To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki Dzieciom - MitsuManiaki Dzieciom luźne rozmowy

pamar - 01-02-2012, 17:47

jawaldek, no proszę Pana... ukłony do samej gleby! Brawo i wielkie gratulacje! Założę się, że te dzieciaki nie zapomną przygody do końca życia, fajnie że tak wam się udoło :)
Firebee - 15-02-2012, 10:48

Kochani wielka prośba...

Poszukuję osoby, która zrobiła by z naszego logo bannery, które mogłyby być wyświetlane na różnych stronach www. (po wpisaniu źródła)

pozdrawiam
Firek

Firebee - 15-02-2012, 11:10

na Facebookowej stronie Mitsubishi Motors Polska pojawiła się informacja o Akcji Mitsumaniaki Dzieciom!

dziękujemy :)

pamar - 15-02-2012, 11:15

Poszło udostępnianie, mam nadzieję, że choć troszkę uda się pomóc :)
wizzi - 15-02-2012, 14:45

nie wiem czy było to już gdzieś wspomniane czy nie ale może zrobić ten 1% podatku na mitsumaniaki dzieciom? Teraz każdy z nas będzie się rozliczał z podatku i zawsze w jakiś sposób mógłby od siebie coś dać...

nie wiem jak to sie załatwia ale mam nadzieje, ze pomysł jest dobry, tylko troche późno mi do głowy przyszedł...

Firebee - 15-02-2012, 14:48

bardzo dobry pomysł, ale nie w tym roku. napiszę informację z prośbą by ten 1% przekazać bezpośrednio dla Kamilki, czy dla Hospicjów, z którymi współpracujemy.

Gdy MitsuManiaki Dzieciom otrzymają status prawny (fundacja), wtedy będziemy mogli przekazywać 1% na konto naszej fundacji

[ Dodano: 15-02-2012, 14:51 ]
Gdy będę miał chwilkę czasu dodam na www.mmdzieciom.pl możliwość dokonywania wpłat poprzez smsy oraz poprzez własne konto bankowe za pomocą systemów typu PayPal

gulgulq - 15-02-2012, 20:09

czy pomiedzy
http://www.mmdzieciom.pl

a

http://www.mitsumaniakidzieciom.pl

oprócz innego adresu jest jakaś różnica??

Firebee - 15-02-2012, 20:21

domenę mmdzieciom.pl wykupiłem dzisiaj i przypisałem do mitsumaniakidzieciom.pl, bo łatwiej i szybciej się ją wpisuje. Domena mitsumaniakidzieciom może wiele mówi, ale jest strasznie długa:)

więc jest to dokładnie to samo

MartinMM - 15-02-2012, 20:31

Firebee napisał/a:
możliwość dokonywania wpłat poprzez smsy oraz poprzez własne konto bankowe za pomocą systemów typu PayPal

Geniealny pomysł, który ułatwi dokonywanie przelewów.

wizzi - 15-02-2012, 21:44

to w takim razie jeżeli dane osoby, bądź hospicja, z ktorymi wspolpracujecie maja te swoje statusy to mozna by było je udostepnic dla tych, ktorzy jeszcze sie nie rozliczyli i nie wiedza komu podarowac ten 1%
Firebee - 15-02-2012, 21:51

wizzi, zapraszam do przeczytania tematu o Kamilce (nr 3), gdzie jest podana prośba o przekazanie 1% podatku, a także do tematu z listą Hospicjów, na których www przeczytasz, jak można przekazać 1% podatku.
Dziękuję i pozdrawiam!

wizzi - 15-02-2012, 22:00

ok, wielkie dzieki za info, poczytam i przekaże co sie da :)
zwolin - 15-02-2012, 22:27

Firebee napisał/a:

Gdy będę miał chwilkę czasu dodam na www.mmdzieciom.pl możliwość dokonywania wpłat poprzez smsy

Nie wiem, czy to na pewno dobry pomysł. Jestem na kilku forach dotyczących niepełnosprawnych dzieci (wiadomo z jakiego powodu) i generalnie nigdzie nie słyszałem dobrego słowa o tej metodzie. Na ogół wiekszość kasy zgarnia firma obsługujaca system. Było tez wiele przypadków, gdzie pieniądze udawało się odzyskać dopiero po szarpaninie z usługodawcą.

P.S. Firebee, może by tak dla osób, które nie mają sprecyzowanego celu na jaki przeznaczą 1% umieścić jakieś info z danymi dzieci i fundacji które im pomagają. Taki "gotowiec" do przepisania. Może "załapałyby" się też dzieci mitsumaniaków? :D
Ponieważ mam conieco doswiadczenia to :
1. ważne jest, żeby osoby przekazujace 1% nic nie pokręciły, tzn KRS, dane dziecka itp. Jakakolwiek pomyłka powoduje, że kasa pójdzie na ratowanie Grecji, a nie dzieci
2. lepiej jest przekazywać 1% na konkretne dziecko, niż na fundację, organizację itp (zwłaszcza na te których nie znamy). Przekazanie 1% na organizację(bez konkretyzacji celu) pod której opieka jest dziecko któremu chcemy pomóc nie gwarantuje, że otrzyma ono tą pomoc (patrz fundacje "medialne", które wprowadzając limity dochodów wykresliły z listy beneficjentów dzieci ludzi nie ukrywajacych dochodów).Praktycznie trzeba być bezrobotnym, żeby spełnic warunki.
3. Pieniadze z 1% trafiaja do dzieci na koniec roku, więc nie mozna tego traktować jako szybką metodę pozyskania środków na pilne wydatki. Raczej jako "bufor" na następny rok.

Firebee - 16-02-2012, 10:47

zgadzam się, że firmy pobierają ogromne prowizje, więc szukam takiej najtańszej. Z drugiej strony wydaje mi się, że łatwiej jest osobom wpłacać czy wysłać smsa, niż przelewać normalnie poprzez konto bankowe..
zwolin - 16-02-2012, 11:04

Firebee, myślę, że jak napiszesz, że połowa kasy z sms nie trafi do dziecka, to wielu osobom łatwiej będzie zrobić przelew.