[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A] Obroty a wspomaganie
polaff - 09-03-2012, 14:30
Hugo napisał/a: | polaff napisał/a: | ja bym sprawdził czy będzie różnica w pracy silnika z odłączonym czujnikiem ciśnienia w układzie wspomagania | U mnie nie ma żadnej. |
no to najbardziej prawdopodobnym scenariuszem jest przyjęcie do wiadomości, że czujnik nie działa
Hugo - 09-03-2012, 14:42
polaff napisał/a: | no to najbardziej prawdopodobnym scenariuszem jest przyjęcie do wiadomości, że czujnik nie działa | Wymieniałem na inny i bez zmian. Wiesz jak go można sprawdzić?
polaff - 09-03-2012, 14:53
pojęcia nie mam, ale spokoro wymiana czyjnika nic nie dała to jeżeli czujnik jest sprawny to musi być uwalone coś dalej. Nie wiem jak to działa w dwulitrówce, ale w fałce dalej jest podciśnienie
Hugo - 09-03-2012, 14:59
Ja tam żadnych podciśnień nie widzę. Cholera, a już myślałem, że wreszcie ktoś rzuci jakiś pomysł
polaff - 09-03-2012, 15:10
to pewnie masz jakoś elektronicznie sterowane te obroty. No bo przecież coś musi być do tego czujnika podłączone...
Hugo - 09-03-2012, 19:04
polaff napisał/a: | to pewnie masz jakoś elektronicznie sterowane te obroty. No bo przecież coś musi być do tego czujnika podłączone... | Wydaje mi się, że kabel od czujnika idzie bezpośrednio do ECU.
Wie ktoś czy się da, a jeśli tak to jak, sprawdzić sprawność tego czujnika? Patrzyłem w manualu, dział 37A-1 bodajże, ale nic nie zauważyłem.
polaff - 10-03-2012, 15:41
a nie masz od kogo przełożyć czujnika z prawidłowo działający wspomaganiem - obrotami?
Hugo - 10-03-2012, 17:56
Teraz mam zamontowany czujnik od Galanta z prawidłowo działającym wspomaganiem (najmniejszym palcem można było krecić kierownicą na postoju, obroty sie podnosiły) i zero poprawy.
deejay - 15-03-2012, 15:38
Hugo napisał/a: | polaff napisał/a:
no to najbardziej prawdopodobnym scenariuszem jest przyjęcie do wiadomości, że czujnik nie działa
Wymieniałem na inny i bez zmian. Wiesz jak go można sprawdzić? |
Hugo , to zwykly czujnik ktory zwiera na mase i daje info do ECU o podniesieniu obrotow .
polaff - 15-03-2012, 16:05
czyli najprościej będzie dotknąć przewodem od czujnika do masy i sprawdzić czy obroty rosną.
Hugo - 15-03-2012, 18:52
polaff napisał/a: | czyli najprościej będzie dotknąć przewodem od czujnika do masy i sprawdzić czy obroty rosną | Ooo jak łatwo. Sprawdzę.
|
|
|