[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Dyfuzor do Lancera Sportback (dokładka do tylnego zderzaka)
michaello - 25-02-2012, 23:20
simij napisał/a: | Napewno widziałeś Sportbacka. Mnie nie odpowiada to, że z tyłu widać conajmniej średni estetycznie |
E tam. Moj sedan tez mi sie za bardzo od nie podoba. Niby wszystko ok jak sie patrzy z bliska, jednak z dalszej perspektywy czar juz troche pryska. Odnosze wrazenie jakby auto stalo na szczudlach przez co wyglada o klase mniejsze niz jest w rzeczywistosci. Cos sie chlopakom "dezajnerom" nie do konca udalo, z przodu liceum z tylu... sami widzicie.
No i prosze, mimochodem wyszedl mi pojednawczy post sedan vs. sportback
btomek - 26-02-2012, 15:52
http://moto.allegro.pl/la...2113645605.html może to kogoś zainteresuje
P.S. Odnośnie tematu braku dokładki w tylnym zderzaku nie macie o co się martwić, mam identyczny problem w swoim Prosiaku 924S, tam tył wisi jeszcze bardziej wysoko i odsłania elementy podwozia.
simij - 27-02-2012, 12:23
Martwić sie nie ma co, tyle że zaburza mi poczucie estetyki
Jest jeszcze jedno ale: nie wiadomo czy zamontowanie takiej dokładki pozwoli całkowicie zasłonić tłumik...
michaello - 27-02-2012, 15:37
simij musisz pogrzebac w tematach poniewaz ktos juz na forum poradzil sobie z tym problemem i nawet fotki wrzucal co i jak wykombinowal. Ja na te chwile nie moge sobie przypomniec w ktorym temacie to bylo.
mjsystem - 27-02-2012, 18:59
michaello napisał/a: | simij musisz pogrzebac w tematach poniewaz ktos juz na forum poradzil sobie z tym problemem i nawet fotki wrzucal co i jak wykombinowal. Ja na te chwile nie moge sobie przypomniec w ktorym temacie to bylo. |
TU:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=66583
a więcej nie pamiętam
Uwex - 28-02-2012, 08:36
michaello napisał/a: | nawet fotki wrzucal |
w tym temacie : http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15 coś tam wstawiałem
simij - 28-02-2012, 23:31
Ja z niecierpliwością czekam aż panowie z Myślenic zrobią formę i będzie można zobaczyć dokładkę.
Przy okazji... zastanawiałem się też gdzie można by zdobyć maskę z Ralliarta albo jakiś zamiennik w przystępnej cenie.
Wysyłałem zapytania do różnych ASO i większość odpowiedziała, że maska z Ralliarta pasuje do zwykłego Lancera - koszt od 4500-10000PLN, zależnie od salonu. Zawiasy ponoć w obu modelach są takie same, błotniki też więc maska powinna pasować. W jednym z ASO uzyskałem informację, żę do maski trzeba montować jeszcze jakiąś płyte, w innym, że wloty powietrza kosztują dodatkowe 4500pln
Luk - 29-02-2012, 12:40
simij napisał/a: | Przy okazji... zastanawiałem się też gdzie można by zdobyć maskę z Ralliarta albo jakiś zamiennik w przystępnej cenie. |
Ale po co Ci maska od Ralliarta Przecież ona ma dodatkowe wyloty powietrza - będzie Ci się silnik dłużej rozgrzewał, no i dodatkowy wlot, który trafi w pustkę, albo co gorsza w coś, co nie powinno być narażone na warunki atmosferyczne... Nie pamiętam co jest dokładnie pod wlotem.
mjsystem - 29-02-2012, 19:31
simij napisał/a: | Przy okazji... zastanawiałem się też gdzie można by zdobyć maskę z Ralliarta albo jakiś zamiennik w przystępnej cenie. |
Zobacz dokładniej ofertę z Myślenic
simij - 29-02-2012, 19:41
Luk napisał/a: |
Ale po co Ci maska od Ralliarta Przecież ona ma dodatkowe wyloty powietrza - będzie Ci się silnik dłużej rozgrzewał, no i dodatkowy wlot, który trafi w pustkę, albo co gorsza w coś, co nie powinno być narażone na warunki atmosferyczne... Nie pamiętam co jest dokładnie pod wlotem. |
Tego nie wziałem pod uwage. Trzeba się więc zastanowić
mjsystem napisał/a: |
Zobacz dokładniej ofertę z Myślenic |
Już sprawdzam, dzięki!
mjsystem - 01-03-2012, 09:07
Luk napisał/a: | Ale po co Ci maska od Ralliarta Przecież ona ma dodatkowe wyloty powietrza - będzie Ci się silnik dłużej rozgrzewał, no i dodatkowy wlot, który trafi w pustkę, albo co gorsza w coś, co nie powinno być narażone na warunki atmosferyczne... Nie pamiętam co jest dokładnie pod wlotem. |
Dlatego oferta z Myslenic ma nakładkę i nie ingeruje w konstrukcję maski
simij - 02-03-2012, 10:17
No ale jak dla mnie nie robi tez takiego wrazenia. Choć to kwestia gustu
mjsystem - 02-03-2012, 19:47
simij napisał/a: | No ale jak dla mnie nie robi tez takiego wrazenia. Choć to kwestia gustu |
Zawsze coś za coś...
beti - 26-03-2012, 21:12
Ci z myślenic formę robią od roku. Ja mam dyfuzor od ralliart oryginał 899zł, montaż 100.
mjsystem - 26-03-2012, 21:24
beti napisał/a: | Ci z myślenic formę robią od roku. Ja mam dyfuzor od ralliart oryginał 899zł, montaż 100. |
Poproszę zrób fotkę i wklej Jak z kupnem i montażem?
|
|
|