Carisma - Techniczne - Gaz do Gdi
Saqu - 25-01-2012, 22:19
Morfi, co się martwisz, jego auto, jego silnik...
chce zrobić to niech robi przynajmniej będzie info dla potomnych jak poszło
i9i - 25-01-2012, 22:24
Morfi napisał/a: | Dlaczego chcesz zepsuc ten silnik i czemu ma to słuzyć. |
Ja zakładam, iż pompa i/lub wtryski padły a kolega nie ma zamiaru inwestować, w garażu zalega mu instalacja i chciałby ją w jakiś sposób wykorzystać i dobić autko tanim kosztem jeszcze się nim poruszając.
PS. Każdy z nas ma czasem dziwne pomysły, ale nie każdy ma odwagę się tymi pomysłami dzielić
zwolin - 25-01-2012, 22:35
Kolega sobie łaskawie poczyta o stopniu spreżania w GDI i zastanowi się, jak za pomocą instalacji i gen (czyli takiej, co w poldogruzach nie zawsze dawała radę) zapewni taki skład mieszanki w całym zakresie obrotów, zeby silnik nie stukał. Po drugie komp na "dzień dobry", czyli jak postuka trochę cofnie Ci pewnie zapłon tak, że ledwo to bedzie jechało.
Powodzenia. Zawsze podobały mi się pionierskie projekty, ale do tej pory to kibicowałem tym, gdzie celem było zabicie silnika na skutek dwukrotnego zwiększenia mocy, a nie pozbawienie go chęci do jazdy
Na szczęście na alle..... masz po szyję silników.....
M@teusz607 - 27-01-2012, 22:46
i co z tym gazem? czekamy na relacje
i9i - 05-02-2012, 08:20
Kurcze blade, zaglądam tu po tygodniu a w temacie cisza, kolega chyba sobie odpuścił albo po prostu chciał zabłysnąć bo nie odzywa się w ogóle
wojzi - 05-02-2012, 13:34
i9i napisał/a: | Kurcze blade, zaglądam tu po tygodniu a w temacie cisza, kolega chyba sobie odpuścił albo po prostu chciał zabłysnąć |
albo po prostu naprawia silnik
Ale ja spokojnie czekam na relację. Jak się uda i przejedzie 100k kilometrów bezawaryjnie to też założę.
Saqu - 05-02-2012, 15:29
wojzi napisał/a: | albo po prostu naprawia silnik
Ale ja spokojnie czekam na relację. Jak się uda i przejedzie 100k kilometrów bezawaryjnie to też założę. |
bez przesady... zaledwie tydzień minął... dajcie trochę czasu na zdobycie finansów założenie instalki itp..
i9i - 06-02-2012, 10:25
Saqu napisał/a: | bez przesady... zaledwie tydzień minął... dajcie trochę czasu na zdobycie finansów założenie instalki itp.. |
Wszystko podobno przygotowane było, ale wydaje mnie się, że kolega się speszył zbombardowaniem jego pomysłu.
|
|
|