To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Utopiłem Lancera... prawie.

jaceksu79 - 25-02-2012, 23:07

mkm napisał/a:
Z tego co piszecie i na szybko znalazłem na YT to chyba faktycznie holowanie amerykańca nie jest takie proste :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=IQa0taIyBig

..co robił lancer na pustyni??? :shock:

jaca71 - 25-02-2012, 23:10

jaceksu79 napisał/a:
..co robił lancer na pustyni??? :shock:

To nie wiesz że drugie imię Lancera to Okręt Pustyni?
Czyli nie tylko jazda po bagnach wciąga ale także po pustyni ;)

jaceksu79 - 25-02-2012, 23:15

jaca71 napisał/a:
To nie wiesz że drugie imię Lancera to Okręt Pustyni?
Czyli nie tylko jazda po bagnach wciąga ale także po pustyni ;)

ja wiem, że mam dziwne hobby(jak na Polskę i tym bardziej na gościa co siedzi po uszy w motoryzacji), ale nie rób ze mnie :salute:
:mrgreen:

RalfPi - 26-02-2012, 07:31

No to ładnie dałeś, Jaca71.
Ja słyszałem, że kto drogi skraca, ten późno do domu wraca.. Co oczywiście jest prawdą i chyba każdy z Forumowiczów nie raz się o tym przekonał :D

robertdg - 26-02-2012, 09:41

jaca71 napisał/a:
Aż poszedłem do garażu sprawdzić - napisane jest że ciągnięcie lancera przez inny samochód na linie jest zabronione. Napisane jest także, iż lancer nie może ciągnąć innych samochodów.
A bo wiesz to amerykańce i ich mentalność, zaczep być musi aby się dało na lewete zatargać :P
Uwex - 26-02-2012, 11:13

jaca71 - spisałeś się na medal- jako moderator tego działu powinieneś właśnie przecierać nieprzetarte szlaki (myślę tu raczej o przenośni ) :lol:
mjsystem - 26-02-2012, 13:07

Własnie przeczytałem. :?
Jak zacząłem czytac post to zmartwiłem się, ale skoro nic się nie stało(raczej nie powinno), to dobrze, Tak czy siak Jacku trzymam kciuki do wyjasnienia sprawy :wink:

suchysusz - 26-02-2012, 15:02

Spotkałem się juz kilka razy że auto z rynku amerykańskiego NIE MIAŁO zaczepu do holowania z przodu.

Były to auta które są również na rynku EU : Chlysler Sebring, Ford Focus...

bastek - 27-02-2012, 00:47

a ja się dziś natknąłem gdzieś na artykulik, że samochodów z automatyczną skrzynią biegów oraz/lub napędem 4,4 nie wolno holować, bo się zepsują bardziej. a w usa to prawie wszystkie z automatem, więc nie robią zaczepu do holowania, żeby bardziej nie popsuć....
i9i - 27-02-2012, 06:42

suchysusz napisał/a:
Spotkałem się juz kilka razy że auto z rynku amerykańskiego NIE MIAŁO zaczepu do holowania z przodu.

Były to auta które są również na rynku EU : Chlysler Sebring, Ford Focus...

Mazda 626 (ta biała z podpisu) ma tylko z tyłu dwa małe oczka do przyczepienia pasami do lawety, jest nawet rysuneczek, lecz nie ma rysuneczka jak ją wtargać na lawetę. Ale sądzę, iż to dotyczy przede wszystkim ASB bo można holować automat ale w specyficzny sposób i na określonych zasadach a jak wiadomo instrukcji obsługi nie czyta 95% kierowców z czego 99% wie wszystko i lepiej :mrgreen: