Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0T] BEZPIECZNIKI - Mitsubishi Outlander 1 generacji
Bzyk_R1 - 22-05-2017, 20:20
Zerwikaptur napisał/a: | Gdzie te zapasowe bezpieczniki powinny się znajdować? Mojego Outlandera tureckie hordy zza Odry chyba ogołociły nawet z tego :/
BTW. Czy Outlander I miał fabrycznie roletę bagażnika? |
W skrzynce pod maską jak i pod schoweczkiem w kabinie są puste miejsca gdzie powinny być zapasowe bezpieczniki. Rozpoznasz po pustym polu w rozpisce który do czego i po braku blaszek w gnieździe bezpiecznika.
Roleta to wyposażenie standardowe. Jak nie ma to ktoś sobie przywłaszczył.
Zarówno w silniku 2.0 jak i 2.4 spryskiwacze zależały od wersji wyposażenia. W standardzie występowały w "Dakar" i "Turbo"
Zerwikaptur - 23-05-2017, 10:44
Bzyk_R1 napisał/a: | W skrzynce pod maską jak i pod schoweczkiem w kabinie są puste miejsca gdzie powinny być zapasowe bezpieczniki. Rozpoznasz po pustym polu w rozpisce który do czego i po braku blaszek w gnieździe bezpiecznika. |
Dzięki za informacje, dzisiaj poszukam.
elektryk - 23-05-2017, 10:59
Zerwikaptur napisał/a: | Nie mogę odpowiedzieć na Twoją PW (wiadomość wciąż wisi jako Do wysłania) | Wiadomość wisi bo kolega jej jeszcze nie przeczytał.
Murowaniec - 05-10-2018, 23:55
Padło mi gniazdo zapalniczki w kabinie. Wg schematów z poprzedniej strony jest to bezpiecznik 25 (pod schowkiem). jak się do niego dostać? Skrzyneczka wygląda na prztmocowaną śrubami albo ja coś pokręciłem po ciemku. Czy sa tam zwykłe zatrzaski czy faktycznie tylko wkręty?
Bizi78 - 05-10-2018, 23:59
Murowaniec - 06-10-2018, 00:14
Podziękował Ale jak wyłączyć dany obwód elektryczny? Nie wystarczy po prostu wyjąć bezpiecznik i włozyć nowy?
Bizi78 - 06-10-2018, 09:14
Murowaniec napisał/a: | Ale jak wyłączyć dany obwód elektryczny? Nie wystarczy po prostu wyjąć bezpiecznik i włozyć nowy? |
Instrukcji chodziło aby robić to na zgaszonym aucie, najlepiej wyjmij kluczyk ze stacyjki i tyle .
Murowaniec - 06-10-2018, 11:19
No i nie bardzo. Wymieniłem nr 9 (był okopcony) i dodalem nr 24 ( było puste miejsce) i nic. Najzabawniejsze że nawet bez obu gniazdo w bagażniku daje prąd.
Czy jest to sprawa bezpiecznika pod maską? Można prosić o schemat? Niestety mam instrukcję po holendersku i to niekompletną.
Bizi78 - 06-10-2018, 11:34
Murowaniec napisał/a: | Najzabawniejsze że nawet bez obu gniazdo w bagażniku daje prąd.
Czy jest to sprawa bezpiecznika pod maską? |
Tak, do gniazdka z tyłu jest bezpiecznik pod maską.
Co do 9 to sprawdź bo może masz zwarcie i ciągle się pali bezpiecznik.
W niektórych miśkach czasem jest dodatkowy bezpiecznik przy gniazdku ale to właściciele O1 muszą potwierdzić bo ja nie wiem.
24 chyba powinien być pusty tak wynika z instrukcji.
Ogólnie na forum masz instrukcję w języku PL ale trochę kiepsko zrobioną .
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=58414
elektryk - 16-10-2018, 13:22
Bizi78 napisał/a: | W niektórych miśkach czasem jest dodatkowy bezpiecznik przy gniazdku ale to właściciele O1 muszą potwierdzić bo ja nie wiem. | Jeśli chodzi o tylne gniazdko w bagażniku to bezpiecznik jest na przewodzie do modułu zasilania gniazdka haka holowniczego.
woojas25 - 16-07-2019, 06:44 Temat postu: bezpiecznik gniazda 12v tył witam koledzy, gdzie znajduje sie bezpiecznik od tego gniazda , patrzylem w skrzynce pod kierą , i nie ma , a dzieciaki mi monete tam wsadzily i nie dziala.
Bizi78 - 16-07-2019, 08:14
woojas25 napisał/a: | patrzylem w skrzynce pod kierą |
Teoretycznie powinien być pod maską, górny lewy róg skrzynki z bezpiecznikami.
[ Dodano: 16-07-2019, 08:18 ]
Poniżej masz temat o bezpiecznikach w OI .
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=70659&start=0
woojas25 - 16-07-2019, 18:20
dzieki bardzo
|
|
|