Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant Avance 2.5 V6, 2003r, kombi, Kobyłka
Anonymous - 03-03-2012, 21:00
tomek84 napisał/a: | co będziesz modził?? |
jest kilka planów wszystko w swoim czasie póki co trwają jeszcze rozmowy z forumowiczem ze śląska w sprawie zakupu... zobaczymy, jeżeli zostanie to planów na mody mam wiele, ale tylko wizualne bo z mechaniki nie mam już co robić
dobra nie offtopujemy wszystko będzie w moim temacie
MKV - 03-03-2012, 21:01
Derpin napisał/a: |
MKV napisał/a: | Dobrze wiesz, że chętnie bym kupił Twojego "białasa" ale minimalnie nad ceną musimy popracować - dużo nie brakuje ;P |
jak będziesz chciał kupić, a nie popisać wiadomości to telefon znasz, cenę też, na jesień będzie wyższa. A póki co to powodzenia w poszukiwaniach. |
Dzięki. Jakbyś Ty zmienił zdanie to też mój numer znasz
gołąb - 04-03-2012, 21:22
gmd4f napisał/a: | Poproś właściciela o VIN. Warto zobaczyć co się pod nim kryje, bo wiem, że samochody od tego pana potrafią być w ogłoszeniu młodsze. | Potwierdzam!!! Mój miał być 2000r jest 99
Jednak nie powiem sztuka ładna...Mam go już rok. Aha przebiegi z kosmosu i picowanie grane (malowanie skóry, zaczernianie kiery itp.) Ale jak mówię jestem ze swojego zadowolony
MKV - 05-03-2012, 11:21
Derpin napisał/a: |
na zdjęciach prezentuje się dobrze, ciekawe czy w cenie jest karta pojazdu bo często jak ktoś pisze opłacony to nie uwzględnia tej opcji, auto do dokładnego przetrzepania na warsztacie.
|
Dobrym tropem poszedłeś - karty pojazdu nie ma w to wliczonej.
Do warsztatu wybranego przeze mnie stwierdził, że oczywiście może podjechać jeśli mu oddam za paliwo... jakoś niejeden już przyjeżdżał jak kupowałem samochód dla ojca rok temu i nigdy nikt o nic takiego nie poprosił...
[ Dodano: 05-03-2012, 11:23 ]
gmd4f napisał/a: | Poproś właściciela o VIN. Warto zobaczyć co się pod nim kryje, bo wiem, że samochody od tego pana potrafią być w ogłoszeniu młodsze. |
Dzwoniłem, poprosiłem, jak wróci do domu ma mi przesłać VIN SMSem...
Rafal_Szczecin - 05-03-2012, 13:02
MKV napisał/a: | Do warsztatu wybranego przeze mnie stwierdził, że oczywiście może podjechać jeśli mu oddam za paliwo... |
20 km w jedna strone, czyli 40km bo chcemy sobie popatrzec sory tez bym nie przyjechal za free
nikt nie jest Matka Teresa z Kalkuty.
MKV - 05-03-2012, 13:18
Rafal_Szczecin napisał/a: | MKV napisał/a: | Do warsztatu wybranego przeze mnie stwierdził, że oczywiście może podjechać jeśli mu oddam za paliwo... |
20 km w jedna strone, czyli 40km bo chcemy sobie popatrzec sory tez bym nie przyjechal za free
nikt nie jest Matka Teresa z Kalkuty. |
W zeszłym roku 4 samochody ściągnąłem do warsztatu na oględziny w ten sposób - i handlarza i osobę prywatną spod Warszawy - i nikt nawet o to nie poprosił, no ale ok - to nie są jakieś straszne pieniądze
Tomek - 05-03-2012, 13:23
MKV napisał/a: |
W zeszłym roku 4 samochody ściągnąłem do warsztatu na oględziny w ten sposób - i handlarza i osobę prywatną spod Warszawy - i nikt nawet o to nie poprosił, no ale ok - to nie są jakieś straszne pieniądze |
a ile z nich kupiłeś??
bo czuje, że maks 1, więc 3 osoby jechały do Ciebie na darmo
oczywiście może dla Ciebie niewielkie koszty jechać 50 km na darmo, ale jak masz kilku takich "klientów" gawędziarzy w tygodniu to w miesiącu wydasz na jazdy 3-5 stowek
MKV - 05-03-2012, 13:38
tomek84 napisał/a: | MKV napisał/a: |
W zeszłym roku 4 samochody ściągnąłem do warsztatu na oględziny w ten sposób - i handlarza i osobę prywatną spod Warszawy - i nikt nawet o to nie poprosił, no ale ok - to nie są jakieś straszne pieniądze |
a ile z nich kupiłeś??
bo czuje, że maks 1, więc 3 osoby jechały do Ciebie na darmo
oczywiście może dla Ciebie niewielkie koszty jechać 50 km na darmo, ale jak masz kilku takich "klientów" gawędziarzy w tygodniu to w miesiącu wydasz na jazdy 3-5 stowek |
Wiem, dlatego mówię, że zapłacić za dojazd to nie problem. Najpierw się i tak przejadę go osobiście obejrzeć a potem ściągnę do warsztatu - narazie to czekam na VIN a jutro się wybieram na spot MazdaSpeed obejrzeć kilka "szóstek", które też poważnie rozważam zamiast Galanta jeśli się ciekawy nie trafi...
Rafal_Szczecin - 05-03-2012, 15:11
obejrzyj je pod wzgledem rudej, rudej i jeszcze rudej,
MKV - 05-03-2012, 18:43
Rafal_Szczecin napisał/a: | obejrzyj je pod wzgledem rudej, rudej i jeszcze rudej, |
Oj jakbyś miał kiedyś Swifta to uwierz mi - to jest pierwsza rzecz ana jaką się zwraca uwagę i wypatrzy się nawet najmniejsze ognisko
[ Dodano: 05-03-2012, 18:49 ]
gmd4f napisał/a: | Poproś właściciela o VIN. |
VIN: JMBLNEA5W2Z000765
Co z niego potraficie wyczytać?
fj_mike - 05-03-2012, 22:11
MKV napisał/a: | VIN: JMBLNEA5W2Z000765 |
Nie było VINów z 2 jako roku produkcji tylko 1. Te były produkowane do września 2002.
Sprzedający świadomie zmieniał ten fakt.
Powinno być JMBLNEA5W1Z000765.
Kod: | B11 : SPARE TIRE (A)
B31 : SIZE-UP RADIAL TIRE
B45 : STEEL WHEEL
D42 : AUTO SPEED CONTROL (= CRUISE CONTROL)
K43 : SPECIAL SEAT TRIM
M73 : BLACK PANEL
N77 : PRIVACY GLASS
PE0 : BUMPER CHANGE
PM4 : GRADE MARK (D)
R09 : FULL AUTO A/C
R48 : AIR FILTER
S2V : SEAT TRIM CHANGE + AIR BAG
SBP : BXX + TIRE
SH3 : BXX + TIRE + SPARE TIRE
SLR : A/C + BLACK PANEL
SP5 : CRU/CONT + BUMPER CHANGE + OTHER OPTION
SPJ : FOG LAMP LESS + OTHER OPTION
TB4 : SIZE-UP TIRE + SPARE TIRE (A)
THC : AIR BAG + CRU/CONT
TMB : OTHER OPTION COMBINATION
TN6 : AIR BAG + OTHER OPTION
TQB : CONTROL HARNESS (2 OPTION)
TW5 : AIR BAG + A/C + OTHER OPTION
TX9 : AIR FILTER + AUTO A/C
TYF : AIR BAG + OTHER OPTION
VB6 : KEY LESS ENTRY (2SET)
VC2 : AIR BAG (DRIVER,PASSENGER,SIDE)
X09 : GERMANY SPEC |
Po numerze kolejny można strzelić, że wyprodukowany był gdzieś w połowie 2001r.
Robert ma lepsiejszy dekoder, może więcej powie.
[ Dodano: 05-03-2012, 22:12 ]
W grę wchodzi jeszcze błąd na stronie błąd na stronie http://www.japancars.ru.
Wtedy zwracam honor
Tomek - 06-03-2012, 07:12
ja mam 1Z000244 i wychodzi coś około połowy 2000, więc to 765 może być rzeczywiście połowa 2001
robertdg - 06-03-2012, 07:38
Kombi 2.5V6 w Manualu nie miało takiego VIN-u, najmłodsze miały VIN z 1 na 10tym miejscu, Ten Galant jest z drugiej połowy 2001roku
MKV - 06-03-2012, 08:23
robertdg napisał/a: | Kombi 2.5V6 w Manualu nie miało takiego VIN-u, najmłodsze miały VIN z 1 na 10tym miejscu, Ten Galant jest z drugiej połowy 2001roku |
Czyli kanciarz numer VIN nawet specjalnie źle podał?? No to ładnie
Tomek - 06-03-2012, 09:01
MKV napisał/a: |
Czyli kanciarz numer VIN nawet specjalnie źle podał?? No to ładnie |
czemu kanciarz?
może cię pomylił
dwójka jest koło jedynki na klawiaturze
jakby już chciał ciąć w wała to by wpisał 3
|
|
|