Nasze Miśki - mystek - Mitsubishi Mirage Turbo '89
rosomak1983 - 22-02-2012, 15:17
Zielu, ale to jest USDM ale z japonii.
Mystek no ale chyba odpaliłes silnik sprawdziłes luzy turbiny etc ????
No chyba ze ten sprzedajacy to jakis zaufany gosc.
Kleju - 22-02-2012, 15:18
Ścigasz się?
Fajna furka, zwłaszcza silnik Ja bym chyba długo z serią nie wytrzymał
BeNeK - 22-02-2012, 16:07
Gratki mystek ! Fajny colcik Ten silniczek jest w DOHC-u ? czy to jest sohc ?
whatever... colt jest świetny !
Na jdmoption albo passwor:jdm, czytałem ze przymierzałeś się do toyoty starlet No ale na szczęście nie zbłądziłeś
rosomak1983 - 22-02-2012, 16:26
DOHC.
Zielu - 22-02-2012, 16:38
Rosomak wiem że Mirage to USDM ale generalnie jest to Mitsu, czyli marka japońska, projekt japoński więc i auto (klasyk) japoński
FTOrek - 22-02-2012, 16:47
Super autko.
W instrukcji obsługi pisze-zalecana ostrożność.
Szerokiej drogi.
Anonymous - 22-02-2012, 17:33
hehe ja juz widziałem po Tobie jak akumulator odbierałem, że coś w turbo jest w temacie he i nagle Bach! - Rarytasik!
mkm - 22-02-2012, 20:15
mystek, szczerze Ci go zazdroszczę , a na moją pomoc w przywróceniu mu formy możesz liczyć.
a to sobie zapamiętaj!
Cytat: | W instrukcji obsługi pisze-zalecana ostrożność. |
mystek, złożył ustne oświadczenie przy świadkach, że nie zrobi krzywdy, ani sobie, ani autu, więc trzymam go za słowo...
Jest to bez dwóch zdań prawdziwy unikat.
wojzi - 22-02-2012, 22:38
tomek84 napisał/a: | fajna furka, felgi totalnie nie te |
A mi się tam te felgi podobają, jak:
mystek napisał/a: | felgi do zmiany, ale w późniejszym czasie, |
późniejszy czas nadejdzie to daj znać.
tomek84 napisał/a: | pisałeś coś, że będziesz chciał teraz auto tanie w utrzymaniu |
widocznie dziewczynie się spodobało
A na poważnie autko super. Teraz nie masz już wyjścia, ale musisz się pojawić na spocie i pochwalić wozem.
Fajnie, że jednak Misia kupiłeś.
Marcin-Krak - 22-02-2012, 23:01
Dbaj o niego
Zacna furka.
mystek - 22-02-2012, 23:01
#Zielu - białe tarcze zrobił DEDOOR, ale mam czarne, ori tarcze do niego, także kwestia przełożenia. Natomiast siedziałem na razie w nim tylko raz, więc ciężko mi powiedzieć i się określić, czy coś mi nie pasuje . Przyszłość pokaże.
#Ross - Dedoor odpalił go przy nas, pokręcił trochę rozrusznikiem i odpalił po chwili. Chodził gdzieś 10min odpalony, ale ani nie wciskaliśmy gazu, ani nic. Auto generalnie chodziło równo, ładnie, nie było nic dziwnego słyszalnego. Auto stoi w jednym miejscu dłuższy czas, a pod nim suchutko. Jedynie poci się pod pokrywą zaworów, delikatnie.
Auto serwisował u p. Leszka, mitsumaniakowego mechanika na małopolskę. Dzwoniłem do niego i pytałem o to auto, to mówił, że nigdy nic tam nie robił przy silniku. Przypuszczam, że nie było nic do roboty po prostu.
Generalnie DEDOOR sprawia wrażenie zaufanej osoby, dużo mówił o aucie, co jest do zrobienia, co było robione, jak go użytkował itd itp, także wierzę, że nie będzie to mina, ale... poczekajmy do przyszłego tygodnia, tak będzie lepiej
#Kleju - haha, no teraz to już chyba mógłbym startować z Cyborgiem? Czy nadal słabo?
Ty jesteś przyzwyczajony do szybkiego auta, a po drugie masz nałóg modzenia ja się przesiadam do auta o ok. 2s szybszego do pierwszej setki, więc to spooory przeskok. Wystarczy mi. Ba, nawet 1.6 CJtkowe było super i na dzień dzisiejszy takie auto mi spokojnie starcza . No, ale że trafiło się coś żwawszego, to nie będę narzekał ale na dzień dzisiejszy - doprowadzenie do zadbanej serii + blow off
#Benek - DOHC jak najbardziej, generalnie pod maską jest to całkiem spory klocek (w porównaniu do 1.6 SOHC z CJtki).
Starletka nadal wydaje mi się super samochodzikiem szkoda tylko, że ubogie wyposażenia do tego szły
#Browar - wtedy jeszcze nie wiedziałem nic o DEDOORowym Mirage'u. Nigdy bym o nim nie pomyślał. Mnie generalnie jara stare, dobre N/A, ale wszystkiego trzeba spróbować w życiu
#mkm - dzięki Maciek . Dam Ci się garnąć .
Zgadza się, że tak też powiedziałem Maćkowi. Zresztą odnośnie mojego wypadku CJtką, to pisałem na forum, jak do tego doszło, w jakich okolicznościach. Myślę, że nauka na błędach to najlepsze doświadczenie.
#Wojzi - nie ma problemu. Na razie chcę to ogarnąć wszystko, jak auto okaże się sprawne, to na pewno będę chciał je sprzedać i kupić jakieś 15-tki. Także w razie czego będę się odzywał
rosomak1983 - 23-02-2012, 01:06
mystek napisał/a: | #Ross - Dedoor odpalił go przy nas, pokręcił trochę rozrusznikiem i odpalił po chwili. Chodził gdzieś 10min odpalony, ale ani nie wciskaliśmy gazu, ani nic. Auto generalnie chodziło równo, ładnie, nie było nic dziwnego słyszalnego. Auto stoi w jednym miejscu dłuższy czas, a pod nim suchutko. Jedynie poci się pod pokrywą zaworów, delikatnie. |
turbinke trzeba było sprawdzic czy nie dymi czy cos bije... jaki ma luz na wirnikach.
jak silnik chodził rowno itp to sam silnik pewnie w porzadku
Acha pomysl o kondesatorkach w ECU bo ta czesc najtrudniej potem zdobyc.
Hubeeert - 23-02-2012, 10:49
Jak samochód dłuższy czas nie jeździł to wymień pasek rozrządu.
Turbina jest dość pancerna.
Rozsądku za kierownicą życzę, samochód potrafi być nerwowy przy kierowcy nieprzyzwyczajonym do jazdy nim.
mystek - 23-02-2012, 13:06
#Hubert - wszystko będzie mi robił mechanik, także zobaczymy co tam będzie do roboty, a co mechanik uzna jeszcze za sprawne.
Przeczytałem niedawno cały Twój temat o Mirageu i naprawdę niesamowite boje z nim miałeś. Mam nadzieję, że u mnie tak nie będzie, ale wydaje mi się, że Ty już z pełną świadomością kupiłeś auto, które wymagało reanimacji. Zgadza się? Czy kupiłeś zadbany egzemplarz... pozornie?
Chciałem jeszcze zapytać - jaki olej do niego lałeś? Na forum USA pisali mi, żebym lał pełny syntetyk, natomiast DEDOOR zmieniał z 5w40 na 10w40 kiedy go kupił i aktualnie zalany jest Castrolem Magnatec 10w40. Pytanie czy warto wracać do 5w40, kiedy nie ma wycieków (z wyjątkiem pokrywy), czy nie warto? Mam baniak Motula 10w40, gdyż miałem wymieniać olej w mojej byłej CJtce w poniedziałek, a w piątek rozbiłem auto, więc olej mi się ostał. Zastanawiam się czy go nie wlać właśnie.
rosomak1983 - 23-02-2012, 13:38
mystek napisał/a: | ale wydaje mi się, że Ty już z pełną świadomością kupiłeś auto, które wymagało reanimacji. Zgadza się? Czy kupiłeś zadbany egzemplarz... pozornie?
|
mi sie wydawało ze Hubert dostał to auto a nie kupił. Hubercie ??
10W40 tez bedzie ok, a jak nie bedzie Ci nic kapac ani ubywac przejdz na full..
|
|
|