To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] Wymiana szyby przedniej

komarsnk - 06-03-2012, 18:20

m6riano napisał/a:
tomek84 napisał/a:
to pikuś w porównaniu ze nalezieniem takiej szyby

chyba że na zamówienie..ale to kosmiczne pieniądze..

No właśnie nie mam doświadczenia czy jest to możliwe i za ile. Trzeba by popytać :)
m6riano napisał/a:

chyba że znowu lista społeczna..;-)

Ja jestem ZA :mrgreen:

zkogal - 06-03-2012, 18:38

W razie czego też jestem ZA
komarsnk - 06-03-2012, 19:35

zkogal napisał/a:
W razie czego też jestem ZA

Akurat miałem w głosie lekką ironię :mrgreen:
Ale jeśli tylko jest to możliwe i wykonalne to CZEMU NIE :rolleyes:

Hugo - 06-03-2012, 20:00

No nie wiem czy w EA występowały podgrzewane szyby przednie, pewnie niektórym się tak wydaje gdy włączają klimę i na wyświetlaczu klimatronika pojawia się ikonka przypominająca przednią szybę...
m6riano - 06-03-2012, 20:19

Hugo, prosshhhee cie...skoro pisałem wcześniej że widziałem dopiero 2 takie sztuki to chyba nie miałem raczej na myśli ikonek na klimatroniku..bo to ma każdy, tylko o faktycznych sztukach z podgrzewana przednią szybą(jak choćby w fokusie(miałem takiego z rocznika 98)
Np. Bartek w VR4 ma coś takiego...

piotrkor1 - 06-03-2012, 21:02

Panowie takie cacko występowało ale to chyba tylko w autach Galant/Legnum w Japoni i Wielkiej Brytanii w wersji Ralliart.

[ Dodano: 06-03-2012, 21:04 ]
m6riano napisał/a:
Bartek w VR4 ma coś takiego...

Prosimy o zdjęcia.

komarsnk - 06-03-2012, 21:06

piotrkor1 napisał/a:
Panowie takie cacko występowało ale to chyba tylko w autach Galant/Legnum w Japoni i Wielkiej Brytanii w wersji Ralliart.

A Ralliart to nie jest tylko bodykit?
A co z Winter Edition? Na logikę to jeśli były takie szyby to właśnie tam powinny być.
A przyczepiłem się tak tego tematu bo w najbliższym czasie muszę zmienić szybę i badam sprawę co i jak :)

m6riano - 06-03-2012, 21:15

Trzeba by sie zwrócić do jakichś polskich producentów szyb czy da sie w ogóle coś takiego zrobić..albo ściągać z Japonii...;-)
zkogal - 06-03-2012, 21:20

Ja pierwszy raz styczność z taką szybą miałem w Sharan-ie. Specyficzna szyba bo jak się jej przyjrzeć dobrze z bliska to ma w środku puszczone drobne krzyżujące się ścieżki takie jak w ogrzewaniu tylnych szyb.

A gale na pewno takie, przed zakupem swojego oglądałem auto niemal identyczne, różniło się jedynie tym że był to MT, nawet kolor był ten sam. Od razu moją uwagę przyciągnęła ta szyba. Faktycznie też działała. Załączała się razem z tylną i lusterkami.

Jest ew. możliwość że kolo gdzieś sobie zamówił takową tylko myślę że to małe prawdopodobieństwo :|

[ Dodano: 06-03-2012, 21:22 ]
PS Mam na miejscu firmę NordGlass i znajomka wewnątrz, spróbuję się jutro dowiedzieć czy była by możliwość zrobienia takiego szkiełka i za ile

piotrkor1 - 06-03-2012, 21:26

zkogal napisał/a:
Załączała się razem z tylną i lusterkami.

Przecież ogrzewanie tylnej szyby załącza się razem z grzaniem lusterek przyciskiem na climatronicu.Z tego co wiem to ogrzewanie szyby załącza się oddzielnym przyciskiem obok TCL.

m6riano - 06-03-2012, 21:27

zkogal napisał/a:
Załączała się razem z tylną i lusterkami.

A to dziwne..bo te które ja widziałem miały osobny włącznik(za pare dni tez będe miał taki to wkleje fotke), który znajdował sie w tym panelu pod regulacją lusterek obok regulacji poziomu lamp.

piotrkor1 - 06-03-2012, 21:32

m6riano napisał/a:
za pare dni tez będe miał taki to wkleje fotke

Możesz postarać się o dwa takie przełączniki też bym chętnie taki nabył?

zkogal - 06-03-2012, 21:57

Nie wiem co i jak miał porobione, była to jedna sztuka, przełącznika obok TCL nie miał to pamiętam dokładnie. Możliwe że była to jakaś samoróbka, zresztą nie dziwę się, bo po zimowych porankach taki patent zrobię i u siebie bo dość mam porannej skrobanki :D
m6riano - 07-03-2012, 01:26

piotrkor1 napisał/a:
Możesz postarać się o dwa takie przełączniki też bym chętnie taki nabył?

Nie ma tak łatwo...trzeba szperać...szukać pytać..i poświęcić na to rok..;-)

Tomek - 07-03-2012, 07:59

a po co Ci ten przełącznik m6riano, bo szyby chyba nie wymieniasz
w VR4 występowały takie szyby, ale to też nie w każdym
więc z VR4 można by zdobyć taką szybę

Winter Edition nie miały takiego bajeru

widziałem też kombiaki z ogrzewanymi bocznymi szybami w bagażniku, ale tylko angole, choć jestem prawie pewien, że to była prod. na rynek JP

m6riano napisał/a:
który znajdował sie w tym panelu pod regulacją lusterek obok regulacji poziomu lamp.

czyli obok TCL