To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Ile ?

wojzi - 26-03-2012, 01:05

ad 1. Z tego co pamiętam zbiornik to chyba 60 litrów. Rezerwa świeci się u każdego nieco inaczej - u mnie jak zostaje ok. 5 litrów.
ad 2. To zależy, gdzie i jak jeździsz - jak tylko po mieście, krótkie trasy to nie liczyłbym na dobrnięcie do 600 km. Jak w trasie to możę i 1000 się da - nie wiem nie sprawdzałem
ad 3. Patrz punkt 1 - nigdy nie próbowałem jeździć dalej niż do stacji jak zapaliła się rezerwa, ale z matematki by wynikało, że po mieście ok 50 km.
ad. 4 Nie znaju
ad. 5 Jak wskazówka spadnie Ci do 0 to możesz jeszcze spokojnie trochę jechać - rezerwa zapala się jak wskazówka zejdzie już widocznie poniżej 0 - dlatego nawet na początku myślałem, że mam "rezerwę" spaloną.
ad. 6 Jak nie jeździsz jak kot z pęcherzem to pewnie spalona. Mnie prawie zawsze w którymś momencie się zapala.

PS Pojaw się w ten piątek na spocie w Kraku to pogadamy dokładniej.

daron64 - 29-03-2012, 07:07
Temat postu: Re: spalanie
pawlo napisał/a:
Ja na dojazdach do pracy 14km w jedną strone na pełnym zbiorniku 5 litrów rezerwy robie 650 km nie wiem czy to dobrze na GDI wyświetlacz 8,5

Heh od poniedzialku zaczynaja sie dojazdy 5x w tygodniu, 2x dziennie po 10km..chyba trzeba pod pedal gazu wstawic zelbetonowy kloc i zostac regionalnym masta ecodrajwingu

thefirm - 31-03-2012, 00:52

wojzi - coraz rzadziej jestem w Krakowie, bywam tam w interesach ostatnimi czasy jeden, dwa dni w tygodniu w piątek byłem już u siebie.
Zresztą po przygodach jakie mnie spotkały na krakowskich parkingach, szkoda pokazywać światu moje autko :/ Znajdę czas to blacharz będzie miał dużooo pracy, błotnik też mi ktoś uwalił poklejony jest ://