To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant Avance 2.5 V6, 2003r, kombi, Kobyłka

Anonymous - 03-03-2012, 21:00

tomek84 napisał/a:
co będziesz modził??

jest kilka planów wszystko w swoim czasie :) póki co trwają jeszcze rozmowy z forumowiczem ze śląska w sprawie zakupu... zobaczymy, jeżeli zostanie to planów na mody mam wiele, ale tylko wizualne bo z mechaniki nie mam już co robić :P

dobra nie offtopujemy :P wszystko będzie w moim temacie :)

MKV - 03-03-2012, 21:01

Derpin napisał/a:

MKV napisał/a:
Dobrze wiesz, że chętnie bym kupił Twojego "białasa" ale minimalnie nad ceną musimy popracować - dużo nie brakuje ;P

jak będziesz chciał kupić, a nie popisać wiadomości to telefon znasz, cenę też, na jesień będzie wyższa. A póki co to powodzenia w poszukiwaniach.

Dzięki. Jakbyś Ty zmienił zdanie to też mój numer znasz ;)

gołąb - 04-03-2012, 21:22

gmd4f napisał/a:
Poproś właściciela o VIN. Warto zobaczyć co się pod nim kryje, bo wiem, że samochody od tego pana potrafią być w ogłoszeniu młodsze.
Potwierdzam!!! Mój miał być 2000r jest 99
Jednak nie powiem sztuka ładna...Mam go już rok. Aha przebiegi z kosmosu i picowanie grane (malowanie skóry, zaczernianie kiery itp.) Ale jak mówię jestem ze swojego zadowolony

MKV - 05-03-2012, 11:21

Derpin napisał/a:

na zdjęciach prezentuje się dobrze, ciekawe czy w cenie jest karta pojazdu bo często jak ktoś pisze opłacony to nie uwzględnia tej opcji, auto do dokładnego przetrzepania na warsztacie.

Dobrym tropem poszedłeś - karty pojazdu nie ma w to wliczonej.
Do warsztatu wybranego przeze mnie stwierdził, że oczywiście może podjechać jeśli mu oddam za paliwo... jakoś niejeden już przyjeżdżał jak kupowałem samochód dla ojca rok temu i nigdy nikt o nic takiego nie poprosił...

[ Dodano: 05-03-2012, 11:23 ]
gmd4f napisał/a:
Poproś właściciela o VIN. Warto zobaczyć co się pod nim kryje, bo wiem, że samochody od tego pana potrafią być w ogłoszeniu młodsze.

Dzwoniłem, poprosiłem, jak wróci do domu ma mi przesłać VIN SMSem...

Rafal_Szczecin - 05-03-2012, 13:02

MKV napisał/a:
Do warsztatu wybranego przeze mnie stwierdził, że oczywiście może podjechać jeśli mu oddam za paliwo...

20 km w jedna strone, czyli 40km bo chcemy sobie popatrzec :D sory tez bym nie przyjechal za free :)

nikt nie jest Matka Teresa z Kalkuty.

MKV - 05-03-2012, 13:18

Rafal_Szczecin napisał/a:
MKV napisał/a:
Do warsztatu wybranego przeze mnie stwierdził, że oczywiście może podjechać jeśli mu oddam za paliwo...

20 km w jedna strone, czyli 40km bo chcemy sobie popatrzec :D sory tez bym nie przyjechal za free :)

nikt nie jest Matka Teresa z Kalkuty.

W zeszłym roku 4 samochody ściągnąłem do warsztatu na oględziny w ten sposób - i handlarza i osobę prywatną spod Warszawy - i nikt nawet o to nie poprosił, no ale ok - to nie są jakieś straszne pieniądze ;)

Tomek - 05-03-2012, 13:23

MKV napisał/a:

W zeszłym roku 4 samochody ściągnąłem do warsztatu na oględziny w ten sposób - i handlarza i osobę prywatną spod Warszawy - i nikt nawet o to nie poprosił, no ale ok - to nie są jakieś straszne pieniądze ;)

a ile z nich kupiłeś??
bo czuje, że maks 1, więc 3 osoby jechały do Ciebie na darmo

oczywiście może dla Ciebie niewielkie koszty jechać 50 km na darmo, ale jak masz kilku takich "klientów" gawędziarzy w tygodniu to w miesiącu wydasz na jazdy 3-5 stowek

MKV - 05-03-2012, 13:38

tomek84 napisał/a:
MKV napisał/a:

a ile z nich kupiłeś??
bo czuje, że maks 1, więc 3 osoby jechały do Ciebie na darmo

oczywiście może dla Ciebie niewielkie koszty jechać 50 km na darmo, ale jak masz kilku takich "klientów" gawędziarzy w tygodniu to w miesiącu wydasz na jazdy 3-5 stowek

Wiem, dlatego mówię, że zapłacić za dojazd to nie problem. Najpierw się i tak przejadę go osobiście obejrzeć a potem ściągnę do warsztatu - narazie to czekam na VIN a jutro się wybieram na spot MazdaSpeed obejrzeć kilka "szóstek", które też poważnie rozważam zamiast Galanta jeśli się ciekawy nie trafi...

Rafal_Szczecin - 05-03-2012, 15:11

obejrzyj je pod wzgledem rudej, rudej i jeszcze rudej,
MKV - 05-03-2012, 18:43

Rafal_Szczecin napisał/a:
obejrzyj je pod wzgledem rudej, rudej i jeszcze rudej,

Oj jakbyś miał kiedyś Swifta to uwierz mi - to jest pierwsza rzecz ana jaką się zwraca uwagę i wypatrzy się nawet najmniejsze ognisko ;)

[ Dodano: 05-03-2012, 18:49 ]
gmd4f napisał/a:
Poproś właściciela o VIN.

VIN: JMBLNEA5W2Z000765

Co z niego potraficie wyczytać? :)

fj_mike - 05-03-2012, 22:11

MKV napisał/a:
VIN: JMBLNEA5W2Z000765

Nie było VINów z 2 jako roku produkcji tylko 1. Te były produkowane do września 2002.
Sprzedający świadomie zmieniał ten fakt.
Powinno być JMBLNEA5W1Z000765.
Kod:
B11 :    SPARE TIRE (A)

B31 :    SIZE-UP RADIAL TIRE
B45 :    STEEL WHEEL

D42 :    AUTO SPEED CONTROL (= CRUISE CONTROL)
K43 :    SPECIAL SEAT TRIM

M73 :    BLACK PANEL
N77 :    PRIVACY GLASS

PE0 :    BUMPER CHANGE
PM4 :    GRADE MARK (D)

R09 :    FULL AUTO A/C
R48 :    AIR FILTER

S2V :    SEAT TRIM CHANGE + AIR BAG
SBP :    BXX + TIRE

SH3 :    BXX + TIRE + SPARE TIRE
SLR :    A/C + BLACK PANEL

SP5 :    CRU/CONT + BUMPER CHANGE + OTHER OPTION
SPJ :    FOG LAMP LESS + OTHER OPTION

TB4 :    SIZE-UP TIRE + SPARE TIRE (A)
THC :    AIR BAG + CRU/CONT

TMB :    OTHER OPTION COMBINATION
TN6 :    AIR BAG + OTHER OPTION

TQB :    CONTROL HARNESS (2 OPTION)
TW5 :    AIR BAG + A/C + OTHER OPTION

TX9 :    AIR FILTER + AUTO A/C
TYF :    AIR BAG + OTHER OPTION

VB6 :    KEY LESS ENTRY (2SET)
VC2 :    AIR BAG (DRIVER,PASSENGER,SIDE)

X09 :    GERMANY SPEC

Po numerze kolejny można strzelić, że wyprodukowany był gdzieś w połowie 2001r.
Robert ma lepsiejszy dekoder, może więcej powie.

[ Dodano: 05-03-2012, 22:12 ]
W grę wchodzi jeszcze błąd na stronie błąd na stronie http://www.japancars.ru.
Wtedy zwracam honor :wink:

Tomek - 06-03-2012, 07:12

ja mam 1Z000244 i wychodzi coś około połowy 2000, więc to 765 może być rzeczywiście połowa 2001
robertdg - 06-03-2012, 07:38

Kombi 2.5V6 w Manualu nie miało takiego VIN-u, najmłodsze miały VIN z 1 na 10tym miejscu, Ten Galant jest z drugiej połowy 2001roku
MKV - 06-03-2012, 08:23

robertdg napisał/a:
Kombi 2.5V6 w Manualu nie miało takiego VIN-u, najmłodsze miały VIN z 1 na 10tym miejscu, Ten Galant jest z drugiej połowy 2001roku

Czyli kanciarz numer VIN nawet specjalnie źle podał?? No to ładnie ;)

Tomek - 06-03-2012, 09:01

MKV napisał/a:

Czyli kanciarz numer VIN nawet specjalnie źle podał?? No to ładnie ;)

czemu kanciarz?
może cię pomylił
dwójka jest koło jedynki na klawiaturze
jakby już chciał ciąć w wała to by wpisał 3