[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Wyskakujący pierwszy bieg
komarsnk - 29-02-2012, 00:01
deejay napisał/a: | komarsnk napisał/a: | Jestem taki złośliwy chochlik i żeby nie było za prosto to powiem, że u mnie po wymianie obu łożysk na wałku sprzęgłowym i wymianie oleju...wyło jeszcze bardziej niż przed naprawą
Działo się tak przy -20st. na zewnątrz. Mój stres z tym związany koił fakt, że robotę wykonał mechanik klubowy Polski południowej i potwierdził, że skrzynia ma działać jak zegarek (tzn. sprawnie) |
To coś zle wykonał swoją robotę |
Weź mnie nawet nie strasz
W obecnych temperaturach (ok. -2) jest cisza. Tylko w te mrozy co były to hałasowało.
Nie zmienia to faktu, że po odpaleniu silnika jak puszczę sprzęgło to obroty spadają chyba o 500/min :/ czuć, że bełta z trudem :/ też tak macie?
[ Dodano: 29-02-2012, 00:02 ]
A tak na marginesie: myślę, że można wnieść prośbę o scalenie tego tematu z tematem o awariach manualnej skrzyni biegów
motke - 29-02-2012, 08:54
davido1990 napisał/a: | Przeszukałem forum by znaleźć podobny problem ale wszędzie jest o biegu wstecznym |
Coś słabo szukałeś
davido1990 napisał/a: | odpowiedzi w tych tematach nic mi nie pomagają |
Pomogą po naprawie skrzyni
davido1990 napisał/a: | zdjęcie skrzyni 250zl i rozebranie 300zł wiec troche duzo |
Normalna cena i cały dzień spędzony.
m6riano - 29-02-2012, 18:01
komarsnk napisał/a: | Nie zmienia to faktu, że po odpaleniu silnika jak puszczę sprzęgło to obroty spadają chyba o 500/min |
To nie jest normalny objaw nawet przy -20
komarsnk napisał/a: | też tak macie? |
na rozwalonych łożyskach na wałku po puszczeniu sprzęgła może mi spadało o 50...to wszystko...
komarsnk napisał/a: | A tak na marginesie: myślę, że można wnieść prośbę o scalenie tego tematu z tematem o awariach manualnej skrzyni biegów |
Jak najbardziej...nie znosze jak jest milionpięcsetstodziewięcset tematów o podobnych rzeczach..
davido1990 - 03-03-2012, 22:24
Okazało sie że jedno łożysko jest do wymiany i że wcześniej ktoś już naprawiał tą skrzynie i nie założył zabezpieczenia i wałek zamiast być sztywno przesuwał sie, do tego sprzęgło całkowicie zjechane.
m6riano - 04-03-2012, 06:12
Wymień dwa....
|
|
|