To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Zielone skurczybyki 2,0 V6 i 2,4 DOHC

marycjusz - 02-02-2012, 09:16

Ja pierdziele, wczoraj sprzęgło się ślizgało ale normalnie można było jechać - dzisiaj u nas w nocy rekordowy mróz (nie wiem z -30 ? ) - rano odpalam, rozgrzałem Gala, jedyneczka....a tu nic!, stoi w miejscu i nie jedzie :( Świetnie.......po prostu świetnie...... ja mam tylko cichą nadzieję że to przez te dzikie mrozy i jak już będzie cieplej wszystko wróci do normy.

areksz121 napisał/a:
No coś Ty :mrgreen: Wszyc coś o tym wie, a ja też robiłem raz sprzęgło na parkingu bez kanału w galancie znajomego i jakoś długo nie zeszło :P

Hmmmm ..no może i tak, ja tylko umiem koła zmienić w aucie więc się nie znam dokładnie :)
No a Wszyc to już gdzieś pisałem że powinien medal dostać za robienie auta w takich warunkach :D

marycjusz - 02-02-2012, 17:57

Aktualizacja zamarzniętego sprzęgła 9 godz. później..........
.............teraz już nawet nie mogę biegu wrzucić, sprzęgło twarde i i żaden bieg nie wchodzi.......

Wszyc - 02-02-2012, 18:03

było zmieniać auto było? E56A w dohcu rządzi :P rzędówki górą hehe :D :D :D :D

nie wiem co ma piernik do wiatraka (prócz tej samej ilości liter) w tym co napisałem do płynu w sprzęgle ale i tak E56A lepsze!! :D

marycjusz - 02-02-2012, 18:10

Na początku też tak myślałem :) ale Wszyc, będę w Trójmieście (może latem) to dam Ci się przejechać V6tką to poczujesz różnicę, ojj poczujesz :finga:

A tymczasem idę chyba ognisko rozpalić pod Galem :cry: Che mi się pojeździć !!

Wszyc - 02-02-2012, 20:06

Szczerze? wolał bym E56A :P ze względu na szalone projekty 2,4 DOHC turbo zaa oceanu ta jednostka napędowa jest dla mnie jak święty gral prawie haha :P Tylko na naszym kontynencie mało części do ich modyfikacji jest :(

Jak mitsu_pl (włąsiciel E88A) powiedziałem że jest taki galant nie daleko jego Grajewa (Twój gal) to się śmiał że już wsiada w nocy w swojego transita lawet i jedzie zgarnąć w nocy tego galanta :P

marycjusz - 02-02-2012, 23:12

O proszę, to nie wiedziałem co knujecie :wink: No a ja w głowę zachodziłem czy go sprzedawać , czy ktoś w ogóle będzie chciał go kupić ze względu na jego specyfikę, no i zakochał się w nim mój młodszy brat, a że też i nie chciałem oddawać go byle komu więc jemu sprzedałem, ale hmmmmm jakby znalazł się jakiś chętny pasjonat to zawsze można się jeszcze dogadać, czekam na propozycje :)

Wszyc a co można wycisnąć jeszcze z tego silnika powiedz ?

Wszyc - 03-02-2012, 00:13

marycjusz napisał/a:
Wszyc a co można wycisnąć jeszcze z tego silnika powiedz ?

średnio po 400KM mają gale z tym silnikiem za oceanem ale po wymianie tłoków i korb na kute a reszta to wiadomo cały niezbędny osprzęt do turbo :) dodatkowo co niektórzy montują 4x4 hehe :) można by się rozwodzić i rozwodzić jak będę miał więcej czasu to podrzuce linki :) ja chce podobnie czyli 4x4 ale zostaje już przy 2.0 i uturbiam więcej części jest ;)

Dobra baza do modów :) no ale równie dobrze można też zwiększyć pojemność w 2.0 4G63 do 2,4 litra

marycjusz - 03-02-2012, 11:23

Wszyc napisał/a:
ale zostaje już przy 2.0

No to bierz mojego E56A i jego przerabiaj :) Tobie oddam wiedząc że trafi w dobre ręce :) Ja raczej nie zamierzam bawić się w takie przeróbki :)
Kurde widzę że ten mój USA to rodzynek jakiś ;)

No dobra a ty jesteś pewien że ten mój silnik DOHC to seryjnie taki ? Bo jakiego gala USA bym nie oglądał to wszystkie są SOHC - u mnie w Białym jest taki ziomek który od 10 lat jeździ galami i sam ma właśnie USA ale w SOHCu i za głowę się złapał jak zobaczył mój silnik, a w zasadzie kto by go nie oglądał to się pyta czy to jakaś przeróbka z czapką od 4G63. Na allegro też znalazłem gościa który twierdzi że od kilku ładnych lat handluje Galami i też mi mówił że nie było takich w DOHCu amerykańców tylko SOHC

k@rol - 03-02-2012, 11:49

marycjusz napisał/a:
a ty jesteś pewien że ten mój silnik DOHC to seryjnie taki

z tego co pamiętam ktoś już rozkodowywał Twój VIN z którego wynikało że to DOHC...chyba VINu nikt nie swapował :wink:

Wszyc - 03-02-2012, 11:52

marycjusz napisał/a:
No dobra a ty jesteś pewien że ten mój silnik DOHC to seryjnie taki ? Bo jakiego gala USA bym nie oglądał to wszystkie są SOHC - u mnie w Białym jest taki ziomek który od 10 lat jeździ galami i sam ma właśnie USA ale w SOHCu i za głowę się złapał jak zobaczył mój silnik, a w zasadzie kto by go nie oglądał to się pyta czy to jakaś przeróbka z czapką od 4G63. Na allegro też znalazłem gościa który twierdzi że od kilku ładnych lat handluje Galami i też mi mówił że nie było takich w DOHCu amerykańców tylko SOHC

Spoko rok temu też bym tak mówił :P zapewniam Cie oryginał model GS po prostu albo silnik z niego :) nie chciał bym nic Ci mówić ale z tego co się orietuje to pasek rozrządu nie pasuje od 4G63 więc już może się Twoj bracki rozglądać po USA za paskiem rozrządu do tego cuda :P
Ja nie chce już 4G64 DOHC niestety bo mam mocniejszy silnik na oku :twisted:

marycjusz - 03-02-2012, 17:42

No na klapie bagażnika ma GS dokładnie....hmmmm zaczynam dochodzić do wniosku że może on jedyny taki w Polsce :finga:

Co do rozrządu to poważnie ? No to ładnie...tak czułem że problem będzie z paskiem u nas w Polsze ..bo na allegro patrzyłem to nic nie znalazłem. A rozrząd w sumie przydałoby się zrobić, bo jak kupowałem go to niby koleżka/właściciel twierdził że jeszcze poprzedni właściciel wymieniał, a on tylko rok nim śmigał więc uznałem że na razie nie będę robił rozrządu.....wiem wiem, nie ładnie z mojej strony ;P

marycjusz - 04-02-2012, 23:57

Sprzęgło działa! :) CO prawda mój mechanikos nie znalazł dla mnie chwili (przez mrozy ma pełne ręce roboty :D ) więc nie wymieniliśmy płynu ale sprzęgło już działa, pojeździłem po mieście, dobrze się rozgrzał i wszystko wróciło do normy...czyli wszystko przez mróz :) Ale płyn i tak wymienię dla spokojności :)
marycjusz - 06-02-2012, 14:14

Ponawiam temat felg, bo jakoś prawie nikt się nie przejął moim dylematem :P

Które byście wybrali, oryginalnie mam takie :

Ale zastanawiam się na zakupem takich :

Gusta gustami ale mam ostry dylemat, czy zostawić oryginały czy jednak zmienić :)

Wszyc - 06-02-2012, 14:21

oryginał te drugie to się do opla nadają :P
Juiceman - 06-02-2012, 14:48

Ewentualnie 15 od EA0 przedliftowe lub poliftowe;-)