To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black Diamond - Lancer 2004 2.0 Sport

demoniszcze - 03-01-2012, 22:53

Misiek :) napisał/a:
Obrazek
Taki schowek pod nawiewami, bezpośrednio nad zapalniczką.
Miałem mieć rzeźbiony z klapkąelement,ale kolega od CA nie miał za bardzo czau na zabawy bo zmieniał swoje auto i chciał u siebie coś dłubać.
Trzeba odkręcić cały element, wyjąć i się sam tył schowka, większość kieszeni odczepia

dzięki! bo muszę przyznać że naprawdę miałem mocny dylemat gdzie to ustrojstwo zamontować... I tak będę kupował radio bo to z Golfa puściłem z autem więc najwyżej kupie jakieś mniejsze... Październik, listopad przemęczyłem się bez CB ale jak w kwietniu wrócę na trasę to muszę już coś mieć...

Misiek :) - 04-01-2012, 21:07

Ja bym zrobiła tak:
CB podłączyć do tyłu zapalniczki (żaden kabel nie wystaje i nadal masz zapalniczkę), kabel antenowy puścić progiem i wyjście:
a) za tylnymi drzwiami
b) przy klapie bagażnika
Jak dłubać z progami to radził bym od razu kupić i pociągnąć kable od car audio. W końcu tylko raz się grzebie a nie dwa :P
A same kable mogą pojeździć i nic się nie stanie

tony01 - 04-02-2012, 18:25

Obrazek

Witam. Też mam czarnego Miśka, (tylko sedana) i takie białe OZ-ty, hmnn... można się zakochać zmienił bym tylne lampy ze sport na zwykłe czerwone i dodał bym małe brewki na górze lamp eech... jak przymknę oczy to widzę czarny błyszczący tył z delikatnym spojlerem + ognista czerwień tylnych lamp z delikatna brewką na górze i dwa krwisto czerwone przeciwmgielne + wydech min 100 mm.... i można go schrupać.... chruppp chruppp :mrgreen:

Autko masz świetne, gratuluję wyboru jeśli podajesz rzeczywisty opis stanu i wymian eksploatacyjnych to przy dobrym miśku zapomnisz co to warsztat. Ja jestem na forum od niedawna ale Lancerami jeżdżę już od 1998r. Pierwszego kupiłem właśnie w 98r w Polskim salonie i do wypadku przez 10 lat wymieniałem tylko olej, klocki + jakaś końcówka drążka, nigdy nic się nie zepsuło, nawet akumulator wytrzymał 8 lat (Panasonic)
Tego Miśka co mam teraz (Sport z 2004r) kupiłem rok temu i jak na razie nic dużego do niego nie dokładałem (dopiero w obecne mrozy wymieniłem akumulator, na ale też był jeszcze oryginalny). A co do gazu LPG to każdy ma swoje przemyślenia, poprzedniego Misia zagazowałem kilka lat po kupnie i śmigał be zarzutu. Do obecnego wrzuciłem nie dawno BRC i jestem bardzo zadowolony.

Podsumowując: auto jest SUPER , moje gratulacje i życzę samych miłych wrażeń eksploatacyjnych. Pozdrawiam Artur :D

demoniszcze - 05-02-2012, 10:58

Od tego mrozu jakieś dziwne dochodzą z przedniego zawieszenia, ale tylko tak przez pierwsze 15 min jazdy... Ale to chyba normalne, bo w salonowym aucie moich rodziców z zeszłego roku jest to samo w tych temperaturach...

Co do wymian zastanawiam się czy nie pójść w poliuretan w zawieszeniu... Napewno po zimie jak będę robił eksploatacyjny przegląd(olej itd) to sprawdzę stan gumowych elementów z przodu, wszystkie gumowe elementy zawieszenia z tyłu, przy wymianie amorów były profilaktycznie wymienione , więc może przyszedł czas już na tuleje itd z przodu? Zobaczymy wiosną :)

Hugo - 05-02-2012, 22:45

demoniszcze napisał/a:
Od tego mrozu jakieś dziwne dochodzą z przedniego zawieszenia, ale tylko tak przez pierwsze 15 min jazdy... Ale to chyba normalne, bo w salonowym aucie moich rodziców z zeszłego roku jest to samo w tych temperaturach...
Poszukaj na necie, coś słyszałem o skrzypiących tulejach zawieszenia w tym modelu. Tylko, że to były chyba tylne tuleje.
demoniszcze - 05-02-2012, 23:05

Tak, wiem... masz racje że to chodzi o tył, podobno wyeliminowano to po lifcie... To taki klasyczny dźwięk pracującego materiału...

pozdrawiam!

Misiek :) - 05-02-2012, 23:07

1) Przedlift ma czasem kłopoty z tulejami
2) Przy temperaturach -20 st C lub niższych auta ze specyfikacją na Europę mogą odmawiać posłuszeństwa, mogą skrzypieć plastiki wewnątrz, gumowe elementy (też zawieszenia),
2a skrzynia może nie działać precyzyjnie lub się haczyć przez pierwsze kilka km
2b auto ma prawo więcej palić
I jeszcze kilka usterek jak niedziałające niektóre mechanizmy (el szyby, centralne zamki, elektryczne anteny)

demoniszcze - 06-02-2012, 09:03

1) Przedlift ma czasem kłopoty z tulejami
2) Przy temperaturach -20 st C lub niższych auta ze specyfikacją na Europę mogą odmawiać posłuszeństwa, mogą skrzypieć plastiki wewnątrz, gumowe elementy (też zawieszenia),
2a skrzynia może nie działać precyzyjnie lub się haczyć przez pierwsze kilka km
2b auto ma prawo więcej palić
I jeszcze kilka usterek jak niedziałające niektóre mechanizmy (el szyby, centralne zamki, elektryczne anteny)

no to głowę mam spokojną... spełnia kilka z tych warunków ;)

Misiek :) - 06-02-2012, 12:06

demoniszcze, jak wejdą dodatnie temperatury i nie przejdą dolegliwości wtedy radzę się z kimś konsultować.
Apropos radzę nie nadużywać elektrycznych szyb jak są przymarźnięte lub autp nie nagrzane. Można spalić silniczki lub linkę uszkodzić (mnie się rozwarstwiła i naderwała w colcie a potem kilka miesięcy później urwała)

tony01 - 17-02-2012, 23:36

demoniszcze, jak wejdą dodatnie temperatury i nie przejdą dolegliwości wtedy radzę się z kimś konsultować.
Apropos radzę nie nadużywać elektrycznych szyb jak są przymarźnięte lub autp nie nagrzane. Można spalić silniczki lub linkę uszkodzić (mnie się rozwarstwiła i naderwała w colcie a potem kilka miesięcy później urwała)

Jak będziesz miał ponownie problem z linką, to w W-wie przy Łodygowej jest "Czarodziej" od linek :D

Misiek :) - 17-02-2012, 23:38

tony01 napisał/a:
Jak będziesz miał ponownie problem z linką, to w W-wie przy Łodygowej jest "Czarodziej" od linek

ok, dzięki. Colta dawno się pozbyłem, a linki można zastąpić zwykłymi metalowymi linkami bądź rowerowymi od przerzutek/hamulców

demoniszcze - 09-03-2012, 13:31

W Toruniu wiosna więc Lancer już na obuwiu letnim... Nie mogłem się dopchać do najlepszego specjalisty w okolicy od malowania felg, więc odpuściłem w tym sezonie temat, w sumie doszedłem do wniosku że naprawdę nie ma dramatu, zabezpieczyłem te dwie małe ryski lakierem bezbarwnym w formie zaprawki uprzednio nakładając cieniutką warstwę podkładu, po sezonie na bank będą piaskowane i malowane...

Robiłem przymiarki do jakiś szprychowych felg, lecz po porównaniu stwierdziłem że lepiej wygląda na ori Enkei...

Ciekawy jestem jak będą się sprawowały nowe opony Dunlop SP Sport 01 195/50R16 84 V podobno w trasie głośne, zobaczymy...

Do miśka trafił też zestaw CB, MTECH LEGEND III ASC + Heliakalny Pirat, znalazłem fajne miejsce na upchanie radia w trakcie jazdy dlatego odpuściłem temat rzeźby w desce...

Na dniach auto jedzie na serwis... Czysta eksploatacja, Olej, filtry itd... Możliwe że wymienię jakieś gumowe elementy w przednim zawieszeniu bo coś mi czasem potrafi cichutko zapiszczeć...

Mam zalany teraz Castrol Magnatec 5w-40 zastanawiam się czy nie przesiąść się na EDGE?? myślicie że jest sens?

Misiek :) - 09-03-2012, 13:40

demoniszcze napisał/a:
Do miśka trafił też zestaw CB, MTECH LEGEND III ASC + Heliakalny Pirat, znalazłem fajne miejsce na upchanie radia w trakcie jazdy dlatego odpuściłem temat rzeźby w desce...

Podaj proszę gdzie masz CB schowane, możesz na PW zapodać na nie chcesz ab7y wszyscy wiedzieli

Misiek :) - 09-03-2012, 13:41

Ja z moim CB zrobiłem chyba 15tyś km głównie w warszawie i jestem zadowolony z miejsca
demoniszcze - 09-03-2012, 13:51

demoniszcze napisał/a:

Podaj proszę gdzie masz CB schowane, możesz na PW zapodać na nie chcesz ab7y wszyscy wiedzieli

No właśnie kolego zastanawiałem się dość mocno nad takim umieszczeniem ja Twoje! Gdybym jeździł głównie po mieście to napewno wyciąłbym tył tej szufladki i zrobił instalacje, z uwagi na to że będę używał CB tylko na trasy a po mieście nie jeżdżę praktycznie wcale, lub bardzo mało, CB wylądowało w miejscu gdzie są "podstawki" na butelki/puszki, tam koło ręcznego i podłokietnika, mieści mi sie idealnie, usztywniam je tylko gąbką :) także bez żadnej filozofii...