Nasze Miśki - Dziwoląg czyli GALANT RWD turbo 1981
stary alfer - 15-12-2011, 21:28
Fajny, fajny, fajny, ale nie ogarniam, która to Twoja fura
_Slawek_ - 15-12-2011, 21:35
Rafal_Szczecin napisał/a: | jak dobrze poszukacie, to znajdziecie historie tego auta na forum , lacznie z opisem w naszych miskach
gratki zakupu |
cz. 1 i cz. 2
Gratulacje! Nadszedł czas na cz. 3
Xsystoff - 15-12-2011, 23:40
Jest ekstra! Uwielbiam takie oldschoole japonskie Jeszcze turbo burbo + rwd, mniam! Dobrze, ze trafil do rosomaka, nie zameczy go jakis nawiedzony drifter ktoremu nie starczylo na e czydziesci
Kaucz - 16-12-2011, 01:41
Pięknie .
Walcz o to, aby wyglądał jak Ori . Jak już znajdę dla siebie E1 to może się zjedziemy kiedyś .
Lakier będziesz zmieniał, czy zostawisz ten kolor ?
Anonymous - 16-12-2011, 03:03
tylko nie sprzedawaj za szybko (jak by co to pierwszy w kolejce stoję, za jakiś czas bo Hubert stoi za kliperem )
a tak na poważnie to wreszcie fajny furacz tylko kolor trzeba zmienić na jedyny słuszny na zimę to nawet pędzlem bym go pomalował xD
rosomak1983 - 16-12-2011, 03:16
_Slawek_, MOrfi dziekuje wam za odnalezienie watków.
Postaram sie wydedukowac historie gala, Dziwologa.
Kolega Galant_1982 czyli kolega od którego ja kupiłem galanta miał zwykłego gala rocznik 1982 koloru srebrnego.http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=24299
Natomiast mój wyraznie w dowodzie ma napisane 1981 Nie ulega watpliwosci ze kolega G82 (uzytkownik galant_1982) kupił galanta RWD turbo od uzytkownika Blazejek (zwrócie uwage na rocznik galów)
http://forum.mitsumaniaki...&highlight=1981
Nastepnie ocenił ze w lepszy stanie jest galant RWD bo w jego galu 1982 wypadały dziury itp... Moze przełozył co lepsze ze swojego szarego gala do gala rwd i wyremontował go.
Uzytkwonik G82 pisze ze z dwóch złozył jednego. W rzeczywistosci jestem niemal pewien ze kupił i wyremontował gala RWD. Bo jak włozyłby silnik i napedy z wersji RWD do FWD ???? Podłoga bagaznika jest na 100% nie ruszana, zreszta jaki sens miałaby taka rzezba skoro miał do dyspozycji gala rwd w lepszym stanie. Tytuł tematu http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0 jest nieco mylacy bo w rzeczywistosci remont polagał na kupieniu innego egzemplarza i wyremontowaniu go... A tytuł zapewne jest kwestia tego ze obiecywał wyremontowac tamtego gala wiec zeby byc słownym naciagnał troche cała historie. Moj gal jest orginalnym RWD turbo, o czym swiadczy orginalna karoseria RWD, tylne zawieszenie (wahacze i hamulce tarczowe) Całosc wnetrza i inne rzeczy takze jest orginalna na fotelach pisze turbo a w schowku mam orginalne kompletne emblematy Przedni juz zamontowalem jak widzicie.
Kolejna rzecz tamten gal srebrny ma inne blachy ktore akurat mozna zmienic tylko po co skoro własciel ten sam
Niewiem czemu ale ten srebrny gal 1982 od razu wydał mi sie jakis obcy... jakis zupełnie inny od mojego i jak widac intuicja mnie nie myliła.
Zreszta oto jest VIN JMBA164AABZ700878
rosomak1983 - 16-12-2011, 03:22
Co do lakieru nic nie bede zmieniał pasuje do Dziwolaga jak zaden inny
dziwność zobowiazuje... zaden z znanych mi dekoderów VIN nie czyta tego dziwne
Derpin widzisz ty pierwsze bys polakierował auto a ja pierwsze wezme sie za silnik potem za blacharke ewentualnie,a nie jakies powierzchowne bo narazie wszystko wskazuje na to ze przy aucie warto dlubac zajme sie tym jednak po skończeniu pantery.
Anonymous - 16-12-2011, 04:05
btw ten srebrny też był pędzony na tył
http://www.youtube.com/wa...n_order&list=UL
rosomak1983 - 16-12-2011, 04:28
Derpin, slusznie, ale dalej nie gra rocznik i numery rejestracyjne.
Zółty i Srebrny to dwa inne gale...
idas - 16-12-2011, 08:26
Rosomak to bez wątpienia synonim słowa mitsumaniak
Tomek - 16-12-2011, 09:13
oglądałem go na allegro kiedys (bo to chyba ten)
i chyba nawet w Krakowie był
i tak sobie myślałem, że pasuje żeby trafił do Mitsumaniaka
areksz121 - 16-12-2011, 10:11
Ross, w ostatnie dni grudnia to chyba zobaczę ten cały zagon w końcu na żywo, he Jakbyś nie miał gdzie uderzyć z kolektorem, to myślę, że mógłbym w jakiś sposób pomóc z moim starszym Przed sylwkiem mam na myśli
Juiceman - 16-12-2011, 12:33
Ładne autko mega wygodne to fakt Na niemieckim zlocie co roku pojawia się Kombi tego modelu i wygląda cudnie
FTOrek - 16-12-2011, 12:34
Rosomak gratuluję zakupu.Super fura.
Myślę ,że trzeba będzie założyć rodzinę Mitsubishi 81.
Krzyzak - 16-12-2011, 13:43
znam oczywiście poprzedniego właściciela i jeszcze tego przed nim - wiele lat korespondowaliśmy
cieszę się, że trafił w dobre ręce
|
|
|