Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.5V6 automat 2000 rok, kombi, Radom proś
Tomek - 09-01-2012, 19:48
co so samego auta, to kierownica i fotel kierowcy w dość dobrym stanie
ale ja nie wierze w 10-letnie auta o przebiegu 100 tyś km
sam teraz robie 10 tys km/rok, ale wczesniej to było 25, a za rok to juz bedzie 30-35 tys / rok
wygląda nie najgorzej, nadkola z tyłu zrobione pod sprzedaż
ma TCL
motke - 09-01-2012, 21:44
koliber124 napisał/a: | endrju003 napisał/a:
I tu się zgodzę nie można wszystkich brać pod jedną kreskę
natomiast jeżeli chodzi o tego mitsu http://otomoto.pl/mitsubi...-C21904173.html mogę go zobaczyć, wiem gdzie stoi
...też wiem gdzie ten gal stoi i też mogę zobaczyć |
to podzielcie się tą informacją, bo ja nie mam pojęcia gdzie to jest
tak nawiasem, ja też swojego kupiłem w Radomiu. Jedyne co mam do zrobienia to nadkola
galantfanradom - 10-01-2012, 09:30
Widzę, że moi koledzy z Radomia chętnie chcą Ci pomóc matrixadam. Ja też dołączam do tego zacnego grona. Jeśli będzie ci bardzo zależało to możemy podjechać i komisyjnie Ci go obejrzeć i przedstawimy naszą opinię.
matrixadam - 10-01-2012, 09:57
Zależało by mi bardzo, tylko kwestia tej skrzyni; na pewno była walnięta. Ciekawe co powie sprzedający.
koliber124 - 10-01-2012, 22:55
matrixadam napisał/a: | Zależało by mi bardzo, tylko kwestia tej skrzyni; na pewno była walnięta. Ciekawe co powie sprzedający. |
zobaczymy pomożemy
[ Dodano: 11-01-2012, 14:55 ]
Derpin napisał/a: | mam potwierdzone info że auto kupione w Szwajcarii z padniętą skrzynią, od handlarza z infem że tylko na export, widać w PL już skrzynia się naprawiła |
kolego drogi "padnięta skrzynia" w rozumieniu szeroko pojętym to taka która nie nadaje się do dalszej eksploatacji czyli powinna być wymieniona.
Natomiast w przedmiotowym aucie o którym mowa wymieniony został konwerter w firmie "midparts" oddział w-wa, na co jest faktura i 3 letnia gwarancja, czyli...doczytaj sobie odnośnie sprzęgła hydrokinetycznego.
[ Dodano: 11-01-2012, 15:05 ]
matrixadam napisał/a: | Zależało by mi bardzo, tylko kwestia tej skrzyni; na pewno była walnięta. Ciekawe co powie sprzedający. |
Właśnie jestem po oględzinach tego auta więc : odnośnie skrzyni przeczytaj powyżej.
Robiliśmy test grubości lakieru w miejscach newralgicznych i twierdzimy ( razem z galantfanradom ) że jest w oryginale. Próby wykazywały wartości w przedziale od 0,70 do 0.97um ze szczególnym uwzględnieniem nadkoli. Jeśli chodzi o ogólny wygląd kolego podejdę do sprawy obiektywnie - to rzecz gustu, rzecz indywidualna. Mnie się podoba...
galantfanradom - 11-01-2012, 20:19
koliber124 napisał/a: | matrixadam napisał/a: | Zależało by mi bardzo, tylko kwestia tej skrzyni; na pewno była walnięta. Ciekawe co powie sprzedający. |
zobaczymy pomożemy
[ Dodano: 11-01-2012, 14:55 ]
Derpin napisał/a: | mam potwierdzone info że auto kupione w Szwajcarii z padniętą skrzynią, od handlarza z infem że tylko na export, widać w PL już skrzynia się naprawiła |
kolego drogi "padnięta skrzynia" w rozumieniu szeroko pojętym to taka która nie nadaje się do dalszej eksploatacji czyli powinna być wymieniona.
Natomiast w przedmiotowym aucie o którym mowa wymieniony został konwerter w firmie "midparts" oddział w-wa, na co jest faktura i 3 letnia gwarancja, czyli...doczytaj sobie odnośnie sprzęgła hydrokinetycznego.
[ Dodano: 11-01-2012, 15:05 ]
Właśnie jestem po oględzinach tego auta więc : odnośnie skrzyni przeczytaj powyżej.
Robiliśmy test grubości lakieru w miejscach newralgicznych i twierdzimy ( razem z galantfanradom ) że jest w oryginale. Próby wykazywały wartości w przedziale od 0,70 do 0.97um ze szczególnym uwzględnieniem nadkoli. Jeśli chodzi o ogólny wygląd kolego podejdę do sprawy obiektywnie - to rzecz gustu, rzecz indywidualna. Mnie się podoba... |
Panowie, nie pozostaje mi nic innego jak tylko potwierdzić słowa koliber124. Z naszych oględzin i rozmów z panem handlarzem wynika to, co napisał mój przedmówca. Dodam tylko, że sprzedający odpowiadał szczerze na nasze pytania i nic przed nami nie ukrywał.
koliber124 - 11-01-2012, 21:04
tomek84 napisał/a: | a i sveno ma z Radomia, i też nie narzeka za wiele, a tak BTW też bordowy
adt81, możesz napisać od kogo masz??
ja sprawdziłem i w karcie pojazdu jest Artur S. |
tomek84 zapewniam Cię że Ty na pewno nie kupiłeś swojego gala od handlarza. Jest to osoba prywatna
pozdr
Anonymous - 11-01-2012, 21:08
koliber124 napisał/a: | Derpin napisał/a:
mam potwierdzone info że auto kupione w Szwajcarii z padniętą skrzynią, od handlarza z infem że tylko na export, widać w PL już skrzynia się naprawiła
Natomiast w przedmiotowym aucie o którym mowa wymieniony został konwerter w firmie "midparts" oddział w-wa, na co jest faktura i 3 letnia gwarancja, czyli...doczytaj sobie odnośnie sprzęgła hydrokinetycznego. |
kolego drogi koliber124, padnięta znaczy popsuta, uszkodzona, w każdym bądź razie nigdzie nie sugerowałem, że niedająca się naprawić bądź wymienić, to że Ty tak to odczytałeś Twoja sprawa.
Nawet jeżeli ktoś wymienił skrzynię czy konwerter, nie dyskwalifikuje jeszcze auta, ważniejsza dla mnie byłaby przyczyna usterki.
konwerter psuje się w skrzyniach przed liftem, w tych jest już niby mocniejszy i jeszcze nie kojarzę przypadku z forum (prywatnie znajomy w swoim vr4 dosłownie zarznął właśnie skrzynię tiptronic) żeby komuś się zepsuł, co nie znaczy że jest to niemożliwe, może ktoś nie wymieniał oleju, albo katował skrzynię ruszając z wysokich obrotów, albo zepsuło się bo złośliwość rzeczy martwych polega na tym że odmawiają czasem posłuszeństwa
jak mam sprawdzone info na temat auta to się nim dzielę, tak aby uniknąć zatajenia jakiś info przez handlarza, a handlarze czytają forum i nie zdziwiłbym się że szczerość sprzedawcy wynika właśnie z tej informacji...
a co do Waszych oględzin, to sądzę że matrixadam, chciałby poznać więcej faktów z tej wyprawy. bo to że lakier ok, skrzynia już też ok, no i sprzedawca szczery nic więcej nie mówi, może jak dokumentami? wpisami w książce, czy są jakieś dodatkowe dokumenty potwierdzające przebieg albo jakieś wymiany, jak z samym stanem wnętrza auta? czy cała elektryka działa, klima, czy stukają popychacze, co z kielichami przednimi czy jest oznaka korozji już, czy był jakiś test drive ? i czy coś z niego wynika więcej niż to że się koła kręciły ?
bo być obejrzeć i napisać że koliber124 napisał/a: | Mnie się podoba... | to mało.
Tomek - 11-01-2012, 21:12
koliber124 napisał/a: |
tomek84 zapewniam Cię że Ty na pewno nie kupiłeś swojego gala od handlarza. Jest to osoba prywatna |
a czym się różni handlarz od osoby prywatnej ściągającej auto tylko i wyłącznie w celu sprzedaży, do tego robiąc w tym aucie parę usterek tanim kosztem
ps. ja nie kupiłem od Artura S., ale już z kolejnej ręki po kolejnych 6 miesiącach
[ Dodano: 11-01-2012, 21:15 ]
Derpin napisał/a: | konwerter psuje się w skrzyniach przed liftem, w tych jest już niby mocniejszy i jeszcze nie kojarzę przypadku z forum (prywatnie znajomy w swoim vr4 dosłownie zarznął właśnie skrzynię tiptronic) żeby komuś się zepsuł |
nie pamiętam dokładnie kto (może swinks_uk, deejay, bartek ??) ale ktoś pisał, że wcale tak nie jest, że konwerter jest lepszy, ponoć miał być taki sam, tyle, że moment obrotowy jest zaniżony, dlatego nie ukręca tego konwertera
matrixadam - 11-01-2012, 21:21
Derpin, Rozmawiałem już z koliber124. Wpisy w książce serwisowej ok. Wszystko się zgadza. Ostatni wpis coś koło 90 kilku tysiącach. Tapicerka jest elegancka, nie zniszczona, trochę przybrudzona z góry od wsiadania na przodzie. Silnik chodzi równo, brak oznak korozji. Ogólnie auto warte uwagi. Czekam jeszcze na opinię znajomych Radomia (co dwie opinie to nie jedna ).
fj_mike - 11-01-2012, 21:30
matrixadam napisał/a: | Tapicerka jest elegancka, nie zniszczona, trochę przybrudzona z góry od wsiadania na przodzie. |
To się liczy najmniej. Z tym do mechanika nie będziesz jechał.
Najważniejsze to stan zawieszenia, silnika, blachy.
matrixadam - 11-01-2012, 21:42
fj_mike, To była odpowiedź na pytania Derpin. O zawieszeniu póki co nie wiem nic, o silniku i blachach już pisałem.
fj_mike - 11-01-2012, 21:48
matrixadam napisał/a: | o silniku i blachach już pisałem |
Dowiedziałeś się. To jest różnica.
Podziękowania za szczere chęci dla koliber124 i galantfanradom za oględziny.
Jednak opis waszych oględzin jest delikatnie mówiąc, lakoniczny.
Anonymous - 11-01-2012, 21:50
matrixadam, dużo napisane, zero konkretów, te auta mają swoje bolączki które trzeba sprawdzić i o ile są napisać o nich, po drugie każde auto używane ma jakieś wady, je też warto pokazać żebyś ew, wiedział po co jedziesz, napisanie że silnik ok, dla mnie nic nie znaczy, bo silnik ok dla jednego to może być zarzygany olejem z stukającymi popychaczami pustynią na bagnecie i świergotem pasków od osprzętu.... a dla drugiego może coś innego pozatym jeżeli ktoś jedzie oglądać auto dla kogoś to te konkrety pisze również w danym temacie tak na przyszłość żeby było wiadomo czego się po sprzedawcy spodziewać.
fj_mike - 11-01-2012, 21:56
matrixadam, kliknij pomógł dla koliber124 i galantfanradom
|
|
|