To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - mystek - Mitsubishi Mirage Turbo '89

rosomak1983 - 22-02-2012, 15:17

Zielu, ale to jest USDM :D ale z japonii.

Mystek no ale chyba odpaliłes silnik sprawdziłes luzy turbiny etc ????
No chyba ze ten sprzedajacy to jakis zaufany gosc.

Kleju - 22-02-2012, 15:18

Ścigasz się? :D :wink:

Fajna furka, zwłaszcza silnik :mrgreen: Ja bym chyba długo z serią nie wytrzymał :lol:

BeNeK - 22-02-2012, 16:07

Gratki mystek ! Fajny colcik :D Ten silniczek jest w DOHC-u ? czy to jest sohc ?
whatever... colt jest świetny !
Na jdmoption albo passwor:jdm, czytałem ze przymierzałeś się do toyoty starlet :D No ale na szczęście nie zbłądziłeś :mrgreen:

rosomak1983 - 22-02-2012, 16:26

DOHC.
Zielu - 22-02-2012, 16:38

Rosomak wiem że Mirage to USDM ale generalnie jest to Mitsu, czyli marka japońska, projekt japoński więc i auto (klasyk) japoński :wink:
FTOrek - 22-02-2012, 16:47

Super autko.
W instrukcji obsługi pisze-zalecana ostrożność.
Szerokiej drogi.

Anonymous - 22-02-2012, 17:33

hehe ja juz widziałem po Tobie jak akumulator odbierałem, że coś w turbo jest w temacie he :) i nagle Bach! - Rarytasik!
mkm - 22-02-2012, 20:15

mystek, szczerze Ci go zazdroszczę 8) , a na moją pomoc w przywróceniu mu formy możesz liczyć.

a to sobie zapamiętaj!
Cytat:
W instrukcji obsługi pisze-zalecana ostrożność.

mystek, złożył ustne oświadczenie przy świadkach, że nie zrobi krzywdy, ani sobie, ani autu, więc trzymam go za słowo...

Jest to bez dwóch zdań prawdziwy unikat.

wojzi - 22-02-2012, 22:38

tomek84 napisał/a:
fajna furka, felgi totalnie nie te

A mi się tam te felgi podobają, jak:
mystek napisał/a:
felgi do zmiany, ale w późniejszym czasie,

późniejszy czas nadejdzie to daj znać.

tomek84 napisał/a:
pisałeś coś, że będziesz chciał teraz auto tanie w utrzymaniu :mrgreen:

widocznie dziewczynie się spodobało :P

A na poważnie autko super. Teraz nie masz już wyjścia, ale musisz się pojawić na spocie i pochwalić wozem.

Fajnie, że jednak Misia kupiłeś.

Marcin-Krak - 22-02-2012, 23:01

Dbaj o niego :!: :mrgreen:
Zacna furka.

mystek - 22-02-2012, 23:01

#Zielu - białe tarcze zrobił DEDOOR, ale mam czarne, ori tarcze do niego, także kwestia przełożenia. Natomiast siedziałem na razie w nim tylko raz, więc ciężko mi powiedzieć i się określić, czy coś mi nie pasuje :) . Przyszłość pokaże.

#Ross - Dedoor odpalił go przy nas, pokręcił trochę rozrusznikiem i odpalił po chwili. Chodził gdzieś 10min odpalony, ale ani nie wciskaliśmy gazu, ani nic. Auto generalnie chodziło równo, ładnie, nie było nic dziwnego słyszalnego. Auto stoi w jednym miejscu dłuższy czas, a pod nim suchutko. Jedynie poci się pod pokrywą zaworów, delikatnie.

Auto serwisował u p. Leszka, mitsumaniakowego mechanika na małopolskę. Dzwoniłem do niego i pytałem o to auto, to mówił, że nigdy nic tam nie robił przy silniku. Przypuszczam, że nie było nic do roboty po prostu.

Generalnie DEDOOR sprawia wrażenie zaufanej osoby, dużo mówił o aucie, co jest do zrobienia, co było robione, jak go użytkował itd itp, także wierzę, że nie będzie to mina, ale... poczekajmy do przyszłego tygodnia, tak będzie lepiej :)

#Kleju - haha, no teraz to już chyba mógłbym startować z Cyborgiem? :lol: Czy nadal słabo? :P

Ty jesteś przyzwyczajony do szybkiego auta, a po drugie masz nałóg modzenia :P ja się przesiadam do auta o ok. 2s szybszego do pierwszej setki, więc to spooory przeskok. Wystarczy mi. Ba, nawet 1.6 CJtkowe było super i na dzień dzisiejszy takie auto mi spokojnie starcza :) . No, ale że trafiło się coś żwawszego, to nie będę narzekał :P ale na dzień dzisiejszy - doprowadzenie do zadbanej serii + blow off :badgrin: :P

#Benek - DOHC jak najbardziej, generalnie pod maską jest to całkiem spory klocek (w porównaniu do 1.6 SOHC z CJtki).

Starletka nadal wydaje mi się super samochodzikiem :) szkoda tylko, że ubogie wyposażenia do tego szły :(

#Browar - wtedy jeszcze nie wiedziałem nic o DEDOORowym Mirage'u. Nigdy bym o nim nie pomyślał. Mnie generalnie jara stare, dobre N/A, ale wszystkiego trzeba spróbować w życiu :)

#mkm - dzięki Maciek :) . Dam Ci się garnąć :P .

Zgadza się, że tak też powiedziałem Maćkowi. Zresztą odnośnie mojego wypadku CJtką, to pisałem na forum, jak do tego doszło, w jakich okolicznościach. Myślę, że nauka na błędach to najlepsze doświadczenie.

#Wojzi - nie ma problemu. Na razie chcę to ogarnąć wszystko, jak auto okaże się sprawne, to na pewno będę chciał je sprzedać i kupić jakieś 15-tki. Także w razie czego będę się odzywał :)

rosomak1983 - 23-02-2012, 01:06

mystek napisał/a:
#Ross - Dedoor odpalił go przy nas, pokręcił trochę rozrusznikiem i odpalił po chwili. Chodził gdzieś 10min odpalony, ale ani nie wciskaliśmy gazu, ani nic. Auto generalnie chodziło równo, ładnie, nie było nic dziwnego słyszalnego. Auto stoi w jednym miejscu dłuższy czas, a pod nim suchutko. Jedynie poci się pod pokrywą zaworów, delikatnie.

turbinke trzeba było sprawdzic czy nie dymi czy cos bije... jaki ma luz na wirnikach.
jak silnik chodził rowno itp to sam silnik pewnie w porzadku :D

Acha pomysl o kondesatorkach w ECU bo ta czesc najtrudniej potem zdobyc.

Hubeeert - 23-02-2012, 10:49

Jak samochód dłuższy czas nie jeździł to wymień pasek rozrządu.
Turbina jest dość pancerna.

Rozsądku za kierownicą życzę, samochód potrafi być nerwowy przy kierowcy nieprzyzwyczajonym do jazdy nim.

mystek - 23-02-2012, 13:06

#Hubert - wszystko będzie mi robił mechanik, także zobaczymy co tam będzie do roboty, a co mechanik uzna jeszcze za sprawne.

Przeczytałem niedawno cały Twój temat o Mirageu i naprawdę niesamowite boje z nim miałeś. Mam nadzieję, że u mnie tak nie będzie, ale wydaje mi się, że Ty już z pełną świadomością kupiłeś auto, które wymagało reanimacji. Zgadza się? Czy kupiłeś zadbany egzemplarz... pozornie?

Chciałem jeszcze zapytać - jaki olej do niego lałeś? Na forum USA pisali mi, żebym lał pełny syntetyk, natomiast DEDOOR zmieniał z 5w40 na 10w40 kiedy go kupił i aktualnie zalany jest Castrolem Magnatec 10w40. Pytanie czy warto wracać do 5w40, kiedy nie ma wycieków (z wyjątkiem pokrywy), czy nie warto? Mam baniak Motula 10w40, gdyż miałem wymieniać olej w mojej byłej CJtce w poniedziałek, a w piątek rozbiłem auto, więc olej mi się ostał. Zastanawiam się czy go nie wlać właśnie.

rosomak1983 - 23-02-2012, 13:38

mystek napisał/a:
ale wydaje mi się, że Ty już z pełną świadomością kupiłeś auto, które wymagało reanimacji. Zgadza się? Czy kupiłeś zadbany egzemplarz... pozornie?

mi sie wydawało ze Hubert dostał to auto a nie kupił. Hubercie ??
10W40 tez bedzie ok, a jak nie bedzie Ci nic kapac ani ubywac przejdz na full..