To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Zapowiedź nowego Mitsu

Rzeznik - 11-02-2012, 11:55

Mnie osobiście nowy Outlander nie powalił, http://www.press.mitsubis...r-w-genewie-/2, na pierwsze wrażenie wygląda na mniej "charakternego" aniżeli obecny model.
mjsystem - 11-02-2012, 12:51

Jedno jest pewne: auto będzie produkawane w Japonii a nie w Holandii. Podobno ma byc lepiej wykończone, bardziej eko i power. Chcą stworzyć tez wersję hybrydową. Jeszcze troszke poczekamy na niego w salonach, ale jest zdecydowanie ładniejszy przód od obecnego(nie pasuje ten sam co jest w lancerach).
gzesiolek - 11-02-2012, 18:23

Marianekk napisał/a:
Wymiary wymiarami ale chodzi o bezpośrednią konkurencje.
Widziałem na Autosalonie w Brukseli CX-5 i obejrzałem dokładnie
http://www.mazdaspeed.pl/...?f=139&t=129464
naprawdę niewiele większy od Mitsu, ale jest.
Jeśli chodzi o producenta to bezpośrednio lokuje go w tej klasie co ASX ,Hultaj I35, Kia Sportage ,Qashqai,Tiguan i reszta mini SUV.
Oczywiście każdy wybiera to co mu najbardziej odpowiada ale cały czas w klasie tych marek decyduje " kto co da i za ile" a życie czasem sprawia na figle ;) .
A ten outek :doubt: niewielu sie osoba podoba, jetfighter robi wrażenie i tu by mogli podążać dalej,przykład kolega wzeszedł do salonu Mitsu szukając auta dla zony,
miał na myśli Colta albo Swifta od Suzuki.
Kupil Colta i Lancera dla siebie i łazi jak na szpilkach kiedy telefon bedzie :roll:
Pozdrawiam
Marian

hehe widze, ze kolega z tych co nawet jak ma czarno na bialym i fakty mowia co innego to tym gorzej dla faktow ;)
Nie zgadzam sie z tym, ze producent lokuje inaczej...
W zadnych oficjalnych materialach Mazdy w necie nie ma nic o tym ze jest to segment Crossoverow, zawsze jest SUV... ;)
Wiec ja jednak uwazam ze producent pozycjonuje go bardziej przeciw RAV-4, CRV, niz przeciw ASX czy Qashqaiowi... oczywiscie zgadzam sie, ze wiekszosc klientow bedzie bralo pod uwage auta z obydwu segmentow, bo granica jest cienka...
Jednak jakby patrzec na wymiary, czy widelki cenowe CX-5 nie konkuruje wprost z ASX ;)
A wracajac do nowego Outka... to moze i bez wyrazu, bo liczylem na cos lepszego, ale jednak Outek z JetFighterem tez mnie nie zachwycal... z zewnatrz wolalem tego przed FL...

Marianekk - 13-02-2012, 16:04

gzesiolek napisał/a:
hehe widze, ze kolega z tych co nawet jak ma czarno na bialym i fakty mowia co innego to tym gorzej dla faktow ;)

Nie akurat ja nie należę do takich :P
Dla mnie wszystkie te auta można zaliczyć do Crossoverów ale każdy z producentów dumnie wymawia SUV żeby taki klient który nie jest w stanie wyłożyć na Outka,CX-7(CX-9),Touareg i inne większe czuł się spełniony ze ma SUV-a.
Obydwa zaliczają się do kompaktów a ze wyszło auto większe no cóż :)

http://www.autocentrum.pl...-niespodzianka/
http://www.autocentrum.pl/mitsubishi/asx/

Nic tyko czekać jak w Testach pojawi się obok ASX.
Ale ASX jest najmniejszy wiec tu masz racje można by tak zaliczać.
Pozdrawiam kończę z OT.
Marian

6aszter - 14-02-2012, 10:31

cokolwiek to ma być to i tak jestem bardzo ciekawy co z tego wyjdzie za cudo :roll:
gzesiolek - 14-02-2012, 11:31

Marianekk, ok spoko... w sumie ciezko te auta teraz sklasyfikowac... rozmywaja sie klasy... tworza sie nowe... i chyba latwiej brac sgementami cenowymi i tam porownywac co sie w danej cenie dostaje...

No i Outkowi jednak blizej rozmiarami i masa do takiej CRV i CX-5 niz do Touarega, Q7 itp. nie mowiac o cenie, wiec ten Twoj podzial tez nie do konca zadziala... ;) bo jednak Outek dzieli platforme z Lancerem i ASX... tylko jest wyrosniety ponad przecietna ale nie robi to z niego auta klasy wyzej...

Mazda CX-7 tez jest specyficzna... bo to auto kompaktowe ale z rynkiem docelowym US (tam wieksza byla CX-9 i ona to juz wlasnie moze z tymi najwiekszymi rywalizowac).
Wnetrze CX-7 jest wg mnie mniejsze niz w Outku i wg opinii w necie mniejsze niz w CX-5, wiec wymiary zewnetrzne nie ida w parze z wymiarami wewnetrznymi...
a silniki tylko mocarne, zadnych polsrodkow w postaci 2,0 wolnossaka...
Wiec jak przypuszczam w Polsce CX-7 w 2013 juz nie kupisz... :mrgreen:
ASX ma dwoch bezposrednich konkurentow czyli QQ i Yeti, dwoch posrednich ze wzgledu na cene czyli blizniaki z Korei (Sportage i ix35)...
Jednak z RAV-4 czy CRV nikt go w testach nie zestawia... a to auta moim zdaniem wielkosciowo i cenowo konkurencyjne do CX-5 ;)

Ok EOT
Pozdrawiam i zobaczymy jakie wymiary, ceny i silniki bedzie mial ten nowy Outek...

Sxizo - 15-02-2012, 19:19

Mnie się nawet podoba, tylko te halogeny psują.
wojzi - 15-02-2012, 19:47

Sxizo napisał/a:
Mnie się nawet podoba, tylko te halogeny psują.

Innymi słowy, autko byłoby ładne, gdyby tylko nie ten wygląd :P

yalook - 06-03-2012, 12:52

dziś odbyła się premiera nowego outlandera. próbowałem oglądać na żywo na stronie mitsubishi, ale trochę przycinało transfer. samochód nie zrobił na mnie pozytywnego wrażenia. niestety.
Wedrowiec - 06-03-2012, 14:07

Masakra. Taki dmuchany qq. Tak samo dmuchany jak biust tej brzydkiej modelki.
Dj Lexus - 06-03-2012, 17:06

Cytat:
Wnętrze samochodu wykonane ma być z materiałów wysokiej jakości (tapicerowane powierzchnie, miękkie materiały i plastiki, srebrne akcenty, lśniące czarne aplikacje).

http://motoryzacja.interi...h-latem,1768662

mjsystem - 06-03-2012, 20:53

Ten tył z lexusa wyjęty?
fergul11 - 06-03-2012, 20:54

na ostatnim zdjeciu to chyba wv :?: :mrgreen:
widac taki trynd w swiecie moto :|

mjsystem - 06-03-2012, 21:01

fergul11 napisał/a:
na ostatnim zdjeciu to chyba wv

No skoro kreślarz z Audi to i taki trynd :wink:

Dj Lexus - 07-03-2012, 15:08

mjsystem napisał/a:
No skoro kreślarz z Audi to i taki trynd :wink:

Poważnie :wink: , wnętrze też ktoś z Audi zaprojektował?
Tak pytam, bo nie zagłębiałem się w szczegóły kto projektował (ktoś z Mitsubishi, a może kogoś nowego zatrudnili :wink: ) z zewnątrz i we wnętrzu :lol: nowe Mitsubishi. Ogólnie samochód nie jest urodziwy, w porównaniu do poprzedniej generacji krok wstecz (niestety). Ciekawe jak będzie wyglądała sprzedaż, nowego dziecka Trzech Diamentów. :doubt: