To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - COLT C52 USA

jerzyk1 - 04-03-2012, 16:37

mkm napisał/a:
Jak chcesz halogeny to popatrzyłbym za ori atrapą z halogenami.

a jak to wyglada? :?
co do zderzaka to z checia bym pozbyl sie przedniej rejestracji :mrgreen:

mkm - 04-03-2012, 17:24

czubekxx - 04-03-2012, 18:18

atrapa już dawno sprzedana....też na taką polowałem:)
Zielu - 04-03-2012, 18:34

Zostań przy zderzaku USDM, jest naprawdę fajny. Gdzieś na allegro widziałem Lancera na części z oem dokładką, myślę że by idealnie pasowała jeśli chcesz już coś koniecznie zmieniać :)
jerzyk1 - 04-03-2012, 23:07

Zielu napisał/a:
Zostań przy zderzaku USDM, jest naprawdę fajny. Gdzieś na allegro widziałem Lancera na części z oem dokładką, myślę że by idealnie pasowała jeśli chcesz już coś koniecznie zmieniać :)

Nie wiem jak takowa dokladka wyglada ale bede uwaznie szukac :D
Przod własnie nie za bardzo mi sie podoba i chce cos zmienic
Grill z halogenami znalazlem i chyba bede go wciagal bo podoba mi sie taki :)
mysle tez o przyciemnieniu kierunkow z przodu (tych w zderzaku)

jerzyk1 - 01-04-2012, 22:34

Colcik dostal nowe amory i sprezyny obnizajace na tyl, jak i alufelgi ENZO.
W najblizszych planach strzelenie kilku zdjec jakis ładnych i obnizenie przodu. Nie wykluczone ze obnizenie jeszcze tylu bo troche za wysoko jest :D
Na majówke zabieram sie za robienie el. szyb i lusterek, przyciemnie szyby z przodu i wrzuce glosniki w drzwi.
Foty

tutaj dobrze felge widac :D

jerzyk1 - 26-05-2013, 19:44

troche zapomniałem o temacie także troche aktualizacji:
zostało zrobione:

• wymieniny kompletny rozrzad i paski klinowe
  • repraturki tylnych nadkoli
  • wstawiony nowy wydech od katalizatora do końca
  • Załozone obnizajace sprezyny -40mm
  • Doszły alufelgi Alulline turbine (15cali na 7 szerokosci)-felgi wypiaskowalem i pomalowalem proszkowo
  • w tym tygodniu przeprowadzilem mały remont lakierniczy, pozbywanie sie małych ognisk rdzy i malowanko

• przedni zderzak zostal wyszpachlowany i pomalowany- ktos musial mnie stuknac na parkingu bo aż rejestracja na ziemi sie znalazla

• dodana chromowana listwa w zderzaki i bocznye listwy

Aktualne fotki pstrykniete dzisiaj niestety pogoda nie sprzyjała :)

jak pogoda sie porawi to wybiore sie na jakaś sesje :)
czekam na wasze opinie :D

Drzemacz - 26-05-2013, 20:08

Piękny ten colt tylko ten znaczek transformersów kuje w oczy ja stawiam na oryginal.
Zdecydowanie dużym plusem jest ten felunek naprawde daje rade jako całość,
fajnie że nie straciłeś zapału do utrzymania colta w tak dobrym stanie bo o perełki trzeba dbać :wink:

jerzyk1 - 26-05-2013, 21:45

Drzemacz napisał/a:
Piękny ten colt tylko ten znaczek transformersów kuje w oczy ja stawiam na oryginal.

co do znaczka moj colt przez najomych ze wzgledu na pasy jest nazywany własnie transformersem a ze znaczek orginalny sie połamał to narazie mam taki :D
Drzemacz napisał/a:
fajnie że nie straciłeś zapału do utrzymania colta w tak dobrym stanie bo o perełki trzeba dbać :wink:

jest cichy plan by za rok colta zerejestrowac jako zabytek i wstawic do garazu i zrobic pełna renowacje auta.Ale wiadomo jak jest plany planami a czas pokaże jak bedzie :)

Hugo - 26-05-2013, 22:22

Ale cudeńko, nie chcesz sprzedać?
jerzyk1 - 05-06-2013, 15:16

Hugo napisał/a:
Ale cudeńko, nie chcesz sprzedać?

Jak bym chciał go sprzedac to kupca juz mam a jest nim były właściciel :)
W piątek robie polerke lakieru na 2 albo 3 pasty- zobaczymy jak bedzie szło. W sobote o ile pogoda dopisze popstrykam kilka zdjec bo miejsce juz mam obczajone :D

jerzyk1 - 16-06-2013, 00:24

korzystajac z soboty i sprawnego aparatku strzeliłem kilka fotek :D
z ciekawostek dodam ze tylna rejestracja jest orginalna na ktorej colt przyjechal z ameryki :)

Roy - 18-06-2013, 12:34

Przyjemny colt.
Ciemne szyby + brak zdjęć wnętrza - czy masz syf, że nie pokażesz ? ;)

jerzyk1 - 19-06-2013, 13:07

jakoś zawsze zapominam by zrobic foty wnetrza :)
poza tym wnetrze malo ciekawe jak narazie :)

jerzyk1 - 03-10-2013, 20:11

Mam problem .Zalozone jest nowe sprzeglo, nowy wysprzeglik i nowa pompa. Sprzegło odpowietrzone na 100%. Problem jest taki ze sprzeglo raz dziala raz nie. Jak wrzuce wsteczny i pedał mam wcisniety to auto i tak jedzie. Podejrzewam docisk ale zobaczylem ze wysprzeglik krzywo "siedzi". Czy to moze być przyczyna takiego dziwnego zachowania? Wrzucam foty jak to wyglada (zdjecia robione starym sprzegłem)