Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Avance 2.5 V6, 2000r, kombi, srebrny, Czaple
Anonymous - 14-02-2012, 00:22
ITU, nie ma co liczyć na gratisy, po pełnym ostatnim serwisie kosztowało by raczej kilka tyś drożej.
ITU - 14-02-2012, 20:01
Byłem dzisiaj oglądać tego Gala no i... nim wróciłem. Co by tu napisać. Silnik moc ma, skrzynia płynnie zmienia biegi. Przy wdepniętym hamulcu blokuje obroty około 2000 tyś. i nie idzie dalej. Zawieszenie sprawdzone na stacji diagnostycznej - trzyma się "kupy. Amory przód 67% i 72%, tył po 76%. Hamulce dobre (tarcze mają niewielkie ranty), nierozgrzane miały słabo wyczuwalne bicie, po rozgrzaniu tego efektu nie było. Środek ładny, poza fotelem kierowcy, który na dolnej części wygląda jakby go kot potargał pazurami. Reszta tapicerki ładna, w bagażniku również. Kierownica również ładna, niepowycierana na górze, lekko odbarwione boki. Elektryka sprawna (trzeba było jedynie zmienić 2 żarówki). Z tego co nie działa w aucie to spryskiwacz tylnej szyby. Silnik w miarę schludny, lekko zapocony na łączeniu skrzyni z silnikiem, pracuje równo, odpala bez problemu i bardzo szybko.
Więcej opiszę w poście przedstawiającego mojego Galanta.
luniu1 - 14-02-2012, 20:03
a co było bite?co malowali?
fj_mike - 14-02-2012, 20:17
ITU napisał/a: | Amory przód 67% i 72%, tył po 76%. |
Tym się nie sugeruj. Testy amorków w Galancie nie są miarodajne. Nie twierdzę, że są złe.
ITU napisał/a: | Hamulce dobre (tarcze mają niewielkie ranty), nierozgrzane miały słabo wyczuwalne bicie, po rozgrzaniu tego efektu nie było. |
Hamulce to temat rzeka
ITU napisał/a: | lekko zapocony na łączeniu skrzyni z silnikiem |
Najpewniej uszczelniacz wału, koszt nowego nieduży ale trzeba skrzynkę zrzucać.
ITU, czekam na temat w Naszych Miśkach.
luniu1, tam będziesz mógł zadać pytanie. ]
Zamykam.
|
|
|