To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - 100% trolowanie - ku przestrodze.

polaff - 05-02-2012, 21:15

waldi-1 napisał/a:
a powiedz mi jakie to jest niewłasciwie swiecace swiatło stop ??
czy ten policjant powiedział ?
czy miało moze inny kolor niz czerwony ?
w tv robia byle co aby tylko cos nakrecic

jakie - bez tunelu powoduje to "rozświetlanie" czerwonej poświaty na szybie w nocy co uniemożliwia widzenie czegokolwiek przez tylną szybę podczas hamowania.

waldi-1 - 05-02-2012, 21:16

to własnie mowie ze halogeny z przodu nie sa nigdzie zapisane jako obowiazkowe i wcale nie musisz miec ich miec a jak masz to nie musza byc sprawne, zakładajac sobie np zderzak tuningowy masz badz nie masz miejsca na halogeny a jak sa to napewno te fabryczne nie beda ci pasowac
deejay - 05-02-2012, 21:17

waldi-1 napisał/a:
olego wiem co pisze, a jak niewiarzysz to poczytaj o tym , w kodeksie jest napisane jasno co i jak a policjant nie moze sobie tworzyc własnych przepisow

waldi , bzdury piszesz , na kazdym przeglądzie diagnosta sprawdza oswietlenie pojazdu , jesli mamy np. spaloną zarówke w swietle tylnym przeciwmgielnym to potrafi nawet nie przepuścici auta z przeglądu , a co ty mu powiesz , ze masz nie sprawne i nie musi sprawdzac ci tego bo to nie działa i go nie uzywasz :?:

waldi-1 - 05-02-2012, 21:17

polaf, a jak jestes w stanie mi to pokazac ze tego tunelu niema ?

czy nie uwazasz ze podczas deszczy swiatło sie nie rozprasza przy mokrej szybie?

polaff - 05-02-2012, 21:18

proponuję skończyć tą bezsensowną dyskusję.

Jak trafisz na kompetentnego to zabierając Ci dowód rejestracyjny pod konkretną podstawę prawną.

A puki co skończmy udowadnianie sobie kto ma rację bo to bez sensu.

komarsnk - 05-02-2012, 21:20

waldi-1 napisał/a:
polaf, a jak jestes w stanie mi to pokazac ze tego tunelu niema ?

czy nie uwazasz ze podczas deszczy swiatło sie nie rozprasza przy mokrej szybie?

Chłopie weź coś na wstrzymanie. Widać nie masz bladego pojęcia o konstrukcji trzeciego światła stop i próbujesz wcisnąć ludziom swoje dziwne racje. Co mają PRZEPISY odnośnie światła stop do rozpraszania światła na mokrej szybie? Zastanów się co piszesz.

waldi-1 - 05-02-2012, 21:21

tak, sprawdza oswietlenie, czyli swiatła mijanie, drogowe, kierunkowskazy, stop, swiatło przeciwmgłowe z tyłu oraz cofania, a napewno nie sprawdza przeciwmgłowych z przodu, prosty przykład, w galancie avance w halogenie jest dodatkowe dalekosiezne, diagnosta tez niepowinien podbic przegladu bo on nie wie co to jest i tego nie powinno byc

jak juz napisałem jest jasno napisane co w samochodzie ma byc i jaki ma miec kolor

polaff - 05-02-2012, 21:21

pisałem skończmy tą dyskusję bo to sensu nie ma. Trzech na jednego na maxa upartego - bzdura...
waldi-1 - 05-02-2012, 21:23

ja tez jestem tego zdania aby to skończyc, a co to racji to proponume poczytac troszke kodeksu a potem cos napisac :D pozdrawiam
komarsnk - 05-02-2012, 21:23

polaff napisał/a:
pisałem skończmy tą dyskusję bo to sensu nie ma. Trzech na jednego na maxa upartego - bzdura...

Ale to nie jest pierwszy wątek tego typu. Mam nadzieję, że ostatni. Zaczyna się robić lekki trolling.

polaff - 05-02-2012, 21:23

waldi-1 napisał/a:
diagnosta tez niepowinien podbic przegladu
wiesz może Twoj diagnosta, który podbija Ci z niesprawnymi halogemi by nie podbił, ale inteligentny bo sprawdził czemy tak jest i czy jest na homologacjia...
carbon11 - 05-02-2012, 21:24

waldi-1 napisał/a:
w galancie avance w halogenie jest dodatkowe dalekosiezne, diagnosta tez niepowinien podbic przegladu bo on nie wie co to jest i tego nie powinno byc

no teraz to juz się wygłupiłeś :mrgreen: albo żarty sobie robisz :mrgreen:

Anonymous - 05-02-2012, 21:28

waldi-1, Twoje ostatnie teorie na temat zenonów, czy olei do silnika sprawiają że głowa puchnie....skończ proszę bo jest tak jak piszą chłopaki. Jak masz zamontowane halogeny nie ważne czy przez fabrykę czy przez siebie to mają one działać i świecić poprawnie, jeżeli jest inaczej możesz stracić za to dowód przy dowolnej kontroli.
komarsnk - 05-02-2012, 21:29

waldi-1 napisał/a:
ja tez jestem tego zdania aby to skończyc, a co to racji to proponume poczytac troszke kodeksu a potem cos napisac :D pozdrawiam

to tak na deserek żeby zakończyć tą dziecinadę PRZYKŁAD Z ŻYCIA WZIĘTY :twisted: :axe:

deejay - 05-02-2012, 21:31

carbon11 napisał/a:
waldi-1 napisał/a:
w galancie avance w halogenie jest dodatkowe dalekosiezne, diagnosta tez niepowinien podbic przegladu bo on nie wie co to jest i tego nie powinno byc

no teraz to juz się wygłupiłeś albo żarty sobie robisz

I tu powinien byc koniec tematu umarłem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: