To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0T] Kilka ogólnych pytań których nie widzi opcja szukaj

Bzyk_R1 - 24-10-2017, 23:25

nahar, jak jest zajechana to wyje w każdej pozycji. Ale to czuł byś podczas kręcenia kierownicą. Co do paska to ja mam Bando 6PK. Nie słyszę go wcale. Wymieniali mi go też razem z rozrządem. Być może u Ciebie przesadził ktoś z naciągiem?
nahar - 24-10-2017, 23:44

No to nie pompa. Ostatnio jak mechanik oglądał to nie wyło na podnośniku i za cholerę nie chciało wyć.
A jak jadę to czasem wyje czasem nie wyje. Psiknięte było jakimś mazidłem po pasku, to nie wyło jeden dzień. Mazidło zeszło i zaczęło wyć. Za mocno naciągnięte?? Mhm może tak, bo jak składali całości po wymianie rozrządu to mogli za mocno faktycznie naciągnąć.

Dobra kupie nowy pasek jakikolwiek i zobaczymy co z tego wyjdzie. OEM w ASO to chyba z 250 pln kosztuje, to kupię też Bando - 1/3 tego.
BTW ta ruska strona z częściami bardzo fajna jest.

[ Dodano: 06-06-2018, 09:42 ]
Wyl pasek.

A teraz drugie pytanie - w tym temacie bo nie znalazlem odpowiedniego. Ile kosztuje przedni zderzak - sam plastik? Patrzylem na tej ruskiej stronie i nijak nie wiem jak to wykryc. Moze Wam sie uda lub wiecie. Chodzi o nowy zderzak oryginalny.

Wiedza ta potrzebna mi do ubezpieczenia, mam opcje oryginalne czesci wykupiona. A wjechalem na parkingu w donice plastik pekl i jest cala czesc do wymiany . W Aso telefonicznie ciezko sie dowiedziec czegos.

elektryk - 06-06-2018, 11:04

nahar napisał/a:
A teraz drugie pytanie - w tym temacie bo nie znalazlem odpowiedniego. Ile kosztuje przedni zderzak - sam plastik? Patrzylem na tej ruskiej stronie i nijak nie wiem jak to wykryc. Moze Wam sie uda lub wiecie. Chodzi o nowy zderzak oryginalny.

Wiedza ta potrzebna mi do ubezpieczenia, mam opcje oryginalne czesci wykupiona. A wjechalem na parkingu w donice plastik pekl i jest cala czesc do wymiany . W Aso telefonicznie ciezko sie dowiedziec czegos.
Oj dużo kosztuje, w 2013 miałem naprawę z OC sprawcy, na rachunku było 2300PLN brutto. I do tego był duży problem z zamówieniem, chyba 3 tygodnie szło.
nahar - 14-06-2018, 21:15

Mi też wyliczył 2300 ale chyba wybrał nie ten zderzak. W kalkulacji jest part number 6400A128,
a na ruskiej stronie do Turbo jest 6400A130.
Macie pomysł który pasuje? Może się nie różnią niczym.

Bizi78 - 14-06-2018, 21:27

Ten numer 6400A128 dotyczy się zderzaka surowego do malowania.
jaroo0 - 15-06-2018, 04:56

A w dodatku jest to zderzak bez otworow na spryskiwacze reflektorów.
Zamienniki lataja po 250-300zl

nahar - 30-06-2018, 15:17

A czy wystepowaly fabryczne wersje O1/O1T w ktorych zderzaki byly w innym (szarym) kolorze niz lakier? Widzialem takie auto ostatnio w W-wie, czarny kolor, szare zderzaki. Pytam bo wg rzeczoznawcy moj zderzak jest uzywka bo pod czarnym lakierem ma kolor szary. A moze oryginalnie byly zderzaki szare do czarnego lakieru, a poprzedni wlasciciel sobie pomalowal? Ew wszystkie zderzaki byly fabrycznie szare, a tylko potem lakierowali pod kolor karoserii?

Oczywiscie uznali ze wz z tym z AC moga mi obnizyc cene czesci w kosztorysie o 20%.

Jakies pomysly?

Bzyk_R1 - 30-06-2018, 15:53

Przedlifty miały zderzaki w dwóch kolorach.
nahar - 30-06-2018, 17:34

No ja mam z 2007 roku, czy oznacza to ze faktycznie moglbyc u mnie wymieniany zderzak? Zadzwonie do ASO jeszcze z pytaniem ile kosztuje u nich zderzak i jaki ma kolor.