Outlander II GEN Techniczne - Bluetooth w Outku II
fufaj3 - 14-06-2012, 18:43
Witam
dzisiaj rano ta okropna "Pani" z zestawu głosnomówiącego usuneła sobie mój telefon z listy baz mojej wiedzy
najpierw nie mogłem sie połączyc z Hands free system
wyłączyłem telefon i włączyłem spowrotem - połączyłem sie i rozmawiałem normalnie
po wyjsciu z samochodu i wyłączeniu silnika
juz nic nie działało
ta PANI twiedziła ze nie ma skonfigurowanego telefonu
i od nowa instalacje przez godzine sie męczyłem
nie mogła mnie zrozumieć "pear phone" czy cos takiego
ale sie udało
ten system to totalna PORAŻKA
rezon - 14-06-2012, 21:24
fufaj3 napisał/a: | ten system to totalna PORAŻKA | m.in. dlatego kupowałem ROF'a. Jak często używasz to warto wydać kilka stówek i kupić dodatkowy zestaw, chociaż to dziwne rozwiązanie w autku za ponad 100kzł z kraju słynącego z elektroniki użytkowej
tomko - 15-06-2012, 08:42
a ja tak dla urozmaicenia watku
Sprowadzilem sobie ROF'a i po roku sprzedalem (potwierdzam opinie o zamilowaniu tego wynalazku do wlasnego zycia nie ujmujac mu nic z fullwypasu) odzyskane w ten sposob pieniadze zainwestowalem w oryginalnego MMCS'a wraz z aktualna mapa i teraz czerpie tylko przyjemnosc z uzytkowania Glonojada.
fufaj3 - 09-11-2012, 16:51
witam
i znowu problem
odebrałem telefon z serwisu
przy próbie sparowania telefonu pani chce kod
jaki kod ?
wczesniej coś ustawiłem 4x one
i teraz przy instalowaniu telefonu mowi ze jest kod i koniec
a jak z telefonu się łączy to na telefonie pisze ze drugie urzadzenie odmawia
mariolo - 09-11-2012, 19:26
Musisz usunąć wszystkie telefony z bazy w samochodzie i na nowo sparować, ja też tak miałem po zmianie oprogramowania. Mi było bardzo ciężko dogadać się z tą panią po drugiej stronie(szczególnie o ustalenie kodu), ale jakoś się udało. Powodzenia.
fufaj3 - 13-11-2012, 18:06
uff
udało sie
poprostu pani sobie ustawiła hasło
musiałem je anulowac
i dodałem od nowa telefon i wszystko dział
jest OK
Najbardziej popie...ny system z jakim miałem doczynienia
ariel08 - 17-03-2013, 20:18
Witam
widziałem że miałeś problem z parowaniem z telefonem w Outlanderze
"uff
udało sie
poprostu pani sobie ustawiła hasło
musiałem je anulowac
i dodałem od nowa telefon i wszystko dział
jest OK
Najbardziej popie...ny system z jakim miałem doczynienia "
Kupiłem auto z USA, Pani po drugiej stronie chce kodu - podobno można anulować go
Wiesz może jak?
Dziękuję za pomoc
sławek s - 29-04-2013, 15:15
Witam,
Podłączę się do tematu. Mam mianowicie problem ze sparowaniem telefonu w OII instyle 2007r, auto mam od miesiąca i jako że jest bluetooth chciałem aby działało chociaż do odbierania rozmów, ale po zaciągnięciu ręcznego i włączeniu zapłonu przyciski od bluetooth w ogóle na nic nie reagują próbowałem różnych sposobów i nic cisza. Może jest gdzieś jakiś bezpiecznik lub jakiś knyf, aby to ustrojstwo uruchomić. Jeszcze jedno, czy ma ktoś z Torunia i okolic komputer aby włączyć tryb skandynawski bo w dzień nic nie widać na wyświetlaczu od radia, oraz żeby wyzerować licznik do wymiany oleju bo dobiłem do 96-miesięcy. Oczywiście nie mam na myśli serwisu
rezon - 29-04-2013, 16:50
sławek s napisał/a: | Może jest gdzieś jakiś bezpiecznik lub jakiś knyf, aby to ustrojstwo uruchomić. | warto sprawdzić, czy w ogóle jest moduł. Odkręć radio i sprawdź pod nim. sławek s napisał/a: | ma ktoś z Torunia i okolic komputer aby włączyć tryb skandynawski bo w dzień nic nie widać na wyświetlaczu od radia, | kup sobie lepiej LED'y do przeciwmgielnych - znacznie lepsze rozwiązanie.
sławek s - 29-04-2013, 19:36
Tylko jak wyjąć radio i jak wygląda ten moduł . Czyżby ten moduł był tak drogi żeby handlarz go zdemontował?, dodam że radio przyjmuje tylko jedną płytę, więc chyba nie ma zmieniarki. Przecież to wersja instyle, tylko z początku produkcji 2007( skóra, ksenon, system kos, 7-osób, szyberdach, tempomat, podgrzewane fotele, nagłośnienie, przyciemniane szyby, i przyciski w kierownicy do bluetooth???
Luk - 29-04-2013, 21:22
sławek s napisał/a: | Czyżby ten moduł był tak drogi żeby handlarz go zdemontował?, dodam że radio przyjmuje tylko jedną płytę, więc chyba nie ma zmieniarki. Przecież to wersja instyle, tylko z początku produkcji 2007( skóra, ksenon, system kos, 7-osób, szyberdach, tempomat, podgrzewane fotele, nagłośnienie, przyciemniane szyby, i przyciski w kierownicy do bluetooth??? |
Sprowadzony? Być może na inne rynki była na początku produkcji taka wersja bez bluetooth i zmieniarki... A kierownica ma przyciski, bo jest założona z innego po wystrzeleniu poduszek... Albo żeby ukryć przebieg (wytarta skóra). Jeżeli jest z rynku krajowego, to raczej coś jest nie teges (brak zmieniarki w radiu Rockford Fosgate), może to jest Instyle tylko na papierze...
sławek s - 29-04-2013, 21:48
Sprowadzony z Niemiec wersja instyle nie tylko na papierze, ponieważ całe wyposażenie jest zgodne z numerem VIN (w dodatku samo założenie ksenonów z systemem samopoziomowania, szberdachu elektrycznego, oraz systemu bezkluczykowego, równało by się z kosztem całego samochodu, więc odpowiedź w stylu że ,,instyle'' tylko na papierze według mnie jest dziwna!!!). Auto jest super i nosi normalne ślady użytkowania. Nie o to chodzi czy auto jest sprowadzone tylko szukam konstruktywnej pomocy w rozwiązaniu problemu dotyczącego bluetooth!. Nie interesują mnie inne wątki, tylko jak dojść do rozwiązania mojego problemu.
Luk - 29-04-2013, 22:08
To może to pomoże:
http://www.youtube.com/watch?v=9aCRIFlV5AU
widać tam wtyczkę, pod którą powinien być u Ciebie podpięty moduł.
Generalnie, żeby obsługiwać bluetooth z przycisków na kierownicy nie trzeba zaciągać ręcznego, jedynie chyba parować nowego telefonu nie pozwoli w czasie jazdy. Po naciśnięciu przycisku z gębą powinien odezwać się bluetooth, pytając o komendę.(chyba "ready" czy jakoś tak). A radio milknie jak naciśniesz ten przycisk? Jak nie, tzn. że moduł w ogóle nie działa, albo go nie ma.
sławek s - 29-04-2013, 22:31
Dzięki, filmik się przydał, jutro wytargam radio i sprawdzę moduł
Luk - 29-04-2013, 23:50
sławek s napisał/a: | jutro wytargam radio i sprawdzę moduł |
...a jak by go tam nie było (albo był uszkodzony) to jeszcze nie tragedia:
http://allegro.pl/mitsubi...3188992854.html
|
|
|