Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] RTS do Outka
Gunner - 18-03-2012, 05:53
V tech pomorze -mi to oferowal jakis czas temu .Twierdzili ze na 100% servis nie ma prawa czego kolwiek sie doszukac.
Wybralem indywidualne strojenie mapy.Do dzis jezdze.
Bulbo - 18-03-2012, 11:34
ale Ty masz francuski silnik a ja VAGa
mitsu00 - 18-03-2012, 11:57
Bulbo napisał/a: | ale Ty masz francuski silnik a ja VAGa | I tak wlasnie sie domyslalem. Ja o 1, ty o 2gim.....
Bulbo - 18-03-2012, 22:32
no faktycznie pogadaliśmy
tak BTW to DISa wycofali w 2008
teraz jest ista/p i narzędzie które bmw nazwało ISIS
i ASO nie wie nic o programie do momentu jak programują sterwonik ponownie , wtedy porównywane są parametry i wywala na czerwono alert do ispy info i potem widac ze est dme na czerwono z wykrzyknikiem
michu300 - 19-03-2012, 12:13
Gunner napisał/a: | V tech pomorze -mi to oferowal jakis czas temu .Twierdzili ze na 100% servis nie ma prawa czego kolwiek sie doszukac.
Wybralem indywidualne strojenie mapy.Do dzis jezdze. |
Ja też kontaktowałem się z V-tech Pomorze (mam ich prawie pod domem) i określili to w ten sposób, że modyfikacja nie będzie wykrywalna prostym sposobem. Czyli wniosek, że w ogóle będzie. Nie wiem, przekonajcie mnie jakoś, że warto i nie ma obaw , proszę!!
Bulbo - 19-03-2012, 22:47
Jeżeli boisz się ASO to podjedz do Vtechu , swoją drogą skutera bym tam nie zrobił i zapytaj się czy umieją programować ten sterownik na stole , wtedy licznik programowań cie nie interesuje tylko przed każdą wizytą w ASO będziesz musiał wgrywać ori soft . Umów się tylko co do ceny za taką usługę , znam właściciela Outka ,który już chyba z 20 razy wracał do serii
w Twoich okolicach polecam tuneup tylko ostatnio mieli pożar i nie wiem jak z dalszą działalnością
michu300 - 20-03-2012, 08:38
Bulbo napisał/a: | znam właściciela Outka ,który już chyba z 20 razy wracał do serii |
Na taką zabawę to mimo wszystko nie mam czasu. Tune-up, strona działa, zapytam.
Co do licznika programowań, to już z czystej ciekawości, nie jest zawarty w sterowniku? Czy masz na myśli, że układ programowany innym, programatorem i przy pomocy innego softu?
Gunner - 20-03-2012, 13:38
Bulbo napisał/a: | Jeżeli boisz się ASO to podjedz do Vtechu , swoją drogą skutera bym tam nie zrobił i zapytaj się czy umieją programować ten sterownik na stole , wtedy licznik programowań cie nie interesuje tylko przed każdą wizytą w ASO będziesz musiał wgrywać ori soft |
No przeciez o tym samym piszemy!
Vtech daje ci kilka programow ,z wiazka ktora sam podpinasz zgrywasz -wgrywasz kiedy chcesz.
Bulbo napisał/a: | Twoich okolicach polecam tuneup tylko ostatnio mieli pożar |
Hamownia to ,to byla w w podwujnym znaczeniu slowa ,barak z jednoosiowym pomiarem i nie dziwie sie ze to cos sie spalilo.A dlaczego polecasz akurat tam? Jak mu tam zmierza moc na kolach?
Znam ludzi z Vtech Pomorze ,(mimo to niczego i tak u nich zrobilem) ,ludzie Ci kochaja tuning i podchodza do tego z sercem. Z tego co wiem nie zrobili jeszcze zademu silnikowi krzywdy a popitala niezle stadko VW maniakow w 3 city .ktorzy korzystali z ich hamowni a ktorej z reszta nie powstydzili by sie tunerzy w Niemczech..
michu300 napisał/a: | Nie wiem, przekonajcie mnie jakoś |
Po co? Dzis wiem ze bylo to zupelnie zbedne,mistrzem prostej w outku z tym motorem nigdy nie zostaniesz .
michu300 - 20-03-2012, 14:59
Gunner napisał/a: | Po co? Dzis wiem ze bylo to zupelnie zbedne,mistrzem prostej w outku z tym motorem nigdy nie zostaniesz . |
Czasami taka myśl mi do głowy przychodzi, ale może jest też tak, że się przyzwyczaiłeś?
bonito - 20-03-2012, 16:00
Myślę że to faktycznie temat na osobną dyskusję, ale chipowanie Outlandera jest podobnie sensowne jak chipowanie Ursusa. Ani silnik, ani gabaryty, hamulce, sprzęgło i cała reszta nie są przeznaczone do szybkiej jazdy - nie lepiej zmienić autko?
bonito
sylb - 21-03-2012, 23:22
bonito napisał/a: | Myślę że to faktycznie temat na osobną dyskusję, ale chipowanie Outlandera jest podobnie sensowne jak chipowanie Ursusa. Ani silnik, ani gabaryty, hamulce, sprzęgło i cała reszta nie są przeznaczone do szybkiej jazdy - nie lepiej zmienić autko?
bonito |
Piszesz tak jak by chipowanie O2 polegał na nie wiem jakich mechanicznych przeróbkach i zwiększeniu jego mocy do 400KM.
jmgmotocykle - 22-03-2012, 12:18
Cytat: | Bulbo napisał/a:
tak mam to potwierdzone
W takim razie podziel sie. Ja mapowalem OII 2.2 i tez zalezalo mi zeby firma kasowala mi licznik programowan przed przegladami i nikt w Warszawie mi tego nie byl w stanie zrobic. Olalem wiec temat. |
...też potwierdzam - miałem kasowane liczniki "wejść" ... da się!!!!!
markowoj - 28-03-2012, 23:28
Trochę więcej o RTS- to faktycznie trzy programy ale pisane na bazie programu orginalnego, więc po aktualizacji softu w aso trzeba by było aktualizować programy RTS.
Różnica w cenie znaczna więc po rozmowie o korzyściach wynikających z montażu RTS (których faktycznie nie widzę) zdecydowałem się czipa. Z różnicy w cenie można się doposażyć np. w opomiarowanie zegarami turbinki. Albo odkładać na sprzęgło.
|
|
|