To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Carisma opisana na MotoInteria

zwolin - 20-11-2011, 00:13

Jeszcze raz napiszę. Większość sprzedawanych u nas aut (portale/komisy/giełdy itp) to odpicowane trupy. Wyrabianie sobie na tej podstawie opinii o marce jest totalną głupotą.
To, że ktoś kupił 5-cio, czy 10-cio letnie auto i na dzień dobry ma do zrobienia sprzegło, hamulce, zawieszenie, przepustnicę i wydech nie wynika z tego, że marka jest do dupy, tylko z tego, że popredni właściciel przez kilka ostatnich lat naprawiał tylko to co się urwało, bo przecież będzie sprzedawał.....
Miarodajne są opinie osób, które przejechały danym samochodem 100, czy 200 kkm i nadal nie mają zamiaru go sprzedawać, a nie prasowego tfurcy przez duże TFU, który nie siedzial w danym samochodzie.

Morfi - 20-11-2011, 08:37

Dlatego zawsze odsyłam do opini na autocentrum. Gdzie Cari w duzej wiekszości jest chwalona.
szuwar - 20-11-2011, 10:15

kuzi napisał/a:
Ja zawsze będę polecał Carismę jako świetny niedrogi samochód klasy średniej...

i tu kolega ustrzelił 10, jak każde autko ma + i -, ale nie ma idealnego - bo nikt nie kupowałby innego :)

Carisma w swojej klasie jest bardzo dobrym wyborem, szczególnie jezeli chodzi o relację ceny do tego co otrzymujemy :) mam ponad rok z silnikiem 1,6 - i jedyne na co mogę ponarzekać to 90KM, ale sam je kupiłem :)

hessboll2 - 20-11-2011, 13:32

Dlaczego nie ujmia w takim oto artykule np Golfa 1.4 TSI albo skode w sumie te same silniki logo inne rozrzad sypie sie w nich nawet przy 40 tysiacach km a jest to niby łancuszek rozrzadu ostatnio w TURBO Kamerze na tvn cały czas ten problem pokazuja! :evil: O Samochod trzeba Dbac i Basta!! :D
zwolin - 20-11-2011, 14:55

hessboll2, pssssssssssst upuszczamy ciśnienie :D
Problem z 1.4 TSI jest w VW (wersje 170 KM), a nie w skodach (122 KM).
Czymajmy się faktów i nie róbmyz forum drugiej interii, czy forum wybiórczej.
W skodach problem jest z 1.8 TSI.
Turbo Kamera jest równie obiektywna jak interia. Znam pewien porzypadek, który po wysłuchaniu drugiej strony (dealer skody) zaczął wygladać, nie dość, że zupełnie odwrotnie, to jeszcze w końcu prawdopodobnie.
W kazdej marce da się coś wyszukać. Grunt, żeby być obiektywnym, i nie robić z jednostkowych przypadków medialnej reguły.