To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki Dzieciom - 5. MitsuManiaki Dzieciom - Arturek 7 lat-MARZENIE SPEŁNIONE

gulgulq - 20-02-2012, 20:40

:| :| :|

rozumiem ze na razie wstrzymujemy wysyłkę do mnie ??

Firebee - 20-02-2012, 20:42

nie. wysyłka do Ciebie pozostaje aktualna.. Dziewczynka, o której jutro napiszę, również będzie z podkarpacia
pozdr

Anonymous - 20-02-2012, 22:01

Wszystko jedno które dzieci go otrzyma. Dla mnie liczy się fakt pomocy któremukolwiek z tych dzieci.
Firebee - 22-02-2012, 09:32

Ok. Wracamy do Arturka. Zdecydowałem i mam nadzieję, że przyznacie mi rację, że Arturek dostanie od nas komputer. Już tłumaczę o co chodzi.
Arturek nie widzi, praktycznie nie czuje (ma przeprowadzaną rehabilitacje ruchową), jedyne co odbiera i na co reaguje to dźwięki. Nie ma też zbyt dużysz szans, by stan Arturka się polepszył

Pani z Hospicjum uznała że takiemu dziecku nie przyda się komputer. Nauczycielka, która do niego przychodzi z własnym laptopem odtwarza Arturkowi różne dźwięki (zwięrzątek, ptaszków, itp. itd), na co Arturek reaguje...

Rodzice Arturka jednak są pełni wiary, że gdyby mieli taki komputer mogliby częściej pracować z Arturkiem i wierzą, że to poprawi stan zdrowia Arturka...

A wiara u rodziców jest też wiarą u Arturka. Dziecko odczuwa na pewno stan emocjonalny rodziców.

Więc proponuję przekazać komputerek Arturkowi. Drukarka raczej się nie przyda, ale najważniejsze to głośniki.

Jeśli się zgadzacie to przesyłajcie wszelkie potrzebne rzeczy do kolegi gulgulq

Pozdrawiam
Patryk

vince_81 - 23-02-2012, 08:39

Głośniki wysłane wczoraj do gulgulq, cieszę się, że mogłem pomóc :biggrin:
Pozdrawiam!

gulgulq - 23-02-2012, 18:12

dziś dotarła do mnie drukarka od Marcinchojnacki

chciałbym tutaj małą uwagę techniczną wtrącić - starajmy się by dar który przekazujemy był czymś kompletnym, funkcjonalnym i w dobrym stanie,
pamiętajmy żeby rzeczy które trafiają do ludzi były w pełni sprawne i nie sprawiały kłopotu, zwłaszcza że nasi podopieczni to większości przypadków ludzie bardzo biedni a taki komputer to dla nich może być technologia z kosmosu...

wiem że darowanemu koniowi się nie patrzy w zęby i przepraszam za to moje gdybanie :)
drukarka dotarła w całości ale brak jej wyposażenia podstawowego: przewodów i sterowników,
toner jest i rozumiem że jest nowy,
trochę byłoby mi wstyd zawieźć do ludzi taki niekompletny sprzęt

zwłaszcza że przewiduję taką sytuację że na miejscu będę musiał cały komputer poskładać, popodpinać i uruchomić... i ewentualnie zrobić małe przeszkolenie :)

Firebee - 23-02-2012, 18:33

Marcinchojnacki prawdopodobnie takie tylko drukarki posiada (zresztą większą ilość, resztę przesyła mnie). Jeśli brakuje podzespołów piszecie do mnie na PW, a ja albo przelewam pieniążki, albo sam kupuję podzespoły.
Kabel czy sterowniki to akurat nie problem:)
pozdr

dziękuję wszystkim ofiarodawcom..

Marcinchojnacki - 25-02-2012, 13:09

Wszystkie następne rzeczy będę wysyłał kompletne, zapomniało mi się dorzucić tych kabli. Odnośnie tonerów w drukarkach i materiałów eksploatacyjnych mogę zapewnić że wszystkie drukarki będą po konserwacji i z tonerami praktycznie pełnymi, tak żeby można było na nich podrukować przynajmniej te kilka tysięcy kartek.
gulgulq - 25-02-2012, 14:24

dziś dotarły do mnie głośniczki od vince_81 :)

[ Dodano: 01-03-2012, 17:14 ]
dziś dostałem dysk 80Gb i pamięć 256 MB od vendetta :)

[ Dodano: 01-03-2012, 17:20 ]
podsumowując do kompletu dla Arturka brakuje nam:
klawiatura
mysz
monitor
stacja robocza

stacje roboczą mogę dorzucić od siebie:
Compaq Evo D310v z Windows XP
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=68583

pytanie do dyskusji:
dysk który mam od vendetty 80GB można dołożyć do komputera, lub podmienić a ten na wyposażeniu (37GB) zachować ewentualnie na inna okazję
pamięci muszę sprawdzić czy są kompatybilne i czy jest miejsce na wpięcie

MartinMM - 01-03-2012, 20:34

"Oryginalnie zapakowany" monitor wysłałem dopiero dzisiaj do gulgulq, przepraszam, że tak długo ale wcześniej nie dałem rady.
gulgulq - 02-03-2012, 19:28

Martinos napisał/a:
"Oryginalnie zapakowany" monitor wysłałem dopiero dzisiaj do gulgulq, przepraszam, że tak długo ale wcześniej nie dałem rady.

monitor dotarł :) ...zapakowany jak jajko :)

zacznę jutro składać sprzęt w całość i sprawdzać sprawność..

kto chciałby się jeszcze dołączyć i podarować Arturowi klawiaturę i mysz ??
ewentualnie zamiast myszy myślę że dobrym rozwiązaniem byłby trackball

Firebee - 02-03-2012, 20:26

gulgulq, rodzice beda odtwarzac dzwieki Arturkowi.. Dzwieki zwierzątek i ptaszkow.. sam Arturek nie da rady na tym komputerze narazie pracowac..
MartinMM - 02-03-2012, 22:24

gulgulq, jutro wyśleklawiature i myszke

Nie miałem oryginalnego opakowania z monitora i musiałem go zbudować :) heh sama robota zajeła mi około godziny :)

MartinMM - 06-03-2012, 11:12

Po sprawdzeniu myszki i klawiatury, wstyd mi było wysyłać zniszczone urządzenia dlatego zakupiłem nową myszkę i klawiaturę. Dzisiaj ale dopiero po 15 wyśle te urządzenia do gulgulq,
gulgulq - 09-03-2012, 12:27

dziś dostałem naklejki od Firka

czekam na klawiaturę i zaczynam kompletować sprzęt - jak się uda to następny weekend komputer pojedzie do Artura