To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2,5TD] Nie odpala

michoł - 04-02-2012, 15:14

[quote="Franek7"]A może coś takiego? jak w Ursusie

A co to jest za patent ? to jakiś oddzielny układ, jak to działa.
Też mam 2,5 i niby pali, nawet w te największe mrozy -24, auto parkuję pod chmurką, ale muszę go strasznie młucić żeby wreszcie zagadał. Dobrze że mam nowy akumulator który daję radę, ale obawiam się że rozrusznik tej zimy nie przetrzyma.

Myślałem żeby spróbować z tymi starterami w aerozolu ale nie bardzo jest gdzie to wpsiknąć,
jedyne miejsce które mi się wydaje dobre to zdjąć rurę na wyjściu od interkulera i psiknać do przepustnicy, tylko czy to bezpieczne ?

Franek7 - 04-02-2012, 16:38

Jeśli układ paliwa szczelny, świece ok, rozrusznik kręci jak kataryna to zostaje
ciśnienie sprężania i ew. diagnostyka układu wtryskowego
Ja mam 31 na każdym, końcówki wymienione, pompa jak dzwon

pawel80 - 04-02-2012, 17:52

[quote="michoł"]
Franek7 napisał/a:
A może coś takiego? jak w Ursusie

A co to jest za patent ? to jakiś oddzielny układ, jak to działa.
Też mam 2,5 i niby pali, nawet w te największe mrozy -24, auto parkuję pod chmurką, ale muszę go strasznie młucić żeby wreszcie zagadał. Dobrze że mam nowy akumulator który daję radę, ale obawiam się że rozrusznik tej zimy nie przetrzyma.

Myślałem żeby spróbować z tymi starterami w aerozolu ale nie bardzo jest gdzie to wpsiknąć,
jedyne miejsce które mi się wydaje dobre to zdjąć rurę na wyjściu od interkulera i psiknać do przepustnicy, tylko czy to bezpieczne ?

to ja mam podobnie kręcę kręcę kręcę i w końcu gada
ale gada tak ze ledwo co jak przejadę do 2km to wraca do normy
przewody na pewno do wymiany tylko za zimno zeby wymienić
świece to jeszcze nie sprawdzałem

piotrasek1 - 07-02-2012, 15:14

Ja też mam taki mały pstryczek jak kolega Franek7 i na razie zapala, z tym że takiego kupiłem już z tym że nie wiem jak to jest rozpracowane wiem tylko tyle że musi być po drodze jakiś przekaźnik po jak naciskam podgrzewanie to słychać pstryk.
Pozdrawiam.

wojtekhan - 11-02-2012, 20:58

Filtr i świece wymienione. Świece dobrane wg Vin.

Jest o niebo lepiej, ale w porównaniu z innymi dieslami którymi jeżdżę dalej słabo.

Dzięki wielkie wszystkim za pomoc. Przynajmniej nie muszę go katować kilka minut zanim odpali :D