To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - NX2000 SR20DE " Time attack weapon " by BeNeK

Saqu - 05-02-2012, 21:35

BeNeK napisał/a:
Ostatnio nissana zaczyna spalać ogromne ilości paliwa czyt. 19l/100km

to chyba taki okres, że nxy zaczynają się buntować:D

Wszyc - 06-02-2012, 16:12

BeNeK napisał/a:
Ostatnio nissana zaczyna spalać ogromne ilości paliwa czyt. 19l/100km :shock:

ehh te kochane gaźnikowce :D miłość do pierwszego rozregulowania się gaźnika :D

mkm - 19-03-2012, 04:36

BeNeK, Nissan wydzielony.
Uzupełnij zdjęcia.
Wszystkich piszących w temacie przepraszam za edycję postów.
Usunąłem pojedyncze zdania "niepasujące" do tematu o Nissanie.

BeNeK - 19-03-2012, 16:01

Wielkie dzięki mkm !
Endrjus - 19-03-2012, 16:08

Setki bardzo mi się podobają. Zawsze mam niezliczoną ilość opcji na następne auto ale 100nx jest w czołówce. Małe, zwinne, na podzespołach niezawodnego Sunny no i najlepsze - targa.:) Niestety 90% setek na rynku wtórnym to gaźnikowce.
BeNeK - 19-03-2012, 16:28

Endrjus napisał/a:
Setki bardzo mi się podobają. Zawsze mam niezliczoną ilość opcji na następne auto ale 100nx jest w czołówce. Małe, zwinne, na podzespołach niezawodnego Sunny no i najlepsze - targa.:) Niestety 90% setek na rynku wtórnym to gaźnikowce.

Et am nie przesadzaj jakieś 50% :P Ale dostać takie gti to była by fajna sprawa :P Seryjne Gti po wydechu łoi dupy tym wszystkim 'hądą' Vti etc :D

Miało się skończyć na odkurzeniu ... :D

W przyszłym tygodniu ładnie się wypierze wykładzinę i fotele w sobotę założy a w przyszłym tygodniu składam na cacy zawieszenie :) Partsy które zakładam do zawieszenia ładnie odmalowałem co by jakoś to wyglądało :P
Kurde tylko spalanie mnie przeraża ... 19l/100km :shock: chyba trzeba wymienić sondę (sprawdzałem jej napięcie to 0,81V a powinna mieć 1V może to tego wina)

Planów co do nissana jest bardzo dużo , ale jak coś zrobię to dopiero będę się chwalił :D

Up na pierwszej stronie :)

BeNeK - 05-04-2012, 21:14

Kurde ja juz nie wiem ... Sonda wymieniona na NTK NGK, spalania jeszcze nie sprawdzałem ale nismo po odpaleniu zaczyna dymić i walić wodą z wydechu , sądząc po zapachu nie jest to olej jak i nie jest to siwy dym jak przy spalaniu oleju . Pod korkiem wlewu oleju nie robi się mleko ani nie ma oleju w płynie chłodzącym .... Ponad to jak wciskamy hamulec to zaczyna przygasać , na wolnych obrotach faluje , i zauważyłem ze są również skoki napięcia , świtała i liczniki na dosłownie minimalny moment przygasają. Jeśli chodzi o sprawę z hamulcem to podejrzewam podciśnienia bo hamulec chyba ogólnie chodzi na podciśnieniu ? Czy ta woda wydobywając się z wydechu nie jest to efekt złego spalania ? dodam że świeczki mam nowe denso , a poprzednie po wykręceniu były czarne co chyba świadczy o złym spalaniu ?
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

BeNeK - 06-04-2012, 15:09

Przyczyna chyba znaleziona:

Gaźnik na podstawie(połączenie kolektora z gaźnikiem) jest cały mokry ja i u góry gaźnika :P
NA początku z tatą zatkaliśmy rurę która zasysa powietrze ta obok akumulatora , nissan chodził jak gdyby nigdy nic na wolnych ja i wysokich obrotach , więc poszliśmy dalej tym tropem i zatkaliśmy już sam gaźnika i na wolnych też chodził , ale jak już dodałem gazu zgasł a resztę obrazują fotki :P Trzeba będzie kupić komplet uszczelek gaźnika :D

Wszyc - 06-04-2012, 16:45

Gaźnik zaczyna szwankować i od razu całe grono ludzi jest chętne do pomocy :mrgreen:
BeNeK - 06-04-2012, 17:51

Ano :D Muszę zaopatrzyć się w uszczelki gaźnika i je wymienić a do tego trzeba wyjąć gaźnik z kolektorem. Rozebrać gaźnik i wymienić uszczelki to nie będzie trudne ale poskładać to to już level hard , i podejrzewam że sam tego jak to powiedział Krzysiek ''wytworu szatana'' nie dam rady poskładać do kupy :P
BeNeK - 07-04-2012, 19:41

Dzisiaj z tatą zaczęliśmy rozkręcać gaźnik po odkręceniu pierwszych śrub i zobaczeniu co jest wewnątrz nawet nie rozbieraliśmy dalej , trzeba będzie gdzieś oddać do mechanika ... Ale za to zaczęliśmy walkę z zawiechą :)
Stabilizator z 1.6 vs Gti

A tu stabilizator na samochodzie

A to czeka jeszcze na montaż :P

-Rozpórka tył
-sprężyny H&R progres x4 , -35mm
Radyjko wyleciało :P

Materiał na obicie podłokietnika

Polowanie na takie coś trwa
:twisted: Enkei RP01

Saqu - 07-04-2012, 22:24

widziałem taki stabilizator w 100nx'e :D można by pomyśleć, że ołówek jest grubszy od niego :O

ładna gałeczka biegów :P

BeNeK - 08-04-2012, 14:52

Saqu napisał/a:
widziałem taki stabilizator w 100nx'e :D można by pomyśleć, że ołówek jest grubszy od niego :O

ładna gałeczka biegów :P

A no cienki jest oryginalny :P Z z tego co wiem to ma 6mm a ten ma 14mm :)
Nie mogę się doczekać aż zawieszeni się zrobi , zmieni oleje i polatam na reszcie :D Trzeba znaleźć jakiś duży parking i polatać między pachołkami :D

BeNeK - 11-04-2012, 19:33

Sprężyny tylne zamontowane tak to wygląda :

Wydaje mi się albo słabo siadły , wiem sprężyny muszą się ułożyć ale spodziewałem się lepszego efektu ... A do tego wydaje mi się że tył jest teraz miększy niż na oem sprężynach ... Czy jeśli zamieniłem sprężyny tzn. Te które powinny iść na przód wsadziłem na tył to samochód będzie przez to miękki ? Jak czytałem w temacie kolegi Teoś to właśnie on miał tak zamienione springi ale wtedy dupę miał wysoko ... zamontuje jeszcze tył i się zobaczy :wink:

karolgt - 12-04-2012, 15:46

fajnie się prezentuje, ilość pracy jaką wkładasz widać też nie zła :)

widzę że nie tylko u mnie "odkurzanie" kończy się wybebeszeniem połowy samochodu :P