Zachodniopomorskie - dobry warsztat szczecin
stary alfer - 10-09-2007, 15:45
hej, hej, hej.
Właśnie wróciłem od "fachowców" Padł mi centralny zamek, otwierał tylko drzwi otwierane, zamykał wszystkie (mam tylko kluczyk). Po zarzuceniu tematu na forum diagnozy okazały się niestety nietrafne i sam bym tam nic nie poradził Przyczyną okazał się moduł.
Ale to akurat mało ważne, ważne jest to jak i kto to robił. Zajechałem sobie do zakładu polecanego przez znajomego. Firma nazywa się G.K System: http://www.gksystem.szczecin.pl/ osoba kontaktowa to pan Marek, jest jeszcze Pan Wojtek - on robił auto i młody człowiek, którego imienia nie znam:)
Pan Wojtek zabrał się za miśka nad wyraz fachowo, niczego długo nie szukał, diagnoza padła po około 30 min kiedy wszystko było sprawdzone miernikiem. Diagnoza słuszna, łączny czas pracy to niespełna godzinka. Pan sprawiał wrażenie jakby znał się trochę na miskach, nawet usłyszałem parę rzeczy, które świadczą o tym, że ekipa jest kumata.
Najważniejsze jednak było to, że pan Wojtek zaproponował mi w razie jakichkolwiek problemów podłączenie auta do kompa, sprawdzenie błędów itp. Nie było to na moją prośbę. Pod zakładem stał biały space star, cholera wie kogo, może kogoś z obsady
Może ktoś się skusi i kiedyś skorzysta z usług GK System, a nóż widelec okażą się przydatnym kontaktem. Pozdrawiam.
Aha koszt naprawy/wymiany modułu (zapomniałem spytać) wyniósł 70 zł.
Anonymous - 18-09-2007, 21:01
robiłem tam alarmy w różnych autach ... zawsze miło i fachowo ... dla mnie na TAK
MAJK
stary alfer - 19-09-2007, 07:04
MAJK napisał/a: | robiłem tam alarmy w różnych autach ... zawsze miło i fachowo ... dla mnie na TAK |
No i można mieć nosa po pierwszy razie?
arekp - 08-10-2007, 20:12
Polece warsztat, w ktorym dzis moj misiek byl na operacji
Bogdan Czajka, ul.Pomorska 42, tel.: 600-394-799
Dostarczylem we wlasnym zakresie:
- swiece
- filtr powietrza
- filtr paliwa
- sworzen wahacza
- gumy stabilizatora
- klocki hamulcowe
- uszczelke pokrywy
Robocizna:
- wymiana uszczelki pokrywy + kontrola szczelin zaworow + regeneracja pokrywy (oczyszczenie + malowanie)
- regeneracja miski olejowej + uszczelnienie
- wymiana filtra oleju + olej
- wymiana sworznia wahacza z jednej strony (+opis nizej)
- wymiana klockow hamulcowych z przodu
- regeneracja zaciskow hamulcowych z tylu
- wymiana plynu hamulcowego + plyn
- smarowanie tulejek przy wybieraku, bo uznal ze biegi za ciezko chodza (dziala teraz o niebo lepiej)
- ustawienie zbierznosci/geometrii po wymianie sworznia
Sam z siebie uznal, ze biegi ciezko wchodza - dla mnie nie bylo problemu - wiec zabral sie za tulejki. Posmarowal je jakims smarem grafitowym - niezbyt pamietam jak to dokladnie nazwal - i przyznam, ze o niebo lepiej sie biegi wrzuca
Poniewaz na 'szarpakach' uznali, ze mam tez wymienic przednia tuleje na wahaczu (tylko jedna strona) a samej niedalo sie kupic (dobrej jakosci) to zabralem stare wahacze, ktore lezaly w garazu po wymianie na podrobki. Uznalem, ze moze tam chociaz gumy beda dobre to przelozy ... a on sie zdziwil, ze ktos mi kazal wahacze kupic i wymieniac. Wzial stary - oryginalny - wahacz, przeprasowal sworzen i spowrotem wlozyl oryginal mowiac, ze gumy sa w idealnym stanie, wahacz tez i tylko sworzen byl do wymiany.
Gum stabilizatora nie wymienil - koszt czesci 10zl sztuka - poniewaz ocenil, ze te ktore sa maja sie calkiem niezle a wymiana gum o tak malej wartosci wymaga zybt kosztownego zabiegu. Polecil poczekac z tym do jakiejs wiekszej roboty przy silniku lub do faktycznie stanu kwalifikujacego to do wymiany.
Poniewaz na swiecach mialem przejechane ~20-25k a wymiana co 30k, a wspomnialem ze klucz mam swoj wiec sam moge przekrecic to dostalem spowrotem nowe swiece zeby dojezdzic te obecne.
Teraz kwoty, czesci u Marka: 299 zl ... robocizna 684,xx zl (nie pamietam groszy).
Dalem 700 i mowie zeby wydal od 690zl, a on ze przeciez to cale 5 zl, wiec 15 reszty i na paliwo bedzie.
Jestem pod ogromnym wrazeniem fachowosci i uczciwosci tego Pana, z czystym sercem polecam i choc daleko od centrum i trzeba kombinowac transport powrotny i po odbior auta to zdecydowanie warto. Warsztat prowadzi ojciec z synem. Trafilem tam z polecenia od Sebastiana (Diamante), ktory chwilowo zdradzil marke dla Nissana
Aha, tylko mechanika ... zero blaharki, lakiernictwa, tlumikow.
Misiooo - 08-10-2007, 23:17
Witajcie !!
Drodzy Mitsumaniacy wiecie, gdzie mogę pojechać na wymianę rozrządu w Eclipsie i gdzie najlepiej nabyć części do wymiany???
arekp - 09-10-2007, 01:19
Napisalem wyzej gdzie ... a czesci to standardowo u Japaneze.
Rafal_Szczecin - 10-10-2007, 19:31
ja rowniez polecam dwa warszaty, obydwa sprawdzone .
1)
Warsztat samochodowy >DOBOSZ<
naprawa pojazdrow samochodowych
trzebiez ul.kosciuszki 28
tel 516 922 463
pon-pt 8-17
sob 8-14
wlascicielem warsztatu jest 21 letni Jarek ,gosc wie o co chodzi w dziedzinie motoryzacji , jest bardzo fachowy, po 2 razy sprawdza czy dokrecil wszystko na swoim miejscu i nie naciaga klienta na cos innego,jest tani, robione u niego rzeczy to :
wymiana oleju w skrzynii,wymiana sworzni wahacza (poprzez wybicie na prasie) wymiana drazkow kierowniczych hmm to chyba wszystko gosc jest naprawde tani , i robi prawie wszystko ( procz blacharki i spawania - no chyba ze jest jakis duperel, to i tez spawnie - ma spawarke )
dogadane z Jarkiem,ze na haslo ze jest sie z Misumaniakow znizka
2)Auto-Cygan
72-015 Police ul .Piotra i Pawła 30
tel/fax 091-312-10-89
kom 0601 702 574
*czesci zamienne
*mechanika pojazdowa
*badanie sily hamowania
*remonty kapitalne silnikow
* blacharka,lakiernictwo
procz tego goscie rowniez robia calkowite remonty starych samochodow ( od samego poczatku do konca), oraz gdy potrzeba ustawia zbieznosc . nie wiem jak pracownicy (ale z tego co widzialem nie opierniczaja sie ) ja robilem auto z wlasciciela synem ( Zbyszek - mlody 19 letni chlopak,pracuje tam tylko dorywczo - mieszka obok ale zajmuje sie zamochodami od 7 roku zycia ) warsztat wspolpracuje z Perfect Service.
Anonymous - 11-10-2007, 11:31
Cytat: |
2)Auto-Cygan
tel/fax 091-312-10-89
kom 0601 702 574
*czesci zamienne
*mechanika pojazdowa
*badanie sily hamowania
* blacharka,lakiernictwo
procz tego goscie rowniez robia calkowite remonty starych samochodow ( od samego poczatku do konca), oraz gdy potrzeba ustawia zbieznosc . nie wiem jak pracownicy (ale z tego co widzialem nie opierniczaja sie ) ja robilem auto z wlasciciela synem ( Zbyszek - mlody 19 letni chlopak,pracuje tam tylko dorywczo - mieszka obok ale zajmuje sie zamochodami od 7 roku zycia ) warsztat wspolpracuje z Perfect Service. |
wymieniałem u Cygana rozrząd w swoim Eclipse, przejeździłem na nim już jakies 30k ... i wszystko bez zarzutów ... części również zamawiałem przez niego .. za graty zapłaciłem ok 450 zł + 200 zł roboci ... więc myślę, że jest jak najbardziej godny polecenia...
ponad to warty uwagi jest Zbigniew Janiszyn z Przesocina .... kom. 600417984 ... jest bardzo dobrym mechanikiem .... poza tym robi blacharkę ...
stary alfer - 11-10-2007, 14:26
To są jaja, Szczecin ma 400 tys mieszkańców, a ja muszę dymać 30 km żeby oddać auto do naprawy
Jakby dobrze wczytać się w ten temat, to nie znajdzie się nic fachowego w mieście, a jak już się znajdzie to kroją jak za zboże
Anonymous - 11-10-2007, 16:21
arekp napisał/a: | Polece warsztat, w ktorym dzis moj misiek byl na operacji
Bogdan Czajka, ul.Pomorska 42, tel.: 600-394-799
Jestem pod ogromnym wrazeniem fachowosci i uczciwosci tego Pana, z czystym sercem polecam i choc daleko od centrum i trzeba kombinowac transport powrotny i po odbior auta to zdecydowanie warto. Warsztat prowadzi ojciec z synem. |
Również polecam ten warsztat. Zresztą wspominałem o nim kiedyś w jakimś innym temacie. Mój Lancer jeździ tam regularnie na przeglądy. Ostatnio zmieniałem tylko olej, ale jakoś wiosną większa roboty były. Wymiana amorów, klocków, płynu hamulcowego, oprócze tego filtry itd. Koszt tego wszystkiego łącznie z ustawieniem geometrii wyniósł jakieś 700pln. I chyba jeszcze nawet coś tam obniżyli jako że stały klient jestem.
Co mnie się najbardziej podoba to uczciwość tego Pana oraz fakt, że podpisuje na elementach kiedy następna wymiana. Niby drobiazg ale zawsze pomaga pamiętać co i jak.
turek61 - 11-10-2007, 16:31
forgoil napisał/a: | Cytat: |
2)Auto-Cygan
tel/fax 091-312-10-89
kom 0601 702 574
*czesci zamienne
*mechanika pojazdowa
*badanie sily hamowania
* blacharka,lakiernictwo
procz tego goscie rowniez robia calkowite remonty starych samochodow ( od samego poczatku do konca), oraz gdy potrzeba ustawia zbieznosc . nie wiem jak pracownicy (ale z tego co widzialem nie opierniczaja sie ) ja robilem auto z wlasciciela synem ( Zbyszek - mlody 19 letni chlopak,pracuje tam tylko dorywczo - mieszka obok ale zajmuje sie zamochodami od 7 roku zycia ) warsztat wspolpracuje z Perfect Service. |
wymieniałem u Cygana rozrząd w swoim Eclipse, przejeździłem na nim już jakies 30k ... i wszystko bez zarzutów ... części również zamawiałem przez niego .. za graty zapłaciłem ok 450 zł + 200 zł roboci ... więc myślę, że jest jak najbardziej godny polecenia...
ponad to warty uwagi jest Zbigniew Janiszyn z Przesocina .... kom. 600417984 ... jest bardzo dobrym mechanikiem .... poza tym robi blacharkę ... |
To troche dziwne...mam w Policach tyle polecanych warsztatów a na wymiane przegubu wybieram sie do Stacji Szybkiej Obsługi Auto ABC na Ku Słońcu.
Z brzegubem w Cari to jest tak, ze aby go wymienic trzeba najpierw zdemontować stary, policzyć ilość zębów, wziąć wymiary i dopiero na ten wzór kupić nowy i zamontować.
Dzwoniłem do nich i najważniejsze jest to, że posiadają na miejscu mnóstwo części więc nie będę musiał zostawiać auta na dwa dni lub rano wstawić a wieczorem odebrać tylko wypić kawę i wracać z powrotem do domku.
Czy któryś warsztat z tych wyżej polecanych oferuje taką natychmiastowa wymianę(mają na miejscu części) ?
Anonymous - 12-10-2007, 16:30
niestety nie mają części na miejscu ...
turek61 - 05-11-2007, 20:47
No to porażka....
Byłem dzisiaj po wcześniejszym umówieniu się wymienić przegub w Auto ABC i
Mimo, że ich wcześniej uprzedzałem o kilku wersjach tego elementu do GDI,i że po demontażu trzeba sprawdzić, i założyć właściwy to okazało się, że nie maja właściwego.
Przepraszali chyba kilkukrotnie ale co mi po przeprosinach skoro wróciłem do domu na starym.Jedynym plusem straconej 1,5 godz. jest to ze wiem jaki mi potrzebny i już poszło zamówienie do Marka M.
Czy w Auto Arsie też mają części do miśków na miejscu ?
maxwell61 - 05-11-2007, 21:04
turek61 napisał/a: | Czy w Auto Arsie też mają części do miśków na miejscu ? | wątpie abys trafił na taką część...kiedyś sprowadzali mi jakąś część do cari i trwało to tydzien po czym sprowadzili nie to...i im podziekowałem....teraz zakupy tylko u japaneze robie albo na allegro, choć może to byc ryzykowne...z reszta sam wiesz jak jest ...pozdrawiam
stary alfer - 01-12-2007, 17:17
W razie potrzeby skorzystania kogoś z Was z usług blacharza/lakiernika, podaję nr do Pana Sławka mające swój warsztat pod domem przy ulicy Gruszkowej. Nr 504 166 797.
Słyszałem dużo dobrego o tym człowieku, że świetny fachowiec itp. Ale okazało się, że jest do tego miły, sympatyczny, a przede wszystkim nie naciąga na kasę tak jak robią to różnego rodzaju samozwańcy określający się fachowcami.
Nie było cwaniactwa, uśmiechów pod nosem i zostawiania czegoś co akurat zobaczył, a nie było tego w umowie między nami.
Co prawda czekałem na termin 2 miesiące, ale misiek wygląda dobrze.
P O L E C A M !!!
|
|
|