To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] nie odpala

pamar - 22-02-2012, 15:12

A co w końcu z -
mkm napisał/a:
iza, musisz go "nauczyć obrotów".

:?:
Iza próbowałaś wczoraj coś w tym kierunku?

Radek - 22-02-2012, 15:19

IMO nie wydaje mi się, aby to coś pomogło, ja swojego wielokrotnie odłączałem od aku i owszem "uczył" się chwilę obrotów, ale nigdy nie gasł, jedynie miał naprawdę lekkie wahnięcia obrotów przez.. nie wiem 5, max 10 km
avon1982 - 22-02-2012, 20:24

witam serdecznie wszystkich mam mały problem z coltem 1.3 95 brak iskry prosze o pomoc pozdrawiam
iza - 22-02-2012, 23:20

Radek napisał/a:
IMO nie wydaje mi się, aby to coś pomogło, ja swojego wielokrotnie odłączałem od aku i owszem "uczył" się chwilę obrotów, ale nigdy nie gasł, jedynie miał naprawdę lekkie wahnięcia obrotów przez.. nie wiem 5, max 10 km

gasnie caly czas wszystko odloczone a nic tak samo jak dojezdzam do skrzyzowania badz skretu nawet przy parkowaniu GASNIE ah taka jazda tonie jazda

wichura1 - 23-02-2012, 14:41

A co z czytaniem błędów diodą? ECU samo diagnozuje uszkodzenia i niekoniecznie musi się świecić "Check engine". Jeżeli okaże się, że nie ma błędów, prawdopodobnie będzie uszkodzony aparat zapłonowy, lub do wymiany kondensatory w ECU, no i do sprawdzenia silniczek krokowy, bo to on steruje wolnymi obrotami.

avon1982 ciebie to też dotyczy. kondensatory ECU i tranzystor mocy aparatu zapłonowego, to chyba jedyne wady CA0 iCB0.

iza - 26-02-2012, 16:07

koledzy jestem od wczoraj szczesliwaaaa na maxa :D autko jezdzi jak szalone :D wystarczylo wymienic swiece a dochodzenie bylo co nie miara :D
pomogl mi bardzo kolega :D carbon11 :D doradzil itd