiam
Misfit - 20-01-2012, 18:46
Naprawde nikt nie jest w stanie mi pomoc ???
Teraz pytanie czy da rade zdemontowac lusterko od zewnatrz ?
k@rol - 20-01-2012, 19:04
Misfit napisał/a: | Jak to w klipsach bywa bagaznik z kluczyka takze nie dziala | nie działa w sensie że nie da się klucza przekręcić czy się kręci i się nie otwiera??jak się nie da przekręcić to napuść tam wd40 albo jakiegoś smaru w "psikaczu" może puści...
Misfit - 20-01-2012, 19:59
Próbowalem wszystkiego . . . na dzien dzisiejszy sprawa wyglada tak -
Opuszczone drzwi pasazera, unoszac klamke, drzwi nie daje rady sie otworzyc. Pewnie musialbym je wypchnac poprostu od srodka.
Drzwi kierowcy da sie rade tylko otworzyc od srodka, sa zamkniete, zamek nie byl podloczony poniewaz kluczyk i tak nie dzialal, byl to inny zamek poprostu.
bagaznik - nie mozna wogole przekrecic kluczyka wszystkie smary,wd 40 wyprobowane i nic to nie dalo ;;/
A wiec mam dwa sposoby
- drut przez okno i zlapanie klamki bagaznika, probowalem ale naprawde za cholre nie idzie ogiac szyby.
- Wybic okno
Saqu - 20-01-2012, 20:36
Misfit napisał/a: |
- Wybic okno |
albo zadzwonić do pana, który otwiera drzwi w takich przypadkach
jacek11 - 20-01-2012, 21:30
Misfit napisał/a: | - drut przez okno i zlapanie klamki bagaznika, probowalem ale naprawde za cholre nie idzie ogiac szyby. |
jest to pewne ryzyko,ale podginając szybę,musisz ją podklinować.kiedyś mój brat widział jak gościu otwierał zatrzaśniętego tira.lekko odgiął drzwi,i drutem zahaczył klamkę drzwi z drugiej strony.trwało minutkę,i skasował stówkę
Misfit - 20-01-2012, 21:47
Jak na osobowke, to drzwi sa pancerne
Eclipse otwarty
Wielkie podziekowanie dla Kct, dzieki wielkie jeszcze raz
Dzieki rowniez wszystkim zainteresowanym w temacie !
Okazalo sie ze klamka wyskoczyla z ciegna a nie tak jak myslalem na poczatku ze drzwi opadly i sie zklinowaly, takze sytuacja opanowana
|
|
|