To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A] Obroty a wspomaganie

polaff - 09-03-2012, 14:30

Hugo napisał/a:
polaff napisał/a:
ja bym sprawdził czy będzie różnica w pracy silnika z odłączonym czujnikiem ciśnienia w układzie wspomagania
U mnie nie ma żadnej.

no to najbardziej prawdopodobnym scenariuszem jest przyjęcie do wiadomości, że czujnik nie działa :biggrin:

Hugo - 09-03-2012, 14:42

polaff napisał/a:
no to najbardziej prawdopodobnym scenariuszem jest przyjęcie do wiadomości, że czujnik nie działa
Wymieniałem na inny i bez zmian. Wiesz jak go można sprawdzić?
polaff - 09-03-2012, 14:53

pojęcia nie mam, ale spokoro wymiana czyjnika nic nie dała to jeżeli czujnik jest sprawny to musi być uwalone coś dalej. Nie wiem jak to działa w dwulitrówce, ale w fałce dalej jest podciśnienie :)
Hugo - 09-03-2012, 14:59

Ja tam żadnych podciśnień nie widzę. Cholera, a już myślałem, że wreszcie ktoś rzuci jakiś pomysł :?
polaff - 09-03-2012, 15:10

to pewnie masz jakoś elektronicznie sterowane te obroty. No bo przecież coś musi być do tego czujnika podłączone...
Hugo - 09-03-2012, 19:04

polaff napisał/a:
to pewnie masz jakoś elektronicznie sterowane te obroty. No bo przecież coś musi być do tego czujnika podłączone...
Wydaje mi się, że kabel od czujnika idzie bezpośrednio do ECU.
Wie ktoś czy się da, a jeśli tak to jak, sprawdzić sprawność tego czujnika? Patrzyłem w manualu, dział 37A-1 bodajże, ale nic nie zauważyłem.

polaff - 10-03-2012, 15:41

a nie masz od kogo przełożyć czujnika z prawidłowo działający wspomaganiem - obrotami?
Hugo - 10-03-2012, 17:56

Teraz mam zamontowany czujnik od Galanta z prawidłowo działającym wspomaganiem (najmniejszym palcem można było krecić kierownicą na postoju, obroty sie podnosiły) i zero poprawy.
deejay - 15-03-2012, 15:38

Hugo napisał/a:
polaff napisał/a:
no to najbardziej prawdopodobnym scenariuszem jest przyjęcie do wiadomości, że czujnik nie działa
Wymieniałem na inny i bez zmian. Wiesz jak go można sprawdzić?

Hugo , to zwykly czujnik ktory zwiera na mase i daje info do ECU o podniesieniu obrotow .

polaff - 15-03-2012, 16:05

czyli najprościej będzie dotknąć przewodem od czujnika do masy i sprawdzić czy obroty rosną.
Hugo - 15-03-2012, 18:52

polaff napisał/a:
czyli najprościej będzie dotknąć przewodem od czujnika do masy i sprawdzić czy obroty rosną
Ooo jak łatwo. Sprawdzę.