Nasze Miśki - Zielone skurczybyki 2,0 V6 i 2,4 DOHC
marycjusz - 02-02-2012, 09:16
Ja pierdziele, wczoraj sprzęgło się ślizgało ale normalnie można było jechać - dzisiaj u nas w nocy rekordowy mróz (nie wiem z -30 ? ) - rano odpalam, rozgrzałem Gala, jedyneczka....a tu nic!, stoi w miejscu i nie jedzie Świetnie.......po prostu świetnie...... ja mam tylko cichą nadzieję że to przez te dzikie mrozy i jak już będzie cieplej wszystko wróci do normy.
areksz121 napisał/a: | No coś Ty Wszyc coś o tym wie, a ja też robiłem raz sprzęgło na parkingu bez kanału w galancie znajomego i jakoś długo nie zeszło |
Hmmmm ..no może i tak, ja tylko umiem koła zmienić w aucie więc się nie znam dokładnie
No a Wszyc to już gdzieś pisałem że powinien medal dostać za robienie auta w takich warunkach
marycjusz - 02-02-2012, 17:57
Aktualizacja zamarzniętego sprzęgła 9 godz. później..........
.............teraz już nawet nie mogę biegu wrzucić, sprzęgło twarde i i żaden bieg nie wchodzi.......
Wszyc - 02-02-2012, 18:03
było zmieniać auto było? E56A w dohcu rządzi rzędówki górą hehe
nie wiem co ma piernik do wiatraka (prócz tej samej ilości liter) w tym co napisałem do płynu w sprzęgle ale i tak E56A lepsze!!
marycjusz - 02-02-2012, 18:10
Na początku też tak myślałem ale Wszyc, będę w Trójmieście (może latem) to dam Ci się przejechać V6tką to poczujesz różnicę, ojj poczujesz
A tymczasem idę chyba ognisko rozpalić pod Galem Che mi się pojeździć !!
Wszyc - 02-02-2012, 20:06
Szczerze? wolał bym E56A ze względu na szalone projekty 2,4 DOHC turbo zaa oceanu ta jednostka napędowa jest dla mnie jak święty gral prawie haha Tylko na naszym kontynencie mało części do ich modyfikacji jest
Jak mitsu_pl (włąsiciel E88A) powiedziałem że jest taki galant nie daleko jego Grajewa (Twój gal) to się śmiał że już wsiada w nocy w swojego transita lawet i jedzie zgarnąć w nocy tego galanta
marycjusz - 02-02-2012, 23:12
O proszę, to nie wiedziałem co knujecie No a ja w głowę zachodziłem czy go sprzedawać , czy ktoś w ogóle będzie chciał go kupić ze względu na jego specyfikę, no i zakochał się w nim mój młodszy brat, a że też i nie chciałem oddawać go byle komu więc jemu sprzedałem, ale hmmmmm jakby znalazł się jakiś chętny pasjonat to zawsze można się jeszcze dogadać, czekam na propozycje
Wszyc a co można wycisnąć jeszcze z tego silnika powiedz ?
Wszyc - 03-02-2012, 00:13
marycjusz napisał/a: | Wszyc a co można wycisnąć jeszcze z tego silnika powiedz ? |
średnio po 400KM mają gale z tym silnikiem za oceanem ale po wymianie tłoków i korb na kute a reszta to wiadomo cały niezbędny osprzęt do turbo dodatkowo co niektórzy montują 4x4 hehe można by się rozwodzić i rozwodzić jak będę miał więcej czasu to podrzuce linki ja chce podobnie czyli 4x4 ale zostaje już przy 2.0 i uturbiam więcej części jest
Dobra baza do modów no ale równie dobrze można też zwiększyć pojemność w 2.0 4G63 do 2,4 litra
marycjusz - 03-02-2012, 11:23
Wszyc napisał/a: | ale zostaje już przy 2.0 |
No to bierz mojego E56A i jego przerabiaj Tobie oddam wiedząc że trafi w dobre ręce Ja raczej nie zamierzam bawić się w takie przeróbki
Kurde widzę że ten mój USA to rodzynek jakiś
No dobra a ty jesteś pewien że ten mój silnik DOHC to seryjnie taki ? Bo jakiego gala USA bym nie oglądał to wszystkie są SOHC - u mnie w Białym jest taki ziomek który od 10 lat jeździ galami i sam ma właśnie USA ale w SOHCu i za głowę się złapał jak zobaczył mój silnik, a w zasadzie kto by go nie oglądał to się pyta czy to jakaś przeróbka z czapką od 4G63. Na allegro też znalazłem gościa który twierdzi że od kilku ładnych lat handluje Galami i też mi mówił że nie było takich w DOHCu amerykańców tylko SOHC
k@rol - 03-02-2012, 11:49
marycjusz napisał/a: | a ty jesteś pewien że ten mój silnik DOHC to seryjnie taki |
z tego co pamiętam ktoś już rozkodowywał Twój VIN z którego wynikało że to DOHC...chyba VINu nikt nie swapował
Wszyc - 03-02-2012, 11:52
marycjusz napisał/a: | No dobra a ty jesteś pewien że ten mój silnik DOHC to seryjnie taki ? Bo jakiego gala USA bym nie oglądał to wszystkie są SOHC - u mnie w Białym jest taki ziomek który od 10 lat jeździ galami i sam ma właśnie USA ale w SOHCu i za głowę się złapał jak zobaczył mój silnik, a w zasadzie kto by go nie oglądał to się pyta czy to jakaś przeróbka z czapką od 4G63. Na allegro też znalazłem gościa który twierdzi że od kilku ładnych lat handluje Galami i też mi mówił że nie było takich w DOHCu amerykańców tylko SOHC |
Spoko rok temu też bym tak mówił zapewniam Cie oryginał model GS po prostu albo silnik z niego nie chciał bym nic Ci mówić ale z tego co się orietuje to pasek rozrządu nie pasuje od 4G63 więc już może się Twoj bracki rozglądać po USA za paskiem rozrządu do tego cuda
Ja nie chce już 4G64 DOHC niestety bo mam mocniejszy silnik na oku
marycjusz - 03-02-2012, 17:42
No na klapie bagażnika ma GS dokładnie....hmmmm zaczynam dochodzić do wniosku że może on jedyny taki w Polsce
Co do rozrządu to poważnie ? No to ładnie...tak czułem że problem będzie z paskiem u nas w Polsze ..bo na allegro patrzyłem to nic nie znalazłem. A rozrząd w sumie przydałoby się zrobić, bo jak kupowałem go to niby koleżka/właściciel twierdził że jeszcze poprzedni właściciel wymieniał, a on tylko rok nim śmigał więc uznałem że na razie nie będę robił rozrządu.....wiem wiem, nie ładnie z mojej strony ;P
marycjusz - 04-02-2012, 23:57
Sprzęgło działa! CO prawda mój mechanikos nie znalazł dla mnie chwili (przez mrozy ma pełne ręce roboty ) więc nie wymieniliśmy płynu ale sprzęgło już działa, pojeździłem po mieście, dobrze się rozgrzał i wszystko wróciło do normy...czyli wszystko przez mróz Ale płyn i tak wymienię dla spokojności
marycjusz - 06-02-2012, 14:14
Ponawiam temat felg, bo jakoś prawie nikt się nie przejął moim dylematem
Które byście wybrali, oryginalnie mam takie :
Ale zastanawiam się na zakupem takich :
Gusta gustami ale mam ostry dylemat, czy zostawić oryginały czy jednak zmienić
Wszyc - 06-02-2012, 14:21
oryginał te drugie to się do opla nadają
Juiceman - 06-02-2012, 14:48
Ewentualnie 15 od EA0 przedliftowe lub poliftowe;-)
|
|
|