To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module

Anonymous - 17-04-2009, 10:08

Z tą dwójką sprawa jest prosta.
U mnie było to samo. Chodzi o to, że ten angielski jest bardzo ... Brytyjski.
To"two" trzeba wymawiać bardzo dokładnie, prawie jak "cyuuu" ale to "c" też nie takie czyste.
Ciężko to wytłumaczyć. Jednak jak się przyzwyczaicie to będzie działać - teraz nie mam z Panią ENG żadnych problemów.

Pozdrawiam,

$iwy - 17-04-2009, 10:12

Mi się udało podyktować wszystkie numery jakie chciałem, chociaż z dwójką były na początku problemy. Trzeba ją specyficznie wymawiać z głośnym akcentem na pierwszą literę. Na chłopski rozum coś podobnego do splunięcia :D Na początku też mi wchodziła 4 albo 0.
A może po niemiecku będzie łatwiej ?

shalafi - 17-04-2009, 10:30

oka, dzięki za rady.. spróbuje popołudniu popluć trochę z nieczystym c ;)
a jak nie ..to porozmawiam sobie z Helgą :twisted:

filippoz - 17-04-2009, 10:31

Od samego początku nie miałem problemów z systemem BT a dwójka wchodzi u mnie bez problemów, kobieta nawet po szkocku rozumie :-) hehe.

Czasami to moduł jest walnięty a czasami sposób wymowy nie taki jakby sobie pani w BT życzyła. Jak byłem na wymianie oleju to widziałem Pana który składał reklamację na to właśnie że nie może "wybrać" dwójki mimo że próbował w różnych warunkach i wariantach wymowy.

Powodzenia z ćwiczeniem wymowy życzę

gzesiolek - 17-04-2009, 13:41

U mnie w 90% przypadkow nie mam problemu, no ale "cancel" sie najszybciej nauczylem wymawiac :P

Od 2003 nie mam stycznosci z english language, bo w aktualnej pracy tylko kraj i poza dokumentacja IT nic a nic nie mam stycznosci, wiec choc rozmowa z Pania z Lancera mi pozostala... ;)

Anonymous - 17-04-2009, 14:19

2 trzeba wymawiać jak prawdziwy brytol z wysp.
Nie "tu" czy "tam" ale "thyu"
Nie chwaląc się specjalnie ojcu programowałem wszystko i ani razu nie miałem kłopotów.
Jedyne co by mnie wpieniało to dość powolne to wszystko.
Zanim bym do kogoś się dodzwonił to prędzej do niego zajadę :)

shalafi - 17-04-2009, 14:57

no to jak się mi nie uda to w geście desperacji poproszę o mp3 z nagraniem '2' i będę jej odtwarzał dyktując numery :lol:
piomic - 17-04-2009, 20:48

$iwy napisał/a:
A może po niemiecku będzie łatwiej ?
Niemka jest, jakby to powiedzieć... bardziej otwarta na różne wersje wymowy.
Polecam madamoiselle i senoritę.

shalafi - 17-04-2009, 20:58

dzięki wszystkim za porady,
w końcu angliczka poległa :lol: - dzięki mojej dziewczynie 8)
a kluczem do rozpoznania 2 jest wymowa: "tjuuu" - z dziubkiem :roll:

no cóż.. mi to nie brzmi jak 2 ale.. grunt że teraz skuteczność mam na poziomie 85%

lukas1 - 22-04-2009, 19:24

udalo sie za pierwszym razem, był tylko problem z ta dwojka ale trzeba bardziej akcentowac na TJUU ze slabym j anie TU.

dziala spoko z 2630, tylko jak odpalam kluczyk automatycznie sie laczy z telefonem.

pawelek32 - 24-04-2009, 22:17

witam.
mam mały problem jeśli chodzi o zestaw głośnomówiący...
mianowicie włączam BT w telefonie i absolutnie nie wykrywa zestawu samochodowego. próbowałem już wiele razy- oczywiście przy odpalonym silniku.
w serwisie ustawili go pod mój telefon i było wszystko ok.
przycisk do komend głosowych działa prawidłowo- jeśli go wcisnę to na początku pyta mnie o język.
czemu tak się dzieje?
pzdr

poziomka - 25-04-2009, 10:53

pawelek32 napisał/a:
witam.
mianowicie włączam BT w telefonie i absolutnie nie wykrywa zestawu samochodowego. próbowałem już wiele razy- oczywiście przy odpalonym silniku.
przycisk do komend głosowych działa prawidłowo- jeśli go wcisnę to na początku pyta mnie o język.
czemu tak się dzieje?
pzdr

jak mogę doradzić to
1. restart telefonu - nie pomogło -
2. spróbować sparować z innym telefonem - będzie wiadomo gdzie leży przyczyna - samochód czy telefon

ogólnie to bardzo dobra technologia i jest z nią bardzo mało problemów.

pozdrawiam
igor

Anonymous - 27-04-2009, 10:14

pawelek32 napisał/a:
witam.
czemu tak się dzieje?
pzdr

W telefonie wybierz jeszcze w opcjach BT aby łączył się z ostatnim urządzeniem albo (jeżeli już Ci ustawiali w ASO to powinieneś mieć) znane urządzenia i tam będzie Handsfree.
Nie zawsze od razu BT wykryje się nawzajem bo może masz ustawione aby tel. nie był widoczny dla wszystkich odbiorników BT (dla bezpieczeństwa).

pawelek32 - 01-05-2009, 09:06

kombinowałem na różne sposoby i nic nie zdziałałem.
poza tym pamiętam, że w ASO wpisali kod do telefonu.
przy najbliższej okazji pojadę do nich i zapisze sobie krok po kroku jak oni to robią:)
myślę, że powinni bezpłatnie spełnić moją prośbę.

spowiednik - 01-05-2009, 10:14

Nie dali Ci instrukcji użytkowania razem z autem? Tam jest wszystko łopatologicznie wyjaśnione jak parować telefon itp. Osobiście bym nie pozwolił żeby ASO mi grzebało w tych ustawieniach bo lubię mieć "po swojemu"