Nasze Miśki - Mój srebrny Galant
SPIDER-ek - 09-07-2012, 22:05
m6riano napisał/a: | a dziękować, dziękować...ale chyba przesadzasz ...moim zdaniem..nic nazbyt rewelacyjnego nie robie..;-) |
potwierdzam słowa m6riano, żadna filozofia, do tego nie trzeba być elektronikiem żeby diody wstawić zamiast żarówek.
Ale podziwiam m6riano że chce wydawac tyle chajsu na ledy:) i bawic sie tak jak sie bawi.
DanielBogusz - 09-07-2012, 22:38
http://allegro.pl/galka-z...2444335088.html
Czy taka gałka dobiegów będzie pasowała mi do Galanta? Uwielbiam dziurkowaną skórę, a i kształt mi się podoba - poza tym profanacji chyba nie robię...
sveno - 09-07-2012, 23:15
DanielBogusz napisał/a: | Czy taka gałka dobiegów będzie pasowała mi do Galanta? | zapytaj sprzedawcę o rozmiar gwintu i jego długość.
DanielBogusz - 09-07-2012, 23:17
Ok, a jakie parametry są w galancie?
sveno - 09-07-2012, 23:19
z tego co pamiętam to M10x1.0
DanielBogusz - 09-07-2012, 23:21
Dzięki. Jak będzie pasowała to będzie fajnie, jak nie to może ta mniejsza podejdzie, w końcu to też mitsubishi.
DanielBogusz - 27-12-2013, 21:24
Co do prac w galancie w czasie ostatnich 18 miesięcy:
Akumulator Forse
2 x wymiana płynu w chłodnicy - pierwszy raz Petrygo 5l, dzisiaj kupiłem koncentrat 3,5 litra niebieski razem z wodą destylowaną i jutro rano będę rozrabiał i wymieniał - 7 litrów powinno wystarczyć.
Wymiana wahaczy z przodu (6szt), proste oryginalne Mitsubishi, pozostałe niestety jak dobrze pamiętam Sakura, jednak na badaniu technicznym jak kolega sprawdzał to luzów nie było po roku jazdy (15 tys km).
Końcówka drążka kierowniczego, firmy nie zanotowałem.
2 x łożysko przednie (kupowałem w Garwolinie i w pudełku od sakury znalazł sprzedawca SKF!!!?)
Z przodu jeszcze czujnik ABS prawego koła i 2 przeguby zewnętrzne.
2 x wymiana oleju Lotos 10W40 półsyntetyk + Filtry na pierwszy raz nie pamiętam co, niedawno KNECHT
Reduktor Magic III musiałem dać do naprawy, bo membrana puszczała gaz do układu chłodzenia, dobrze że problem bardzo szybko się rozwiązał, bo niebezpieczne to było.
Klocki i tarcze tylne Sakura, szczęki MaxGear
http://forum.mitsumaniaki...=39729&start=75
Wycieraczki przód i tył
Filtr pyłkowy Denso
Opony letnie używane 2 x Micheline i 2 x Bridgestone R15 na jeden sezon
Opony zimowe nowe Uniroyal R15 zostaną już na stalówkach, tylko jedna felga coś mi bije, albo muszę wymienić na nową,albo prostowanie, a nie wiem czy się opłaca. No i nowe zaworki w felgach.
Wyprzęgnik i zestaw naprawczy do pompki sprzęgła(tylko wyprzęgnik włożyłem nowy póki co)
Zestaw klocki i tarcze na przód TRW 276mm 24mm
Termostat Vernet
W bdb stanie konsola środkowa dreeewniana, po prostu poprzednia była zniszczona.
Schowek, przy wymianie filtra pyłkowego ułamałem zawias
Dywaniki porządne welurowe grube na lato
Dywaniki gumowe z VW Polo zostały mi z grupowego zamówienia
Radio nowe Pioneer 1500UBA, pół roku używałem go, stan idealny jest teraz do sprzedania, bo kupiłem nowe 2 din
Radio JVC 2 DIN
Kierownicę i gałkę biegów pomalowałem Motip sprayem, bo jak to skóra wytarła się - jednak poszukuję w dobrej cenie nowej gałki skórzanej.
DanielBogusz - 05-01-2014, 00:32
Dzisiaj poszło pierwsze czyszczenie komory silnika, chodziło o to by największy bród pędzelkiem z zakamarków wyczyścić, tak by było względnie czysto. Detaling, czy jak to się tam zwie - przyjdzie na to czas. Łącznie z malowaniem niektórych elementów, póki co wyszlifowałem i nałożyłem kilka warstw na patyk od maski, efekt fajny, bo wygląda jak nowy.
Do czyszczenia oprócz pędzelka i kilu misek wody do spłukania używałem najzwyklejszego K2 AKRA w sprayu. Do czyszczenia ogólnego ok, ale na mocny syf to już jakieś APC lekko rozcieńczone, albo piana. Teraz zima, to nie będę się ostro w to łądował, ale coś tam w wolnej chwili skrobnę. Zdjęcia marnej jakości bo z telefonu.
DanielBogusz - 05-01-2014, 00:45
Muszę dodać jeszcze, że po tym jak wymieniłem termostat (Vernet) auto powróciło do dawnego spalania LPG wyszło mi 9l/100km, może 9,5, bo 20km na PB trzeba odliczyć, 75% trasa, 25% miasto, prędkość średnio 100km/h.
Sunderland86 - 05-01-2014, 10:41
DanielBogusz napisał/a: | Delaling |
Detailing
Mycie komory zimą jest fajne na chwilę, zrobisz trasę i komora znów będzie brudna.
DanielBogusz - 05-01-2014, 11:57
To tak dla przyjemności Do tego nawet felgi umyłem, minęło ponad pół roku i motip spray nie schodzi, a nawet cienka rdza się nie pojawia. jestem zachwycony tym preparatem
Hugo - 05-01-2014, 12:11
DanielBogusz napisał/a: | minęło ponad pół roku i motip spray nie schodzi, a nawet cienka rdza się nie pojawia. jestem zachwycony tym preparatem | Po zimie nie będzie Ci tak wesoło
DanielBogusz - 05-01-2014, 15:56
Zrobię zdjęcie jak przyjdzie wiosna, słowo, że nie będę oszukiwał
Sunderland86 - miało być Detaling, to ''l'' to przypadkowo, tylko "i" zabrakło
mkm - 05-01-2014, 18:14
DanielBogusz napisał/a: | miało być Detaling |
I znowu "i" zjadło.
Może lepiej po prostu dokładnie umyj
DanielBogusz - 05-01-2014, 22:07
Cytat: | I znowu "i" zjadło.
Może lepiej po prostu dokładnie umyj |
Jutro trochę pobawię się z paskiem ledowym, zaczyna mnie to wkurzać, że diody czy tanie czy droższe migają mi wszędzie: czy to w liczniku, czy w popielniczce. Czemu tak się dzieje? Pół roku było ciemno, a tu nagle jakaś raczyła zaświecić na 3 minuty
Jak będę rozbierał licznik to przeczyszczę styki, może coś pomoże...
|
|
|