To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Nie działają światła pozycyjne

Nysa - 09-09-2015, 19:45
Temat postu: Brak pozycyjnych oprócz prawa tylnej! dziwna sprawa
Zakladam w ciagu miesiaca juz 3 temat, ale dzieją sie jak na moją głowe naprawde dziwne rzeczy. Samochód raczej ostatnie dni nie jest uzywany gdyz cały czas doprowadzam go do stanu idealnego. Nie lubie poprostu jezdzic niedopracowanym samochodem. Wczoraj wymienialem zarówke w tunelu srodkowym i w schowku. Po zapaleniu pozycyjnych czyli przekrecenia przelacznika o jeden obrot, zapala sie tylko i wylacznie prawa tylna pozycja, przód nie dziala oswietlenie rejestracji równiez(nowe zarowki wszedzie, sam wymienialem), oswietlenie schowak róeniez nie dziala natomiast tunel i trojkat awaryjnych swiecą. Po przekreceniu stacyjki wlacza sie oswietlenie climatronica oraz gasnie trojkocik awaryjnych. Pozycja i osw. rej oraz schowek dalej nie swiecą, swiatla mijania swiecą. Ma ktos jakis pomysl na taka sytuacje? Czytalem troche o zespolonym ale wtedy nie dzialalo by nic a tu prawa sie swieci.
Ewcia80 - 02-06-2016, 21:45

Hejka.Problem nie dotyczy światel pozycyjnych ale mijanie.Nie moglam znaleźć tematu o mijania wiec tutaj piszę.Otóż mam problem ze śwaitlami mijania od strony pasażera.Prawdopodbnie chodzi o tę rzecz:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/7d029f05c047fbe1
Ta kostka jest jakaś luźna jakby sie na mocowaniach poluzowała.Spiełam ją trytką i niby jest teraz cała,ale przez ta trytkę nie do konca chce sie wcisnać na żarowke.Czy ta częśc jest rozbieralna?Co mozna z tym zrobić?Mozna to jakoś "podkleic"?Czy ta częśc jest mozliwa do wymiany?Ma ktoś taką częśc na sprzedaż ewentulanie?

Hugo - 02-06-2016, 22:46

Kostka jest wymienna. Jest również rozbieralna, wystarczy podważyć 3 zatrzaski, odsunąć jej tylną ściankę i wyciągnąć wtyczki.